Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość laurena900

Jak przeżyć do czwartku za 30 zł?

Polecane posty

Gość laurena900

Miałam ciężki miesiąc, sporo nieprzewidzianych wydatków, jeszcze tydzień temu się rozchorowałam i rezerwa poszła na lekarza i leki. Do czwartku, kiedy powinnam dostać wypłatę, zostało mi 30 zł. Podpowiedzcie co kupić za to żeby jakoś się nasycić jednym posiłkiem dziennie i żeby to styknęło. Do poniedziałku mam jedzenie, ale potem muszę kombinować.

Gość ja mam 33 lata i dopiero
to wcale nie jest mało ja często tak muszę domykac budżet,bo mi brakuje. wszystkiego kupuj po troszku, ugotuj soebie ziemniaki z kefirem,nalesniki,placki ziemniaczane,kanapki itp

50zł chciałem przelać, ale widzę, że to za mało :P Na jaki seks? Kobieto - nie mam pojęcia kim jesteś i mam seks z Tobą uprawiać, co za podejście :o

Gość nomo
za 30zł możesz spokojnie przeżyc na zaoiekankach róznego rodzaju. Mam tu na myśli zapiekanki ziemniaczane lub makaronowe. Zapiekanka makaronowa z zoltym serem, sosem beszamelowym i sosem do spegtti bedzie pyszna tania i starczy na przynajmniej 4 solidne posiłki. Do zapiekanki z ziemkniaków dodaj odrobine boczku lub wedliny, tez wyjdzie tanio :) Unikaj pieczywa typu bułki, na krótko sycą.

Gość Wacław Wspaniały
Bułki z biedronki i paprykarz szczeciński :-)

nie przesadzaj: dniówka: Śniadanie: bułka 50gr + serek topiony 1,5zł obiad: ziemniaki 50gr/kg + 2 jajka (1zł) + margaryna do pieczenia 1,5 + 1 ogórek (1zł) + kefir do zrobienia mizerii albo śmietana (1zł) kolacja: bułka (50gr) + 2 plasterki wędliny lub pasztecik (1,5) + pomidor. RAZEM: 9 - 10zł i masz 3 posiłki dziennie. Nie jest to rewelacja, ale wymyśl sobie coś podobnego na pozostałe 2 dni i nie będziesz na pewno głodowała;)

Gość mi możecie zasilić konto
;)nie obrażę się;)

Gość Ks. Marcin Kozyra
zasilam ;)

To na górze to nie ja, to podszyw, już się zaczerniłam. Hott dog, dzięki za propozycję, ale wolałabym unikać pożyczek. Dzięki za radę, a może jeść raz dziennie a coś konkretnego, jakieś pierogi czy ciasto?

1500 i proszę bardzo. tylko sex analny wchodzi w grę

Hott Dogg :D

to o analu pod podszyw:P

Gość Ks. Marcin Kozyra
a zlizywanie śmietany z kolan?

Gość kup sobie jakieś mrożone
pierogi czy coś w tym stylu i jedz.

Ej słuchajcie, umawiajcie się na anale i zlizywanie śmietany na erotycznym, ja tu naprawdę na rady poważne liczę!!

Gość Marcin zliżę Ci śmietanę
z kolan jak je sobie wydepilujesz:P Nie lubię jak mi włosy włażą do zębów:P

W poniedziałek kupujesz sobie 3 serki wiejskie (ok. 5 zł) 3 bułki albo chleb w Biedronce (ok. 2 zł) Jajka ( 4zł) 2 paczki pierogów (ok. 10 zł) 3 słodkie bułki (ok. 4,5) Masz menu na 3 dni, na śniadanie serek i bułka, na obiad pierogi, na kolację jajecznica, w międzyczasie buła i jest ok.

Gość Ja mam taki problem...
Jak przeżyć za dwa tygodnie za 200 zł.Czyli stówa na tydzień dla 4 osób:(

Gość nie wiem czy dobrze doradzę
ale myślę, że 100zł/tydzień to nie dramat nawet dla 4 osób. Jeżeli jeszcze masz coś w domu to spokojnie poradzisz. Na pewno musisz gotować - zupa na 2 dni, drugie danie, może na kolację jakieś placki, naleśniki... możesz kupić kurczaka - starczy na 2-3 obiady, łopatkę np. zmieloną na kotlety mielone albo gołąbki. W międzyczasie jakieś danie warzywne, może leczo albo babka ziemniaczana, czy nawet frytki, placki ziemniaczane itp. Możesz też zapiekankę jakąś zrobić albo sos mięsno-warzywny do kaszy. Zerknij co masz w domu, może masz zapas kasz, makaronu itp.

Gość Ja dzisiaj wydałam
Ja dzisiaj wydałam 34 zlote i zamierzam przeżyć tydzień ale mój jadłopis dzisiaj neciekqawy bo nie mam oochoty na mieso ani wedliny odrzucio mnie Ale przykłaodow 2,5 kg ziemniasków 90 groszy w carefurze dziisiaj , kalafior płacilam 2,4, schab 12 zlotych za kilo , jak pól kupisz to ci starczy. Pomidory po 2 zeta sa w carefurze. Kup do tego jajka , chleb, jakiś serek topiony. Jajka na twrado sa syte i dasz radę z luzem

Polecam bloga do którego linka wkleiła kalina. Właśnie przeszukałam szafki i znalazłam 3 opakowania owsianki instant, jedną torebkę ryżu, mam jeszcze zamrożone jakieś warzywa. Chyba damy radę

Ślimakowa - zasilam znienacka :) A jaki samochód chcesz sobie kupić? ;) Ja powoli w stronę drzemki - to nie rozwalimy, no chyba, że mi drzemkę rozwalisz :( ... postaram się nie ulec Twojemu urokowi!

Ja nie na samochód zbieram, a na podróż dookoła świata :D... Nawet prawa jazdy nie mam! :D Postarasz sie nie ulec? ;).. Oj.. nie musisz mi sie opierać... Przecież mnie znasz :classic_cool:

E, super, jak zaczynasz od Skandynawii to zapraszam do siebie :classic_cool: Na szczęście ostatnio czytałem jakiś temat i się udzielałaś w tonie negatywnym, obrażałaś, czy coś w tym stylu (pewnie zły dzień, bo na ogół to w ten sposób działa ;) ) - dzięki czemu moje "uczucia" w Twoją stronę się ciut zniwelowały. Szeroko pojęte uczucia, don't worry! ;) Dlatego powoli się będę ewakuował, bo cudny obraz Twojej osoby pewnie znowu się pojawi w mojej wyobraźni, a i ostateczny termin rozpoczęcia drzemki - 17:50 ... zbliża się nieubłaganie ;)