Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Każdego

KTO SIĘ UCZY HISZPAŃSKIEGO???

Polecane posty

Gość Każdego

Mówi ktoś po hiszpańsku? :)

Gość Każdego
Z czego się uczycie? Mozecie polecić jakieś dobre strony do nauki hiszpańskiego?

Uczymy, uczymy... Na kursie 😭 Na początek polecam J. hiszpański dla początkujących. O. Perlin. Pomogło mi na łyknięcie podstaw, gdy ambitnie podeszłam do tematu sama. Stron nie polecam - sporo błędów, niestety...

Gość Każdego
Heeej :) Dzięki za odpowiedź. I jak idzie nauka? Ja podstawy mam, ale chciałabym isć trochę dalej, rozszerzyć słownictwo... O to własnie biega , potrzebuję jakiegoś dobrego "zbioru" słownictwa, który nie wiem gdzie znaleźć :/

Gość jupi! jupi! jupi!
podreczniki Espanol sin fronteras, ale to nie wiem czy sama bylabys w stanie. expans ma taki zestawik i edgard ma taki zestawik do nauki samodzielnej (ksiazkowy) i nie wylapalam tam zadnych bledow. stron nie polece zadnych bo rzeczywiscie nie wylapiesz bledow

Gość jupi! jupi! jupi!
to polecam tez takie "czytanki" dla jak juz masz podstawy "La mar de palabras", wlasnie slownictwo i kultura hiszpanska jednoczesnie

Gość Każdego
Dzięki! Już przeszukuję sieć. Ile już się uczycie?

Gość jupi! jupi! jupi!
ja sie juz nie ucze i juz wszystko zapomnialam :P ale to nie jest trudny jezyk, a na pewno jeden z prostszych jesli chodzi o ten podstawowy poziom, bo na poziomie bardziej zaawansowanym to wiadomo ze kazdy jezyk juz latwym byc przestaje ;)

Gość Każdego
Zastanawiałam się na kursem, niestety zaczynam pierwszy rok studiów i na razie nie dam rady finansowo. Mam podstawy, bo mój chłopak jest Hiszpanem, a raczej Katalończykiem, więc się uczę-jak małe dziecko, słuchając i powtarzając po nim. Widzę jednak, że niezbedna jest samodzielna nauka...

Tak, profesor Pedro jest ok, podobnie jak Henry :D Z tego też korzystam, a tak to mam materiały ze szkoły. Kserówki :D Mnie zawsze zależało na poprawnym komunikowaniu się, więc książek nie kupuję, oprócz tych z podstawami i gramatyką.

Gość Każdego
Dokładnie jupi!, nagle się okazuje, że jezyk wcale nie jest taki prosty jak się wydawał ;)

A mi nauka hiszpańskiego nie sprawia większych problemów, robię kurs w szkole https://lincoln.edu.pl/warszawa/jezyk-hiszpanski/ i idzie mi całkiem nieźle ;) Mam nadzieję, że po zakończonym kursie będę potrafiła już swobodnie w tym języku rozmawiać ;) Kiedyś próbowałam uczyć się samodzielnie w domu, ale to niestety nie przynosiło mi żadnych efektów, stąd też decyzja o takim kursie ;)

Gość gość
Zawsze chciałam uczyć się hiszpańskiego, ale dopiero we wrześniu zapisałam się na kurs. Chodzę do szkoły Berlitz, wcześniej uczyłam się u nich angielskiego i byłam bardzo zadowolona. Jak na razie bardzo mi się podoba i umiem już podstawowe zwroty. :)