Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie wiem co mam zrobić!!!

Problem z teściową

Polecane posty

Witam! Jestem mężatką i wraz z dziećmi mieszkamy razem z jego matką. Mamy dwójkę dzieci 3 lata i 5 lat. Mieszkamy w piętrowym domy typu klocek z połowy lat 70. Nic specjalnego ale jest. My mieszkamy na dole teściowa na górze. Moja teściowa ma dobiega 80. Nie mam już siły codziennie gdera, przestawia itp. Zajmuje się dziećmi, domem i chciałam aby teściowa zgodziła się na dom seniora. Nie mam już siły zajmowania się nią. Chciałam górę wyremontować i zrobić pokoje dla dzieci. Mój mąż ma siostrę która ma własną rodzinę, ale ona umywa ręce. Bo my dostaliśmy dom.

Gość a dzieci sobie
A jaki problem zepchnąć teściową ze schodów? Acha, przedtem zmuś ją do zapisania wszystkiego co ma, na was.

Dom jest zapisany na męża i siostra ma o to żal że dom jest na nas. Nie chce matki do siebie mimo, że ma również dom. Denerwuje mnie, upomina wybrzydza itp

Gość a dzieci sobie
Oby Twoje dzieci zrobiły to samo z Tobą co teraz chcesz zrobić z matką Twojego męża. Przypomnij sobie ten post gdy bedziesz już stara. :D marudna i zrzęliwa. Młodość nie trwa wiecznie i Ciebie starość też czeka. 🖐️ Twoje dzieci zapamietają jak traktowałaś ich babcię i odpłacą Ci tym samym.

Nie jestem podła po prostu chciałabym gorę wyszykować dla dzieci. Jego siostra mogłaby matkę zabrać. Ona może mieć też obowiązki

Gość SamaJa2
To trzeba było nie brać domu i nie miałabyś problemu z teściową. Niestety byłaś pazerna, więc teraz cierp.

Ja wale prawde prosto z mostu,więc Ci powiem-jesteś zwykłą wyrachowaną świnią!!! Gardzę takimi i nie polemizuję-i tak do takich jak Ty nie dociera. Może to TY się wyprowadź do swojej mamusi i Ją oddaj?

Gość a ja myślę, że skoro
teściowa swój dom przepisała na męża, to z zamiarem dożycia w tym domu przy Was. Rozumiem siostrę Twojego męża, że nie zabiera matki, wkońcu matka jest w swoim domu i ma prawo w niż dożyć do końca swoich dni.

Gość no cos tyy
jak corka na matke za dom obrazila sie to nie wezmie jej do siebie teraz,ty bys wziela? jakby zapisala do tylko bratu ? pomysl

Po pierwsze nie jestem świnią bo zrobiłam remont na dole za 20 tys które miałem przed ślubem i to swoje położyłam kafelki i kuchnię z zestawu ambasador a to kosztowało. Nie poszłam na gotowe

Ludzie, dajcie jej spokój, przecież ona nie chce źle. Teściowej będzie tam dobrze, bedzie miała fachową opiekę, ciepło i odpowiednie jedzenie, no i świadomość, że jej synowi, synowej i wnukom żyje się lepiej. Przecież ona nie chce tej góry domu dla siebie tylko dla dzieci, które powinny wychowywać się w godziwych warunkach. A teściową będą często odwiedzać, uśmiechnięci i zadowoleni. Przecież takie domy są budowane specjalnie dla ludzi starych, którzy co mieli zrobić w życiu, już zrobili, więc niech nie przeszkadzają młodszemu pokoleniu w wygodnym życiu. Normalnie nóż się w kieszeni otwiera. :O

Córka ma wielki dom bo wżeniła się bogato może koło niej siedzieć bo nie pracuje a ja mam dzieci. Ona ich nie ma!! Co może mam ją po nogach calować

.. z tymi nogami teściowej to niezły pomysł, bo gdyby nie jej dom to mieszkałabyś pod mostem. Za 20 tys. domu byś nie kupiła, co najwyżej solidny karton.

