Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawskakobietkasa

Rownouprawnienie - jestescie za czy przeciw???

Polecane posty

Gość hardchoice
skoro dążymy o równouprawnienia to czemu wciąż funkcjonują sformulowania: tak nie wypada mówić o kobiecie, nie oceniam tego postępowania bo to kobieta itp. Jeśli możemy bezwzględnie zgnoic faceta za to co robi mówi, to to samo można zrobić względem kobiety.

Gość naturalna i szczera
'wola wydac 40 mln zlotych na swiatynie opatrznosciwola wydac 40 mln zlotych na swiatynie opatrznosci' to jest inna kwestia ale pieniadze pochodza od wiernych wiec?:) kazdy ma wolna wole - jedni kupuje jachty, drudza daja na nowe swiatynie;) dopoki nie siegaja do twojej kieszeni - co cie obchodzi kto co robi ze swoja kasa?

Gość wiem cos na ten temat....
nie rozumiem tej aluzji do lizania kolan, napisalam tylko to co zostalo sprawdzone, dodam ze jestem ateistka wiec nie mam zadnego interesu w promowaniu tej religii. a poniewaz zanim w cos uwierze sprawdzam wszystkie informacje u zrodla , nieprzekrecone przez media, dlatego jestem ateistka (bo nie ma dowodow na istnienie Boga) i za rownouprawnieniem w zupelnie innej formie niz teraz.

Gość livvvvadddia
na te swiatynie poszlo z budzetu

Gość ziutasss
hardchoice - poczekaj jeszcze troche, zmiany mentalne, zwyczajowe itd zazwyczaj trwaja dluzej niz zmiany instytucjonalno - prawne

Gość livvvvadddia
kler z kasy swojej i wiernych z se moz e budowac co chce -ale z budzetu nie powinno sie a to wydawac =walka z bezrobociem jest chyba wzniejsza?

Gość naturalna i szczera
'Jeśli możemy bezwzględnie zgnoic faceta za to co robi mówi, to to samo można zrobić względem kobiety.' naturalnie, zgadza sie:) kto twierdzi inaczej? okreslone zasady i normy prawne dzialajace w okreslonym panstwie obejmuja tak samo wszystkich chyba ze mowisz o subiektywnych pogladach i podejsciu indywidualnym jednostki do okreslonych zachowan spolecznych - to inna sprawa, kazdy ma swoje:)

Gość Pan X
No myślę i nie wiem, może mnie oświecisz?

Gość livvvvadddia
zamiast na zlobki przedszkola dozywianie dzieci , walke zbezrobociem -politycy pieerdoleni jeebani chuuje -wola wydawc kase na bzdury -typu boiska , wojny

Gość Zuzanna Amelia & 23
Naturalna - placzesz sie w zeznaniach. Kilka postow wczesniej pisalas o swojej parafi a teraz juz jestes ateistka. Szybko ewoluujesz.

Gość livvvvadddia
prawie kazdy polityk z lewicy i z prawicy -daje swoje kakało na uzytek kleru

Gość zwykły mgr
RÓWNOUPRAWNIE oznacza że kobieta ma wybór. Jeśli chce siedzieć w kuchni całe życie to niech siedzi. Jeśli chce być człowiekiem biznesu to też niech to robi. te szklane sufity, mniejsze wypłaty dla kobiet to skutek głupoty pracodawcy: mężczyzn ale i kobiet. Jeśli ktoś zatrudnia tylko przez wygląd na płeć a nie kompetencje lub słabiej opłaca kobiety to sam działa na swoją szkodę bo przez to ma złych pracowników lub słabo zmotywowanych, a to przekłada się na rentowność firmy i ostatecznie na mniejsze zyski przedsiębiorstwa.

Gość Zuzanna Amelia & 23
13:07 [zgłoś do usunięcia] Pan X No myślę i nie wiem, może mnie oświecisz? &173 Nie. Wysil sie troche a nie tylko lecisz na latwizne.

Gość buhahahah
kazda tutaj jest za rownouprawnieniem a te tysiac topikow na ktorych sie zalicie ze to facet musi byc zaradny i zarobic na rodzine to co?:D

wojny' haha, wojny to jeszcze jeden argument ktory ukazuje ignorancje. kazdy kto zna historie chociaz w najmniejszym stopniu wie ze to kurtyzany krolow mialy panstwo w rekach; margaret thatcher , kleopatra, elzbieta I - to tez kobiety, a wojen stoczyly niemalo.

