Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dilajlaaaaaa

wymrażanie nadżerki a współżycie

Polecane posty

Gość dilajlaaaaaa

hej dziewczyny :) mam pytanie do tych, które miały wymrażaną nadżerkę, jak długo czekałyście ze współżyciem? na internecie czytam, że lekarze dziewczynom zalecają 4-8 tygodni, a mi mój powiedział że nie widzi żadnych przeciwwskazań :| czyli wychodzi na to, że mogę zacząć znowu współżycie kiedy tylko zechcę i nie będzie to miało wpływu na proces gojenia.. nie wiem co o tym myśleć, czy miała któraś podobnie?

Gość Poooooooznan
ja czekalam 4 tygodnie . przez ten czas saczyla mi sie taka wodnista wydzielina po wymrozeniu.

Gość dilajlaaaaaa
nie, nie rodziłam nigdy ani nadżerki lekarz nie widział sensu zaleczać, tylko od razu stwierdził, że trza wymrozić i tyle ;) ale to bzdura z tym zajściem w ciąże! niby dlaczego po wymrażaniu miałabyś mieć z tym problem? :) w życiu o tym nie słyszałam, a mam świetnego ginekologa i gdyby było takie ryzyko na pewno by mnie poinformował :) akurat zabieg wymrażania nie był zbyt bolesny, najgorsze było pierwsze pół godz po zabiegu jak czułam mocne skurcze macicy- ból brzucha jak przy porządnym okresie, na prawda żadna tragedia ;) ja co prawda miałam zabieg dzisiaj, ale jestem zadowolona, mam nadzieję, że nadżerka nie powróci chociaż takie ryzyko istnieje zawsze, niemniej jednak ciesze się, że na ten moment się jej pozbyłam, bo również boję się nowotworu w przyszłości:P jedno co mnie nurtuje to temat seksu, czy na prawde będę musiała czekać 4 tyg?:D owszem zaczęły się już u mnie te wodniste upławy i pewnie trochę potrwa zanim miną, ale mam dość wysokie libido i długo bez seksu nie wytrzymam :P

No nie wiem jak z seksem. Mnie bolał po zabiegu brzuch jak stwierdziłaś w czasie porządnego okresu. Potem miałam upławy ale na drugi dzień wszystko minęło. Myślę, że jak nie będzie Cię nic bolało i znikną upławy to czemu nie :) ( też bym nie wytrzymała tak długo bez seksu :P )

Gość dilajlaaaaaa
up :)

Może po prostu lekarz zapomniał Ci o tym powiedzieć. Należy odczekać 4 tygodnie, aby rana się podgoiła, w przeciwnym razie w trakcie stosunku mogłabyś dostać krwotoku. Nie wiem czy Twój lekarz wspominał ale mój zalecił mi po tych 4 tygodniach zastosować probiotyk dopochwowy aby odbudować mikroflorę, ja zakładałam invag. W trakcie gojenia lepeij nie mieć infekcji. Pozdrawiam

Gość dilajlaaaaaa
nie nie zapomniał, pytałam go 2 razy czy aby na pewno nie powinnam odczekać kilku tyg czy coś.. a on mi na to, że nie widzi żadnych przeciwwskazań :D nie wiem.. ogólnie to super się czuje i jedyne co to mam te wodniste upławy, pewnie zaczekam tylko aż się skończą i z powrotem zacznę współżycie :P i nie kazał mi żadnych probiotyków brać, ufam mu, za 3 mies mam mieć kontrolę, także zobaczymy :)

Gość a moze on cie po prostu
naciągnął na wymrażanie....ja tez nie rodziłam miałam nadzerke z którą bylam u dwóch lekarzy jeden chciał wymrozic a drugi powiedział ze w zadnym razie to sie normalnie leczy!

Gość tak czy inaczej ....
powinnaś sie wstrzymać bo jednak tam jest rana i po co to infekowac podczas sexu

Gość gość
jesli kochalam sie drugi dzien po wypalance czy cos sie stanie???

Gość gość
a co to znaczy "najlepszy ginekolog w miescie". prywaciarz? placisz mu kase? no ormalne,ze bedzie cie naciagal na jak najwiecej zabiegow, lekow, itd. o jego kompetencji swiadczyc ma to, ze jest mily i to, ze nic cie nie boli teraz? zobaczysz po latach...

Gość gość
Miałam wypalaną nadżerkę i po zabiegu nie współżyłam 4 tygodnie. Jeśli ty już się kochałaś to może warto zastosować Hydrovag. Ja miałam go stosować przez dwa tygodnie aby przyspieszyć gojenie i zregenerować uszkodzone tkanki. Ja byłam zadowolona z niego, bo prawie natychmiastowo, pozbyłam się tej dziwnej wydzieliny po zabiegu, więc myślę, że i dla Ciebie te globulki byłyby wskazane.