Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Swiadkowa6.10

bukiet PM i swiadka

Polecane posty

Gość Swiadkowa6.10

Witam. Mam takie pytanie. Za 2 tygodnie 6.10 będę swiadkiem na ślubie mojej siostry i pojawił sie taki mały problem dotyczący bukieciku dla świadkowej, czyli mniejszej wersji jej bukietu ślubnego. Czy zazwyczaj świadkowa trzyma coś takiego? Jeśli tak to co potem z nim robi np oddaje PM ? Czy Zostawia sobie na pamiątkę ? I kto za niego płaci ?

jak ja świadkowałam to było tak, że PM mi kupiła, miałam go, zasuszyła go, ale go nie wzięłam, bo jestem przesądna i nie można trzymać zasuszonych kwiatów :P tak było u mnie

Gość Swiadkowa6.10
A ktoś jeszcze odpowie? Pomoże albo podzieli się swoją radą ?

Gość była świadkowa
bukiet zakupiłam sama tak żeby pasował do mojej sukienki i był dużo skromniejszy od bukietu panny młodej, płaciłam za niego sama

Gość slubkalubka
u nas jest taki zwyczaj, ze jeen bukiet p.mloda otrzymuje od narzeczonego i po mszy zostawia go w kosciele przed jakims obrazem Matki Bozej, a drugi bukiet, ktory swiadkowa trzymala podczas mszy, po prostu od swiadkowej go bierze w drodze na wesele i juz go ma do konca

Gość Renkaaa
U mnie w ogóle nie ma zwyczaju, żeby świadkowa miała bukiet.

U moich koleżanek było różnie - jedne kupowały świadkowej bukiet, inne nie (ona sama również go sobie nie kupowała). Ja, jeśli Świadkowa będzie chciała oczywiście, kupię jej skromny bukiet. Postaram się, żeby nawiązywał i do mojego bukietu, i do jej sukienki jednocześnie. Zapłacę oczywiście ja. A co potem z bukietem? Myślę, że już pozostanie jej i może z nim zrobić co zechce.

Gość nie mam nicka co
zależy czy ślub jest kościelny. wtedy świadkowa ma bukiet, po mszy panna młoda zostawia ten bukiet w kościele, po to żeby mogła zachować swój

Ja zamawiałam (i płaciłam) świadkowej mini wersję swojego bukietu (fajnie się złożyło, bo pasował jej do stroju). Zostawiła go sobie.