Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawskakobietkasa

Rownouprawnienie - jestescie za czy przeciw???

Polecane posty

Gość naturalna i szczera
do wariatki powyżej jestes masochistka? to by wiele wyjasnialo:)

Gość Zuzanna Amelia & 23
Co prawda to prawda. Sa prace naukowe udowasdniajace scisla zbieznosc miedzy przemoca i ponizaniem kobiet a fanatyzmem religijnym.

Gość livadddia
jestem madra i oczytana

Gość livadddia
kaplani i politycy to zwyrodniali sadysci antyfeminisci -

Gość naturalna i szczera
Zuzanna - i co z tego? :) wszystkie masochistki chyba pracuja w miejscu, gdzie sa ponizane i molestowane ale to wina KK i politykow, fakt:D

Gość livadddia
kazdy pracodawca i przelozony jesli wyznaje jakas religie to musi dyskryminowac pracownice -bo to jego/jej reliigjny obowiązek

Gość naturalna i szczera
ja pierdole:D

Gość Zuzanna Amelia & 23
orange - czy my nie rozmawialysmy wczoraj w temacie o lizaniu kolan facetowi okolo 40 przez nieletnie dzieci ?

Gość wiem cos na ten temat....
zajmuje sie tym zagadnieniem i pisze na ten temat doktorat. wiele naukowych badan potwierdza ze tak naprawde to mezczyzni czesciej sa ofiarami przemocy psychicznej, fizyczna utrzymuje sie na tym samym poziomie u obu plci. i tylko 20% kobiet przyznaje ze uderzyla w samoobronie - reszta bije dla poczucia kontroli w zwiazku, agresji, ze zlosci. mezczyzni natomiast o wiele rzadziej to zgalaszaja, za to kobiety reportuja przemoc za czesto - 67% tzw. przemocy wobec kobiet waha sie od 'przemocy psychicznej' do 'manipulacji' Ponadto mezczyzni sa ofiarami przemocy seksualnej tylko 5% rzadziej niz kobiety, ale z powodu spolecznego przeswiadczenia czesto nie zdaja sobie z tego sprawy albo nie chca zglaszac,albo sie wstydza.

Gość Zuzanna Amelia & 23
Ty chyba na KULu ten doktorat piszesz. Jak przemoc fizyczna moze byc na rownym poziomie skoro kovieta jest fizycznie slabsza od faceta.

Gość Pan X
Ja tam jestem przeciw. Bo od kiedy jest przyniosło więcej szkody niż pożytku. Kiedyś jedno potrzebowało drugiego. Równouprawnienie spowodowało indywidualizację społeczeństwa, a życie emocjonalne zaczęło sprowadzać się jedynie do potrzeb seksualnych ewentualnie do zabicia samotności co chyba jest logiczne że takie związki trwałe nie będą. Wzrost bezrobocia i niższe pensje - Łatwo wykalkulować sobie że łatwiej dać pracę np 10 milionom mężczyzn niż 20 milionom ludzi. Nie powstaje bowiem tyle etatów by zatrudnić wszystkich z danego kraju to po pierwsze. Pod drugie dawniej dobry specjalista mógł zarobić dużo większe pieniądze w momencie kiedy obie płcie wykonują te same zawody liczba specjalistów rośnie. A co za tym idzie są mniej wartościowi patrząc z punktu pracodawcy. Ile byłby warty diament gdyby był tak samo powszechny jak węgiel? Znalezienie ekspertów w danej dziedzinie jest dziś tak powszechne że ich wartość spada, Firma może sobie dziś pozwolić na np 20 księgowych zamiast 10 którym więcej zapłaci bo jest ich dużo gdyż te funkcje pełnią kobiety i mężczyźni mało tego wzrost bezrobocia jest również dla pracodawców kartą przetargową do ustalania pensji

dodam tez ze cale rownouprawnienie to tak naprawde marginalny problem sztucznie nakrecany przez media w roznych celach. znakomita wiekszosc badan sugeruje ze kobiety NIE CHCA rownouprawnienia w takiej formie jaka oferuja feministki. poza tym bledem jest twierdzenie ze to feministkom zawdzieczamy dostep na studia , prace etc. poniewaz w XIX wieku byl wysyp kobiet aplikujacych na studia medyczne i prawnicze, i -co najdziwniejsze- 80% z nich dostalo sie na studia. Poza pierwsza fala feminizmu caly ten ruch spoleczny przyczynil sie do wielu negatywnych skutkow odczuwanych przez kobiety.

Gość livadddia
faceci bedacy ofiarami przemocy fizycznej ze strony kobiety to promile promili- typowy facet jest silniejszy od typowej kobiety- wiec męzczyzni stosuja przemoc bo sa religijni

Gość naturalna i szczera
Ty chyba na KULu ten doktorat piszesz. Jak przemoc fizyczna moze byc na rownym poziomie skoro kovieta jest fizycznie slabsza od faceta. zdziwilabys sie. poczytaj literature fachowa, dokształc sie, zamiast zarzucac niekompetencję komus z faktyczna wiedza. przemoc fizyczna to rowniez szarpanie, popchniecie, uszczypniecie, celowe sprawienie jakiegoklwiek bolu. poza tym, przemoc psychiczna czesto bywa o stokroc gorsza- a w tym kobiety sa genialne, czesto w polaczeniu z pozornie malo dotkliwa przemoca fizyczna (np znecanie sie psychiczne + lekkie szarpanie).

