Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juz mama

Ile kosztuje wyprawka do 1-szej klasy podstawowki?

Polecane posty

Gość juz mama

jak w temacie

Książki 300 zł z groszami to za pakiet ,plus religia 2 i angielski tez 2 książki ,potem oczywiście jak nie masz ,plasteliny ,piórnik z pełnym wyposażeniem ,klej dużo kleju .... jakiś zeszyt cienki do nauki pisania ,zeszyt duży do angielskiego , potem jeszcze kapcie na zmianę ,stroj na w-f ,a do tego wszystkiego tak było u nas non stop ciągną na coś forsę przez cały rok

Zdecydowanie za dużo :o U nas : Pakiet podstawowy - prawie 200 zł język angielski (ćwiczenie + podręcznik) - 80 zł język niemiecki (ćwiczenie + podręcznik) - 80 zł religia - 14 zł plecak - ok 100 zł reszta wyprawki - piórnik + wyposażenie , kredki,blok,farby+pędzelki ,plastelina,wycinanka etc - to kolejna stówka. Do tego buty na zmianę i worek - 50 zł Strój do w-f A potem dojdzie ubezpieczenie - u nas 37 zł (Warta) , 25 zł komitet oraz 5 zł co miesiąc na ksero itd.

Gość gość
Dlatego my żeby tez troszkę zaoszczedzić na cenie książek kupujemy w takich księgarniach internetowych http://www.inbook.pl/podreczniki Zawsze wychodzi taniej.

Gość gość
Przecież ta księgarnia jest strasznie droga. Książki które kupiłam za 233zł są w niej po 278 :O :D

Gość gość
hhhmmmnnn.... kupowałam w zeszłym roku... pakiet książek ok.250zł angielski 2 książki po 70 zł każda religia 20 pare zł plus oczywiście cała reszta rzeczy,która wydaje się tania-ale gdy wykupimy całą liiiiiiiiistę,która jest potrzebna to wyjdzie min.100-150 zł.O ile nie kupujesz wszystkiego firmowego/orginalnego! do tego oczywiście plecak,strój na w-f,obuwie zmienne,chlebak. No i oczywiście inne wynalazki,które szkoła sobie zażyczy! U mnie np. duża paczka chusteczek i ryza papieru ksero! Nauczycielka mojego syna zażyczyła sobie aby wszystkie dzieci miała kredki "bambino" min.18 kolorów-dla mnie paranoja...o ile ja sama bardzo chwalę kredki " bambino",to nie zapominajmy,że te kredki do tanich nie należą!

Gość goosssika
No troszkę sie tego uzbiera. To sie tylko tak wydaje ale te ceny sa wysokie. Dlatego ja też szukałam po prostu najtańszych księgarń w których nawet z rabatem mogłabym kupic książki. I tak było z inbook.pl

Gość gość
no wlasnie książki do 1 klasy sa za darmo kupuje sie teraz tylko religie.

Gość gość
mi całośc wyszła z darmowym podręcznikiem 300 zł