Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak się tego pozbyć

Trądzik ! Pomocy

Polecane posty

Gość jak się tego pozbyć

Męczę się z trądzikiem od kilku ładnych lat. Użuwałam już chyba wszystkiego. Żele, toniki, tabletki i nic nie pomaga :/ Mam pełno czarnych i czerwonych plamek na twarzy :/ jedna przy drugiej :/ Do tego jeszcze blizny od tego paskudztwa :/ Idzie się tego czymś raz na zawsze pozbyć ? Np. jakimś zabiegiem ?

Gość jak się tego pozbyć
proszę o pomoc ! już nie mogę na to patrzeć :(

Gość grezz2g
a ile masz lat??

Gość Aniela :(
Ja Ci powiem, że w moim przypadku nie dało się tego pozbyć, a stosowałam przeróżne zabiegi, żele, kremy, maści, izotretynoinę, antybiotyki zewnętrzne i wewnętrzne, hormony i dupa. Widocznie taka już moja uroda, muszę się z tym pogodzić albo zwariuję patrząc na siebie w lustrze.

Gość jak się tego pozbyć
za miesiąc 18

Gość jak się tego pozbyć
ale to jest straszne :( no ja pierdziele nie po to zyjemy zeby sie z takim gownem meczyc :(

Hej Moj tata jest wspolwlascicielem firmy produkujacej izotek. Wiem ze to jest troche drogie jednak to naprawde pomaga:) pozdrawiam

Gość april2222
ja mam 22 i dalej to gowno, w dodatku pelno dziur i blizn a mecze sie juz od jakis 10 lat jak nie lepiej ehh idzie sie tylko pochlastac

Gość KlaudiaMruczka
ooo MarchinOnBoy pamietam Cie!:) Kiedys juz o tym mowiles, nawet dziewczyna jedna chciala Cie dodac na facebooku i pozniej sama potwierdzila ze nie sciemniales:) Swoja droga to mowiles cos o innym leku ktory ma byc niebawem, cos wiecej mozesz powiedziec o nim?

Gość jaq
a próbowałaś skinoren? albo kremy z kwasem migdałowym? blizn nie da się pozbyć, może tylko laser. podobno jeszcze peeling TCA czy jakoś tak się nazywa.

Gość jaq
jak izotek to tylko pod kontrola lekarza dermatologa. przeciez to jest za silny lek, zeby tak sobie jak cynk go łykać.

Ano dodala:) Mowilem ze nie sciemniam i naprawde moj ojciec jest wspolwlascicielem tej firmy:) Tak czy siak blizny mozna usunac laserowo, ja jak bylem maly to wpadlem w roze i troche nad brwia mialem blizne. Jakos to olalem przez dluugi czas, jednak ostatnio zaczelo mi to dokuczac i jestem na laserowym leczeniu w medicoverze i jest git. Tak samo z bliznami po tradziku; mozna je usunac laserowo jednak najpierw przydaloby sie z nich wyleczyc.

Auturko prawda jest taka ze to zazwyczaj przechodzi z wiekiem. Izotek to jest cos co moze pomoc, jednak jak ktos juz tutaj powiedzial jest to silny lek i najpierw trzeba skonsultowac sie z dermatologiem. Ja w wieku 18 lat tez mialem tradzik, teraz mam 21 lat i pozbylem sie tego swinstwa.

Gość jaq
ale jej chodzi chyba o inne blizny. o takie dziury pewnie na twarzy. blizna bliznie nie równa. ja mam 2 przebarwienia na twarzy. laserowo usuwalam. jedno od razu zeszlo, inne cosmelanem potraktowane a i dalej jest :(

Gość KroplaBezKitu7
zdaje sobie sprawe, ze dla wielu osob bedzie to dosc abstrakcyjna odpowiedź, ale od maja nie jem mięsa ( w ogole) oraz ograniczylam slodycze do ostatecznego minimum.. od tamtej pory miałam może 3 pryszcze.. wczesniej notorycznie..blizny powoli znikaja..te wieksze usune laserowo. jestem szczesliwa :)

Gość elizzawet
A ja ma 21 lat i teraz moj stan cery oceniam na najgorszy jaki mialam stracilam juz nadzieje ze zniknie jak co rok jest coraz gorzej

Gość KroplaBezKitu7
Jestes tym, co jesz.

Gość jak się tego pozbyć
tyle że ja jem zdrowe rzeczy :/ nie jem słodyczy ale za to dużo owoców i warzyw :/ baardzo chciałabym się pozbyć tego świństwa :(

Gość jaq
sluchaj, ja mam 27 lat, a tez mam krostki. co prawda 2-3, ale sa. jak nie masz cery wrazaliwej i naczynkowej, to idz na kwas salicylowy do kosmetyczki. dziala rewelacyjnie. jeden zabieg i 3/2 zaskornikow z nosa mi zeszlo. na pryszcze tez dziala. no ale niestety na 1-2 zabiegach to sie nie konczy. moze kup sobie do domu kosmetyki z kwasami. ja uzywam pharmaceris II stopein złuszczania. on jest na pryszcze, ale tez na przebarwienia pozapalne. zluszcza naskórek delkatnie.

Gość jak się tego pozbyć
moja kuzynka kiedyś nie wytrzymała i powiedziała dermatologowi że chce się pozbyć tego gówna raz na zawsze i wtedy on dał jej skierowanie do szpitala. Potrzymali ją tam tydzień i po 3 tygodniach nie było śladu na jej twarzy. Jutro idę do dermatologa i myślę czy się o to nie zapytać :/ Może to by i mi pomogło ...