Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yommada

Ktoś "życzliwy" doniósł że mam psa na łańcuchu...

Polecane posty

Gość jhuhu
zreszta to jest prowo, juz wiem na 100%, po tym jak napisala, ze to labrador

Mój Boże, hodowcy psów powinni miec obowiązek sprawdzania osób jakim sprzedają psy i w jakich warunkach one potem zyja

mariika niestety nie mozna mieć pewności komu oddaje sie szczeniaka. Ja czesto oddaje za darmo bądz za symboliczną cene psiaka jeżeli mam pewnośc ze ktos bedzie naprawde o niego dbał.

A co masz za psiury? Hodowcom to się nie opłacało by chyba oddawać za zł, mówie o hodowlach hodowlach z rodowodami itp. Powiem Ci że ja w zyciu bym sie nie zdecydowała miec szczeniaków, właśnie przez to że trafiły by na łańcuch, do ludzi debili, co przy mojej rasie sie czesto zdarza, do schroniska albo ich szczeniaki później.

Gość Przemysłaf 21
Pies powinien mieć bude , łańcuch minimum 3 metrowy i powinien przynajmniej przez 12 h na dobę biegać swobodnie . Jeśli tak nie jest można dostać karę 500zł :p

Gość carmencarmen
Mariiika wiem coś na temat przeskakiwania przez płot :D mój labrador nie ma problemu z żadną wysokością :D:D

Co to jest łańcuch 3 metry, sorry ale jak pies sie wysra przed budą to razem z tą kupą musi siedzieć.

Gość Przemysłaf 21
Pies powinien mieć bude , łańcuch minimum 3 metrowy i powinien przynajmniej przez 12 h na dobę biegać swobodnie . Jeśli tak nie jest można dostać karę 500zł :p

Też taki wariat?:D:D Moje to wyskakują bo sie witać chca z ludzmi, bo może ktoś je pogłaska, gorzej jak psa widza:D

Gość Przemysłaf 21
3 metry to nie jest tak mało zresztą tak jest w przepisach :p

Psy sie wychowuje żeby dzieci nie gryzły, z reszt apóki bachor nie podchodzi i nie głaszcze to pies chyba sam z siebie nie gryzie????? Ogrodzenie doomu a nie życie jak w chlewie i psy sie nie beda szwędac

A czemu są agresywne? Bo żyły przy łańcuchu. Jak nie wiecie do czego służy pies to po co je kupujecie czy nie wiem skąd je bierzecie. Posesja? Dla mnie to ludzie nie mający ogrodzenia mieszkają na polu. Odszczelać? Może odstrzelac? Odstrzelać to powinni takich właścicieli jakby pies był ułożony i wychowany to by nie łaził agresywny, można by mu było poszukać nowego domu itp, a tak te psy są już tak spaczone ze nie da się z nimi nic zrobic. Po chuj wam pies co szczeka na łańcuchu jak was przyjda okraść czy coś, to co z tasakiem bedziesz atakować bo pis ci nei pomoże bo jest uwiązany.... więc nie rozumiem jego roli. Polecam postawić ogrodzenie i zamontować dzwonek już bedziecie wiedzieć czy ktoś wchodzi czy nie

Gość SaNataANa
No i dobrze, ze doniosl ;/ tepa dzido, przywiaz sie do kuchenki lancuchem, a nie psa do budy. 12h dziennie ma biegac wolno, trudno to zrozumiec? Ja mieszkam na wsi, mam dwa psy W DOMU w tym jednego przygarnelismy, bo staruszek juz, cale zycie na jakis resztkach na dworze zyl przy poprzednich wlascicielach domu, szkoda nam sie zrobilo, ze takie mrozu, a on na dworze, to go wzielismy. Na poczatku sikal bo nienauczony, ale teraz juz sie nauczyl i nie ma znim problemu. Nie wiem jak mozna psa na lancuchu trzymac, durne babsko.

Gość milosniczka zwierzat
psy mojego brata sa grozne dla mnie-przyjezdnej,natomiast sa lagodne dla domownikow,zyja z nimi od malego,znaja wszystkich mam leki ,boje sie psow od malenkosci i nawet nie probuje sie z nimi zaprzyjaznic bywam u brata od czasu do czasu skoro autorka mieszka na wsi,to oczywiste jest,ze taki pies jest traktowany z szacunkiem nie wyzywajcie jej,bo na pewno ona jest jego przyjacielem zyczliwy pewnie jest zadowolony z siebie za doniesienie,bo taka jego natura,oj my Polacy!!!

