Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szOOOOOOOOOOOOO

Dostałam negatywa na Allegro bo mam konto JUNIOR

Polecane posty

Gość szOOOOOOOOOOOOO

Allegro. Jako że jestem niepełnoletnia, mam obok nicku niebieski znaczek "JUNIOR". Słyszałam wiele sytuacji, kiedy sprzedający skarżyli się na użytkowników z kontem JUNIOR, ponieważ np. kupowali jakiś produkt / wygrywali aukcję i okazywało się że nie mają jednak pieniędzy i mieli później problemy z rodzicami owych Juniorów. Pewnie dlatego czasem widuję aukcje, na których jest adnotacja: "Nie przeprowadzamy transakcji z użytkownikami kont JUNIOR". Dodam, że kiedy zamawiam na Allegro, zawsze mam potrzebną kwotę na koncie i zawsze płacę od razu po kupieniu przedmiotu. Zawsze kontaktuję się ze sprzedającym i jeśli trzeba określam np. jaki kolor przedmiotu wybieram i proszę o informację kiedy paczka zostanie wysłana. Dzięki temu mam około 30 pozytywnych komentarzy i ani jednego negatywnego. Szukałam ostatnio kurtki. Nie chciało mi się chodzić po sklepach, więc wymyśliłam że poszperam na Allegro. Okej, jest fajna kurtka, mój rozmiar - kupuję, płacę, wysyłam maila i czekam. To był poniedziałek. Wtorek rano dostaję wiadomość zwrotną: "Otrzymałem pieniądze idę na pocztę wysłać paczkę." Myślę sobie super, przed końcem tygodnia będę miała kurtkę. Czwartek popołudniu kurtka przyszła. Pewnie spodziewacie się, że była w opłakanym stanie albo miała wielką dziurę na plecach. Nic z tych rzeczy - kurtka ładna, z dobrego materiału, w foliowym worku. Cud malina! Wchodzę na Allegro i wystawiam komentarz w stylu "Wzorowa transakcja, blablabla - polecam Allegrowicza! Godzinę później otrzymałam negatywa. Piszę maila - o co w ogóle chodzi? Pan mi odpisał, cytuję: "Nie no ogólnie bez problemu było, rzadko mi się tak sprawnie udaje transakcje przeprowadzić. Z tym że, widzisz masz konto JUNIOR. A ja JUNIOROM ZAWSZE DAJĘ NEGATYWA."

Gość upypyoliii
moim zdaniem to bzdura - po co dziecko wymyślasz głupie tematy a jak rzeczywiście prawda zgłosić na allegro