Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bolllllli

Co robic ? reagowac ?

Polecane posty

Gość bolllllli

czy moze wyolbrzymiam ? na fs przed chwilą moja znajoma ( kiedys rozmawialysmy bardzo dawno temu ) wstawiła piosenkę perfect nie płacz ewka i w opisie dodała " zegnam!!!!" tekst piosenki jest taki : Nie płacz Ewka, bo tu miejsca brak Na twe babskie łzy Po ulicy miłość hula wiatr Wśród rozbitych szyb Patrz poeci śliczni prawdy sens Roztrwonili w grach W półlitrówkach pustych S.O.S Wysyłają w świat Ref.: Żegnam was, już wiem Nie załatwię wszystkich pilnych spraw Idę sam, właśnie tam Gdzie czekają mnie Tam przyjaciół kilku mam, od lat Dla nich zawsze śpiewam, dla nich gram Jeszcze raz żegnam was Nie spotkamy się Proza życia to przyjaźni kat Pęka cienka nić Telewizor, meble, mały fiat Oto marzeń szczyt Hej prorocy moi z gniewnych lat Obrastacie w tłuszcz Już was w swoje szpony dopadł szmal Zdrada płynie z ust Ref.: Żegnam was...

Gość bolllllli
nie wiem czy to moze miec wielorakie znaczenie czy to to o czym myślę?

Gość bolllllli
nie wiem czy pisac do niej czy tylko sie osmiesze; co robic?

Gość bolllllli
napisałam do niej, boje sie ze cos zrobi bo właśnie weszłam na jej profil i widze ze dzis rozstała sie z chłopakiem. mysle ze pewnie to głupio wygląda, ale co tam,najwyżej . może uratuje ją:o

Gość bolllllli
nikt nic nie napisze:o

Gość gvie me some fish
To nie jest piosenka o samobójstwie. Chociaż osoby, nie znające kontekstu, mogą do tego dorobić taka interpretację. To jest opowieść o goryczy dojrzałości, gdy ideały młodości przemieniają się w nużącą codzienność i pęd ku gromadzeniu przedmiotów. Można też odebrać tego "małego fiata", jako ironiczne zwrócenie uwagi, że w rzeczywistości PRLu, nawet te materialne marzenia są byle jakie, małe. Nie wiem ile macie lat, ale możliwe, że nie łapiecie sensu tej piosenki. Napisać zawsze możesz, nie zaszkodzi. Przecież nie musisz pytać wprost i chyba nie powinnaś. Zagadaj i zobaczysz jak się rozmowa potoczy.

Gość Czesio z Wrocławia
daj link do profilu, szybko

Gość bolllllli
po co wam link ? niby nie jest ale znam osobę która właśnie tą piosenkę zostawiła na pożegnanie . Ktoś nawet powiedział że to list samobójcy. Na pierwszy rzut oka ta piosenka wydaje się właśnie takiej treści... Nie dziwie sie ze nie znamy sensu bo mlodzi jestesmy ;) Napisałam " wszystko w porzadku u Ciebie? " moze byc??

Gość bolllllli
kurcze jej juz chyba nie ma na fs a nr nie mam do niej :o