Donosi bo ma powód, jeśli pies sobie biega itp i tylko troche jest na łańcuchu to ok, ale nie cały czas.... Psy Twojego brata biegają więc wszytsko jest ok

Gość kochanka Franka
Cenie takich sasiadow ktorzy widza wiecej niz czubek wlasnego nosa.Meczycielko zwierzat.

Gość frgtrgrrrygrg
co z poyebane na tym forum :O czy wy wogóle czytacie co pisze właścicielka? codziennie wychodzi z nim na spacery, a lańcuch ma 10 metrów - zapewne podobnie jak większość waszych mieszkanek w niektórych maleńkich kawalerkach psy męczą sie bardziej niż na tym łańcuchu, więc przestańcie pierdolić

Gość frgtrgrrrygrg
* co za poyebane fanatyczki

Gość szz
Yommada - Też bym na ciebie chętnie doniosła. Szkoda że do tego donosu nie można dołączyć twoich wypowiedzi z tego tematu. Kupiła idiotka psa nie mając pojęcia o tresurze, wychowaniu, bo oczywiście jak to na zapyziałych wsiach bywa, za psa obronnego ma się tylko tego, który jest duży, uwiązany, zdziczały. Większość psów (z wyjątkiem ras, które z natury są pokojowo nastawione i nie lubią konfliktów np lablador, berneński pies pasterski) BORNIĄ I SZCZEKAJĄ NA OBCYCH same z siebie, kiedy mają dużo miłości ze strony właścicieli i czują, że posesja jest ich domem. To naturalny wyraz wdzięczność od psów, jaki okazują właścicielom którzy stworzyli im dobre warunki. Pies nie musi nawet być duży, bo nawet średniej wielkości potrafią dobrze wystarszyć a nawet zaatakować nieproszonego gościa. Yommada , zdychaj szmato

i dobrze ze wychodzi! ale lab nie nadaje sie do zycia w budzie! o! W kawalerce pies sie nie meczy pod warunkiem ze jest dobrze wybiegany i wymęczony codziennie to i tak tylko spi.

Masz rację, ludzie są pogięci. Mnóstwo osób trzyma psy na łańcuchu (choć ja akurat swojego nie), ale dobrze go karmi, zawsze ma świeżą wodę. Czasami nie ma innego wyjścia, bo np posesja nie ma ogrodzenia.

Gość szz
aa i jeszcze jedno. Jeśli z labladora na siłe robi się psa 'obronnego' to działa się wbrew jego naturze. Autorka musiała naprawde mu krzywd narządzić i zniszczyć psychike jeśli zachowuje się agresywnie

Gość frgtrgrrrygrg
ale jaka jest kurwa różnica między małą kawalerką a między 10-metrowym łańcuchem pytam się? :O przestrzeń podobna

Pies sam z siebie nie gryzie?! To ciekawe. Najpierw wychowujecie agresywne psy, a potem wina "bachora". Śmieszni jesteście, niby tacy dobrzy i z wyższymi uczuciami i wrażliwi, a okazuje się, że kochacie psy, a dzieciaków nienawidzicie.

Gość frgtrgrrrygrg
i zacznijmy od tego że większość dużych psów nie nadaje się do życia w bloku - od tego zacznijmy, z mordą na kogoś to odrazu naskakujecie ale dużego piesia to dla własnych widzimisi sobie kupujecie do małych mieszkań w bloku i to już was nie obchodzi że to nie są warunki dla wielkich psów, durne fanatyczki hipokrytki :O

Kto powiedział że dzieci nienawidze? Moje psy są wychowane, po szkoleniach. Same z siebie nie gryzą. Z reszta 3/4 pogryzien dzieci to jest wina rodziców nie psa. Kto pozwala dziecko nie podejsc a podbiegac do obcego psa i prawie wskakiwac na niego z łapami? Dla psa to jest zagrożenie. Co za rodzic zostawia psa z kością w pokoju z małym dzieckiem? Pies ma prawo zaatakować choćby nie wiem jak był ułożony to jest pies i ma instynkt. Nie słyszałam jeszcze o przypadku zeby pies sam z siebie podgiebł poprostu do człowieka i go ugryzł ot tak.