Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie wiem co mam zrobić!!!

Problem z teściową

Polecane posty

Gość jakbym miała taką synową
to też bym była niezadowolona!

Gość żona od lat
prowo nie prowo ale takie pustostany jednak isnieją ,a co najgorsze zobaczcie ilu ludzi ich popiera . a napisz tylko ,ze psa trzymasz na łańcuchu to wszystkie takie humanitarne ,ze flaki by człowiekowi wypruły ale ze swoimi starymi rodzicami jak postępują ?

Gość mamusia synusiaaaaa
spadaj podszywie

Gość żona od lat
nic nie wiesz o mnie dzieciaczku :) ale produkuj się ,prosze bardzo :)

Gość wróc do swojej mamusi autorko
tam bedziesz miała dobrze

Gość pierdoletz
Co się produkujecie, przecież to prowo, widać z kilometra 😴? Autorko, wymyśl coś nowego zamiast ciągle tłuc to z teściową.

szanuje to ze ty pracujesz i maz ..i te wszystkie twoje dylematy tez szanuje-ale czy ty szanujesz siebie? wyobraz sobie ze w mojej rodzinie jest podobna sytuacja i sie ludzie kochaja szanuja-4 osoby w 2pokjowym mieszkaniu w bloku-w tym jedna b chora i starsza. mozna?mozna.........tylko ze trzeba miec balans pomiedzy dorobkiem a wyzyskiem. wiec sie zastanow co teraz napisac kobieto.:)

Gość pierdoletz
spaprałaś tę prowokację zakładaniem drugiego tematu, teraz czekamy na nową historyjkę [🖐️

Moja mama potrzebuje spokoju nie oddam ją tam bo ona nie nadaje się. Mój bart i siostra pomagają jej w tygodniu ja na weekendy. Moja teściowa jest złośliwa i codziennie coś jest nie tak, grymasi jak dziecko. Gdera i itp. Ja też mam swoje życie a nie będe jej niewolnicą.

Autorko ! - odrobina empatii to zaleta. Proszę, na chwilę wyobraz sobie, że to Ty jesteś ^^ tą^^ teściową. I pomyśl, czy byłabyś szczęśliwa w domu starców ? A swoją drogą, obowiązkiem rodziców jest zapewnienie godziwych warunków życia swoim dzieciom. Twoja teściowa dała swój dom synowi, a co Ty masz do zaoferowania swoim dzieciom ? Pokoje, o które się pieklisz należą do teściowej. Swoim dzieciom daj to, co własną pracą i oszczędnościami stworzyłaś. Wybuduj swój dom, i każdemu swojemu dziecku przeznacz jedno piętro. Ale od dorobku życiowego teściowej - w a r a !

Nie ty będziesz do mnie mówić wara! Bo ja w ten dom też włożyłam swoje i dbam o niego. Muszę też sprzątać po teściowej. Moje dzieci muszą mieścić się w jednym pokoju gdzie tam jest jeden pokój u mojej teściowej wolny!!! to chyba nie sprawiedliwe ???

Nie ty będziesz do mnie mówić wara! Bo ja w ten dom też włożyłam swoje i dbam o niego. Muszę też sprzątać po teściowej. Moje dzieci muszą mieścić się w jednym pokoju gdzie tam jest jeden pokój u mojej teściowej wolny!!! to chyba nie sprawiedliwe ???

Jesteś ograniczona myślowo skoro nie rozumiesz, że czym innym jest własność budynku, a czym innym nakłady finansowe związane z utrzymaniem budynku w dobrym stanie technicznym. Gdybyś mieszkała w wynajmowanym mieszkaniu, też ponosiłabyś koszty remontu, malowania, umeblowania itp. Ale Ty nie chcesz zrozumieć, że Ty nie jesteś właścicielką tego domu. Jesteś tylko żoną właściciela, a to zasadnicza różnica. Wystarczy, że Twój mąż rozwiedzie się z Tobą, i wezmie sobie, nową, mniej zachłanną żonę, to wtedy Ty wylądujesz na wycieraczce, przed drzwiami wejściowymi. Bo Twoja własność, to właśnie ta przestrzeń poza domem teściowej, a obecnie jej syna.

Gość pierdoletz
Twierdzisz, że swój dom masz? to czemu się gnieździsz z teściową, nikt cię nie zmusza. Skoro możesz się wyprowadzić bez wkładania kasy w wynajem to tym bardziej stać ciebie i męża na jakąś opiekunkę albo DOBRY dom opieki. tfu, co ja robię, odpowiadam na ciągniętą tu od kilku godzin spaloną prowokację :D

Skoro Ty jesteś normalna, to się wyprowadz z domu teściowej i daj jej święty spokój. Jesteś wredną , chciwą babą. Zygać się chce, czytając Twoje wypociny. Zegnam

Gość pierdoletz
Będzie twój (i to tylko częściowo) po śmierci teściowej, po spełnieniu określonych warunków z tego co się orientuje. Na razie nie jest twój.

Gość pierdoletz
Nieeee, znowu podbiłem do góry tę denną prowokację :D

Gość gość
Do domu seniora może warto by było się przeprowadzić...znaczy się teściową. To wiem, że jest czasem ciężkie, ale serio, może pomoże. Ja na przykład oddałam do Złotej Jesieni http://prywatnydomopieki.eu/kontakt i nie mogę nażekać...teściowa jest zadowolona, ma rehabilitacje, zajęcia, odwiedzamy ja co weekend.

Gość gość
może to wymyślona historia,ale najgorsze jest to ,że takie synowe są i zdarza się to często.

Gość gość
wlozylas 20 tys a dom wart z 500 ;D mam w glowie gotowy komentarz, ale nie chce mim sie pisac bo spapralas te prowokacje.;D

Gość gość
Nie wiem czy to prowokacja ale jeśli nie to jesteś jakaś nienormalna. To chyba oczywiste, że skoro dostaliście dom to macie obowiązek zajmować się teściową. W każdej rodzinie jest tak, że jeśli ktoś przejmuje majątek to bierze też na klatę zajmowanie się rodzicem do śmierci. Siostra umyła ręce bo nic nie dostała. Podzielcie się domem na pół to i opiekę podzielicie a skoro dom dostaliście tylko wy to o co ci chodzi? Wyprowadźcie się na swoj****abci wynajmie się opiekunkę i tyle. Jeśli to nie prowokacja to jesteś chorym dzieciorobem, który na własne lokum nawet nie jest w stanie zarobić. Gdyby nie dom teściowej to pewnie byś się pod mostem mnożyła.