Gość hardchoice
kobiety powinny mieć takie same prawa i obowiązki oraz powinny podlegać takiej samej bezwzględnej krytyce. pamiętam jak ktoś w sejmie powiedział o innym pośle że się prostytuje politycznie. I było ok. A gdy Palikot powiedział o posłance że się prostytuje politycznie to już była afera, co jak takie coś można powiedzieć kobiecie?! I tu jest problem. Kobietom wolno więcej i momentami przysługuje im większa ochrona

Gość kobieto nie pieprz już
o tech religijnych bo głupoty gadasz kompletne

Gość livvvvadddia
a swistak siedzi bo wiewiorka była nieletnia-99% sprawcow przemocy domowej to faceci -zwykle religijni

zuzanna amelia- nie na kulu... uwierz mi ze uczelnia jest uzanawana za jedna z najbardziej prestizowych wlasnie tu lezy blad- slabsza fizycznie, ale z powodu nacisku spolecznego i wiekszych praw kobiet takie sytacje sie nie zdarzaja. juz pomijam fakt ze najwiekszy odsetek przemocy domowej jest wsrod zwizkow dwoch kobiet, a najmniejszy - u panow.

Gość Zuzanna Amelia & 23
Naturalna i szczera - a wiec ti TY popieralas wczoraj zlizywanie facetowi z kolan przez nieletnie dzieci.

sama jestem ze tym aby kazdy mial prawo do studiowania i edukacji, bo na podstawie tego ksztaltuje sie przyszle kompetencje |do pracy) i wybor (praca czy dom). reszta to zbedny balast.

Gość livvvvadddia
politycy wydaja kase na kler i na sport ale szkoda im kasy na walke z przemoca-tych politykow powinien wydupczyć piton anakondon i boa dupczyciel -nawet lewica dala sie klerowi wydupczyć tak ze im chyba kutas wyszedł ustami

Gość Pan X
Dążąc tropem równouprawnienia i czytając powyższe komentarze zastanawiam się czemu kobiety narzekają? W końcu w raz z równouprawnieniem mają te same obowiązki i prawa co mężczyźni. Więc gdzie tu dyskryminacja? Każdy facet wie że jak coś chce musi o to zawalczyć albo słowami albo siłą, tak więc i kobiety mają ten sam obowiązek. A skoro jest dyskryminacja to znaczy ze za słabo się starają :P Inaczej by mężczyźni byli dyskryminowani bo jak to my musimy o coś walczyć a im podają na złotej tacy? No jak to. Równe prawa to równe prawa

Gość Zuzanna Amelia & 23
12:53 [zgłoś do usunięcia] wiem cos na ten temat.... zuzanna amelia- nie na kulu... uwierz mi ze uczelnia jest uzanawana za jedna z najbardziej prestizowych ­ Wierze. Zdziwilabym sie gdyby wfanatycznej katolicjiej Polsce bylo inaczej. Skoro rodzine naklaniaja swoje dzieci do kleczenia przed doroslym facetem i lizania go po kolanach to na bank KUL musi byc prestizowy.

Gość livvvvadddia
kaplani o politycy zawsz e potepiali wszelkie kampanie przeciw przemocy w rodzinie- bo wg nich mąz to s e moz e zabic zone i to jego autonomiczn e prawo

Gość naturalna i szczera
nie, nie pisalam na takim temacie wczoraj. oszalalas? co ma piernik do wiatraka? akurat ta historie z ksiedzem uwazam za rozdmuchana przed media i lemingi, ale zarazem obrzydliwa w swojej idei i doskonale, ze sprawa bedzie sprawdzona.

Gość ziutasss
Pan X - bo w rozumieniu kobiet rownouprawnienie jest wtedy kiedy one sa uprzywilejowane, one nie chca rownouprawnienia tylko uprzywilejowania

Gość livvvvadddia
pytanie-ile kasy rocznie idzie na sport pomniki religijne , wojny zagraniczn e a ile na pomoc ofiarom przemocy np budowanie schronisk?jasno widac ze politycy uwazaja kobiety i dzieci z agówno i nie chca wydawac na nichh kasy -wola wydac 40 mln zlotych na swiatynie opatrznosci

Gość naturalna i szczera
livvvvadddia 'kaplani o politycy zawsz e potepiali wszelkie kampanie przeciw przemocy w rodzinie- bo wg nich mąz to s e moz e zabic zone i to jego autonomiczn e prawo' a to ciekawe, bo pamietam ze moja parafia sama czynnie organizowala kampanie przeciwko przemocy, natomiast proboszcz (prawnik zreszta) otworzyl centrum pomocy kobietom i matkom, i dzieki niemu wielu patologicznych mezow i ojcow trafilo do ZK aha- nie jestem praktykujaca katoliczka:)

Gość livvvvadddia
to pewnie wyjatek wyjatku-a politycy skurwiele wola kase wydac na wojny pomniki boiska i stadiony -niz na ofiary przemocy -by im pomoc

Gość Zuzanna Amelia & 23
Pan X - pomysl chwile to moze sam wpadniesz na to w jakiej dziedzinie kobiety w Polsce sa najbardziej dyskryminowane.