Gość mamusia synusiaaaaa
nie dostala domu nie dostała problemów ;-) wyprowadz sie, zrezygnuj z domu i tez nie bedziesz miala balastu z tesciowej :-) wybor nalezy do ciebie

Tobie jest łatwo powiedzieć po nogach nie będę jej całować. Chce górę odnowić i zrobić ją dla dzieci a teściowa będzie miała dobrze w domu seniora czy np u swojej córki ale ta zupełnie nie interesuje się!!!

Gość Wyrachowana synowa
Mieszkasz u teściowej więc to jest twój zasrany obowiązek zająć się matką męża! Otrzymałas chate więc nie ma lekko! Córka nie otrzymała nic wiec nie musi.Coś za coś.Jeteś bezczelna na MAKSA!

Gość mamusia synusiaaaaa
jakas ty pusta!!!!! wzielas dom z tesciowa to sie męcz!

Ja mam dzieci gdzie mam iść ?? Moja mama ma nerwicę i potrzebuje spokoju. Co mam iść pod most a ona będzie rozpasać się w piętrowym domu z wygodami do tego z urządzonym dołem???

hm jak wychodzilas za maz wiedzialas ze tesciowa jest w podeszlym wieku? wiec teraz twoje zachowanie jest cyniczne conajmniej. i czemu ty porownujesz siostre meza?to obcy ci czlowiek...weszlas do nowej rodziny i mysle ze powinnas sie dostosowac-a kobiete ktora zycie poswiecila bys teraz ty miala b dobre warunki bytowe to wierz mi..powinnas calowac po rekach-a ty ja chcesz przeniesc do obcego jej miejsca. wybacz ale potepiam twoje zachowanie. nie tylka ja jw ..

Gość mamusia synusiaaaaa
to jest prowo :-( niemozliwe ze sa na swiecie takie roszczeniowe pustaki :-( biedne te twoje dzieci :-( mam nadzieje ze na starosc potraktuja cie tak samo!

Gość Jeśli tak bardzo ciąży ci
obecność teściowej w jej własnym domu, to nie ma rady, wyprowadź się :) Jesteś strasznie pazerną osobą, sądzisz, że przyklaśniemy twojemu pomysłowi,bo zasłaniasz się dziećmi? Jesteś zachłannym tchórzem, mogłabyś mieć chociaż trochę godności i przyznać się, że chcesz wykopać babkę z jej domu :)

Nie ty która będzie mnie oceniać. Ja też ciężko pracuje w domu a mój mąż chodzi do pracy. Zajmuje się dziecmi nie będę usługiwać jeszcze teściowej. Nie jestem jej służącą. Wiesz ile trzeba włozyć w ten dom? masz pojęcie ile to kosztuje? ile ogrzewanie, woda, światło kosztuje

Gość a kogo obchodzi
że narobiłaś dzieci. Trzeba było najpierw zając się pracą i zarobić na własny dom, a nie gderać, że ci jeszcze źle, bo teściowa zapisała dom, ale jeszcze biedaczka nie umiera, a przecieżty masz dzieci, więc powinna już z tego względu powiesić się w piwnicy!

Gość Nie wiem co mam zrobić!!!!
Planuję do godziny 23 wkręcić was w jeszcze co najmniej 2 dobre prowokacje, nie piszcie tak szybko, bo czytam wszystkie posty a muszę jeszcze wymyślić co najmniej 2 chwytliwe historyjki :)

rozpasać się w piętrowym domu z wygodami (??????????????????) to jej dom,jej wygody......uszanuj to kobieto. .....zycze ci wiecej rozumu anizeli tutaj pokazujesz i zdrowia...bedzie ci potrzebne .:)

Gość mamusia synusiaaaaa
prowo