Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zylak1958

Zylaki na nogach do kogo z tym?

Polecane posty

Gość Zylak1958

Witam kochane internautki . Potrzebuje wskazowki do jakiego lekarza isc z zylakami na nogach? JAki specjalista? Bede wdzieczna. Iwona

Gość SamaJa2
interniści, ortopedzi, chirurdzy naczyniowi, proktolodzy oraz dermatolodzy albo specjaliści - flebolodzy, lekarzy wyspecjalizowanych w schorzeniach żył Najszybciej i tak usuniesz prywatnie

Gość Zylak1958
Kochani moj tata ma juz 55 lat i ma powazne nogi zazylone w niektorych miejsca h az sine. Nie liczy sie dla mnie kasa w tym momencie chce mu pomoc bardzo! Isc prywatnie to oczywiste ale ile sie czeka na zabiegi?

Gość SamaJa2
Dzwoniłam do jednej z prywatnych klinik i termin był na następny tydzień. Czas pobytu w szpitalu to chyba 3 dni.

Gość SamaJa2
Max Zander vel Klaun mam nalewkę z aronii, myślisz, że pomoże? :D

Gość Zylak1958
SamaJa2 ile taki zabieg kosztuje na 2 nogach?

Gość SamaJa2
U mnie do 3tys, ale to zależy od kliniki. Popytaj wśród znajomych, na pewno znają jakieś sprawdzone. Teraz najlepiej zrobić żylaki, bo później przez jakiś czas trzeba chodzić w takich rajstopkach, a latem wiadomo - byłoby za gorąco.

Gość do chirurga sie idzie
zastrzykami to mozna to tylko opoznic a nie wyleczyc

Gość gość
Może ktoś polecić jakiegoś dobrego lekarza w Krakowie?

Szczególnie ważna w przypadku żylaków jest profilaktyka. Pierwsze objawy niewydolności żylnej to opuchnięcie, ból, nocne kurcze i pajączki. Aby zapobiec postępom choroby, przede wszystkim należy zadbać o aktywność fizyczną. Mięśnie, pracując, pomagają zapobiegać zastojom żylnym przez transport krwi do serca. Zdrowa dieta, utrzymywanie odpowiedniej wagi ciała, uzupełnianie płynów są bardzo ważne. Rozwojowi niewydolności żylnej sprzyja nadwaga i palenie, siedzący lub stojący tryb życia, a także niewygodne obuwie. Jeśli ktoś w rodzinie cierpiał na żylaki, należy być szczególnie wyczulonym na jej objawy. Pomogą masaże zwykłe bądź pneumatyczne i odpoczynek z nogami w górze. Terapię można wspomóc preparatami z diosminą, np. Diosminexem.

Gość gość
Najlepiej udać się do chirurga naczyniowego. Ja bardzo długo cierpiałam z podowdu żylaka na nodze….hmmm „ cierpiałam nooo może nie aż tak bo ludzie mają inne bardziej skaplikowane rzeczy ale jestem osoba wysoką zgrabną o długich nogach i dorabiam w modelingu a zawsze musieli mi ta nożke czymś zapudrować lub poprawić w kompie. Zdecysowałam się na usunięcie tego żylaczka w www.krefft-laser.pl i teraz już niemam z tym problemu.