Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamusie HELP

Pytanie o dziecko - ma ponad 4,5 miesiaca, prawie 5.

Polecane posty

2 lata i 20kg??? to ono sie jeszcze ruszac mogło? no naprawdę tylko pogratulować mamusi prawidłowego żywienia!Dziękuj Bogu, że z tego wyrosło i teraz ma prawidłową wagę! Nic dziwnego, że dzieci mają nadwagę jak same mamuśki zachwalają takie grubaski.

Gość grube?????
moje dziecko ma 4,5 miesiaca i wazy prawie 8kg i nie widze w tym nic złego!!!

Niektóre mamusie uważają, że im pulchniejsze to zdrowsze i ładniejsze! Nawet nie myślą o tym, że robią dziecku krzywdę. No ale wasze dzieci, wasza sprawa.

Gość małamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Tak jak pisałam moja ma pół roku i waży 8 kg. Ubranka nosi na 74 cm. I wszyscy mi mówią że jest duża jak na swój wiek. A co dopiero dziecko 5 msc. Moja jak miała 4,5 to ważyła 6.900. Wydaje mi się że moje dziecko jest duże, a co dopiero Twoje.

Gość grube?????
tyle ze moje dziecko było na piersi do skończonego 3 mies. i tak samo przybierało, teraz je 120ml co prawie 3 godziny, w nocy budzi sie wsciekle głodny i je 150ml tez co godz. woda nie da sie oszukac. a na puszce mm jest napisane ze dziecko 4 mies je 180ml i co? moje dziecko urodziło sie z waga 3700 tak jak pisała jedna z kolezanek na poczatku watku, dziecko w wieku 3 miech podwoiło swoja wage, 1,5miesiaca temy wazył 7100, nie uwazam ze przybranie 800gr przez 1,5 mies to było duzo

Dajesz dziecku jeść w nocy co godzinę? Ono napewno nie jest glodne co godzine to przyzwyczajenie. No i to bardzo męczące tak wstawać do niego. Spróbuj dać mu gęstą kaszkę na kolacje albo mleko z dodatkiem kleiku ryzowego. Mój synek też do 3 miesiąca był na piersi, potem dawałam mu Bebiko co 4 godziny. Również w nocy do 9 miesiaca, potem juz przesypiał całą noc bez jedzenia. Obecnie ma prawie 13 miesiecy i wazy 10kg wzrost 80cm a i tak jak go ludzie widzą to mówią do niego grubasku, bo ma pyzy na buzi.

Gość mama Kacpra i Dominiki
do Monia001 moje dzieci oboje długo byli i są karmieni piersią. i żaden pediatra nie widzi w tym nie prawidłowości. taka waga malucha była wynikiem karmienia piersią. widocznie moje mleko jest bardzo tuczące. i żeby uniknąć nie porozumień ważyłam wtedy 48 kg przy 160 cm wzrostu. i młody zaczął chodzić w wieku 10,5 msc i był w wieku 2 lat bardziej sprawny ruchowo niż przeciętny rówieśnik. poza tym był wysoki wzrost na 75 centylu a jeszcze żeby Cię uspokoić byliśmy dla świętego spokoju na spotkaniu z panią dietetyk. z którą szczegółowo omówiliśmy jadłospis syna. i wszystko w żywieniu go przeze mnie było ok. zresztą jak widzisz teraz przez ok 4 lata utrzymuje wagę na jednym poziomie i to jest dla mnie powodem do nie pokoju. i proszę nie sądź ludzi swoją miarą.

Gość grube?????
pomyłka tam miało być też co 3 godz, a nie co godz "teraz je 120ml co prawie 3 godziny, w nocy budzi sie wsciekle głodny i je 150ml tez co 3 godz. " no nie dałabym dziecku co 1 godz bo by zwijał się z bólu brzuszka, nie wolno częściej dawać pełnej porcji mleka niz co 3 godz no chyba ze je mniejsze porcje a częsciej.

Moja córka odwracała się z brzuszka na plecki jak miała niecałe 5 miesięcy, z plecków na brzuszek jak miała 7. ale nie chce jej się tego robić, wiec praktycznie nie robi tak. Stopy wkładała do buzi jak miała 4 miesiące, ale terapeutka mówiła ze tą umiejętność nabywają dzieci w wieku 7 miesięcy. Nie martw się, nic złego nie dzieje się z Twoim maluszkiem. Nie które dzieci w ogóle się nie odwracają, dopiero później jak zaczynają raczkować.