Gość naturalna i szczera
z obserwacji zreszta wiem, ze takie tematy (rownouprawnienie, podejscie mezczyzn do kobiet, 'bo nazwal mnie dziunia/laska', bo kobiety sa lepiej traktowane) najbardziej kreca tych z niskim poczuciem wlasnej wartosci i jakimis problemami natury emocjonalnej, ktorzy nie radza sobie sami ze soba, przyczyn niepowodzen dopatrujac wszedzie wokol, tylko nie w sobie. jesli znasz swoja wartosc - mozesz wszystko. tyle

Gość livvvvadddia
bezrobocie ktore od lat 90 tych wynosi miliony to wina kaplanow i politykow- baby stanowia wieksosc bezrobotnych zwlaszcza dlugotrwale - itrudniej im znalezc robote- wiadomo czyja to wina

Gość ziutasss
a w jaki sposob mozna wydawac pieniadze na walke z bezrobociem?:) chyba co najwyzej poprzez tworzenie nowych etatow w administracji;) walke z bezrobociem prowadzi sie bardziej zmianami prawno - podatkowymi, stymulowaniem branzy i przedsiebiorcow, zmniejszaniem kosztow pracy itd

Gość naturalna i szczera
Zuzanna- to ty placzesz sie w czytaniu;) nie ja pisalam, ze jestem ateistka- tylko doktoranka, ktora zaczela temat przemocy w rodzinie. ja napisalam, ze nie jestem praktykujaca katoliczka (= moge byc innego wyznania) widzisz roznice?

amelia- bo nie jestem ta sama osoba. tak sie nawet zlozylo ze napisalysmy razem post o tej samej porze, co chyba sugeruje ze piszemy z innego IP.

Gość livvvvadddia
mobbing i molestowanie seksualn e- czego ofiara sa w 99% baby -to jest spowodowan e przez kaplanow i politykow

Gość naturalna i szczera
walke z bezrobociem prowadzi sie bardziej zmianami prawno - podatkowymi, stymulowaniem branzy i przedsiebiorcow, zmniejszaniem kosztow pracy itd ziutass - i zmniejszaniem armii niepotrzebnych urzednikow takze;) plus dorzucilabym odpowiednie promowanie towartow eksportowych np, trafienie w nisze itd

Gość Zuzanna Amelia & 23
Taka z ciebie doktorantka jak z koziej dupy trabka. A ja jestem profesorem. I co ? Licytujemy sie dalej ?

Gość ziutasss
naturalna - dokladnie;)

Gość dziś nie ma równouprawnienia
kobiety są uprzywilejowane a mężczyźni dyskryminowani. np. Mężczyźni pracujący w takich placówkach jak żłobek czy przedszkole mężczyzna jest z góry dyskryminowany i traktowany jak trędowaty czy zboczony mimo, żadnych podstaw do takiego traktowania. W sądownictwie czy na policji kobiety są uprzywilejowane. Wystarczy byle bzdura gadana przez kobietę i już facet ma zniszczone życie. Kłamstwo odnoście gwałtu, próbie gwałtu czy molestowaniu nawet najbardziej absurdalne przejdzie tylko dla tego, że wspomni o nim kobieta. Sprawa tyczy się również spraw rozwodowych czy opieki nad dzieckiem. Mężczyźni w takich sytuacjach są w większości przypadków skazani na przegraną. Mimo tego, że mężczyzna jest wspaniałym ojcem i porządnym człowiekiem dzieci w większości przypadków zostają z kobietami bo to one są matkami.

Gość livvvvadddia
tygodnik Wprost-ktory raczej nie przepada z a femministkami-opublikował artykuł pt, ,Płace kobiet to dyskryminacja,,-poczytajcie se-racja absolutna

Gość Pan X
Zuzanna Amelia & 23 myślę myślę i nie znalazłem jeszcze ani jednej takiej dziedziny. Zwykle Dyskryminacja kobiety ma swoje odzwierciedlenie również w stosunku do mężczyzn. zwykły mgr. motywacja pracowników nie ma przełożenia na ilość dochodów w firmie chyba że jest to stanowisko na którym obsługuje klienta np kasjerka. Bo w normalnej sytuacji każdy pracownik ma określoną ilość obowiązków które musi wykonać a jeżeli tego nie robi nie przedłuża się z nim umowy a to że dałbym pracownikowi np 20 tysięcy pensji nie sprawi że zacznie pracować 24/7 i jeszcze z laserową precyzją

Gość Zuzanna Amelia & 23
13:09 [zgłoś do usunięcia] naturalna i szczera z obserwacji zreszta wiem, ze takie tematy (rownouprawnienie, podejscie mezczyzn do kobiet, 'bo nazwal mnie dziunia/laska', bo kobiety sa lepiej traktowane) najbardziej kreca tych z niskim poczuciem wlasnej wartosci i jakimis problemami natury emocjonalnej, ktorzy nie radza sobie sami ze soba, przyczyn niepowodzen dopatrujac wszedzie wokol, tylko nie w sobie. jesli znasz swoja wartosc - mozesz wszystko. tyle ­ Z tym sie akurat zgadzam ale my tu piszemy na inny temt. Temat jest o rownouprawnieniu a nie pretensjonalnych roszczeniowych postawach.

Gość ziutasss
statystyki dotyczace opieki nad dziecmi trzeba wlasciwie czytac, bo jest tak dlatego, ze najczesciej byly maz po prostu nie wystepuje o opieke nad dziecmi tylko zostawia to wszystko bylej zonie

Gość naturalna i szczera
Zuzanna Amelia & 23 Taka z ciebie doktorantka jak z koziej d**y trabka. A ja jestem profesorem. I co ? Licytujemy sie dalej ?' uwielbiam takie posty, ktore chuj wnosza do tematu, a sa zwykle rezultatem spalenia sie zwojow mozgowych niezbyt przyzwyczajonych do intensywnego uzycia;)