Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Malwinka009

Zepter,Brita,Dafi---- filtry do wody-warto?

Polecane posty

Gość Malwinka009

witajcie nie wiem jak u Was ale jakośc naszej kranówy woła o pomste do Boga :) Twarda,jakaś coraz bardziej licha. Herbata czy kawa jakies bez specjalnego aromatu. Pomyslałam o filtrach. W piwnicy mam zamontowane 3 a teraz pomyslalam o zakupie czegos do kuchni do przygotowywania posiłków. Zepter i Brita (dzbankowa) drogo wychodzi,Dafi niby tańszy ale rózne sa opinie. Wypowiadajcie sie Mamusie :) Pozdrawiam i dziekuję.

Gość jiojiefr
Malwinko,mamuski nie wiedzą co to filtry do wody,wolą kogos obsmarowac za metody wychowawcze,ubiór czy spoób wychowania. O czyms takim jak Brita czy Zepter to polska patologie nie stac na taki czyn zainwestowac w zdrowie dzieci i swoje tfu swoje i dzieci :) Ja polecam Brite.

Gość takietam,,,,
WARTO! Ja mam britę, jeszcze tą starą ale jest świetna.

Gość zawsze sie smialam z tych filt
row, dopoki niezobaczylam rezultaty u bratowej. Zaraz po wyjsciu od niej, sama polecialam zakupic. Wtedy byla promocja na brite, wiec ja wzielam. I juz korzystam 2 lata. Nie wiem jak wczesniej moglam zyc bez tego cudenka :))

Gość tortillla
Moim zdaniem warto, jakakolwiek herbata smakuje o niebo lepiej z wody przefiltrowanej. Przez chwile nie mielismy filtrow i nie moglam herbaty wypic, sam kamien, zero smaku

Ja mam dzbanek z brita. polecam. gotuje herbate,zupy i co sie jeszcze da.

Gość Kontroler
Zamiast dzbanków filtracyjnych lepiej zainwestować w porządny filtr osmotyczny, ale nie w jakieś chińskie tandety z allegro, a w porządniejszy sprzęt. Ja od niedawna pijam wodę po osmozie systemu Puricom. Nie chcę podawać sklepu by mnie o reklamę nie posądzono.

Gość qqqqqqqqqqqqqqq
Moja żona kupiła dzbanek Dafi z filtrami. Powiem szczerze, że podszedłem sceptycznie do tematu, ale opcja się bardzo sprawdza. Oszczędzamy na wodzie butelkowanej, którą piliśmy do tej pory, a woda z dzbanków jest naprawdę smaczna. No i mój portfel na tym nie cierpi, bo filtry są dosyć tanie.

Gość Paatkaa
Brita zdecydowanie, polecam. W pracy używam bo akurat w domu mam wodę taką, że z kranu mogę pić i nic mi nie będzie bo zdrowiutka :) Uprzedzam złośliwych, wiem to na pewno, mieszkam na wsi, w mojej wiosce są wodociągi a moja mama pracuje tam w laboratorium. Sprawdzała to kiedyś.

Gość gość
ja tez polecam Dafi. Brite mamy w pracy i roznicy nie widze zadnej, wiec wybieram to co tansze :p

Gość gość
ja mam brite ale czasami kupuje do niej tansze zamienniki filtra czyli filtry Aquafor

Gość gość
po co? obecnie woda w kranach jest poddawana takiej filtracji że swobodnie można ją pić.

Gość gość
Brita to gowno a nie filtr, jedyne co robi to odkamienia wode. Ja mam filtr osmotyczny z funckaj mineralizatora i to jest zdrowa woda.

Gość gość
Ja mam Dafi

Gość gość
brita jest ok

Gość ikoooo
Brita jest fajna, ładnie wygląda, ale jeśli chodzi o funkcjonalność to te dzbanki się między sobą nie różnią niczym poza ceną. Korciło mnie by kupić Britę, bo wszyscy tak gadają, ale tak naprawdę to tylko "nazwa". Nie szastam kasą na prawo i lewo wiec ostatecznie kupilam Dafi, bo jest tańsze a jakościowo takie same. Poza tym dafi to produktów polski - wspieram polski rynek hehe ;p

Gość gość
Ja mam britę jakieś 8 lat nie wyobrazam sobie herbaty czy innego napoju bez filtracji. Filtry kupuje zazwyczaj na promocjach .

Gość gość
ja mam Dafii,polecam,wodę w kranie mamy naprawdę nieciekawą,ten dbanek to super sprawa

Gość gość
przy zakupie dzbanka jest dla mnie również ważne jego wykonanie, żeby po kilku uzytkowaniach nie pekl albo się nie zniszczyl. Kiedyś przez jakiś czas uzywalismy aquaphora, ale nie wytrzymal wykoanie było fatalne. Zraziłam się bo w końcu za cos się placi te pieniądze. Od jakiegoś czasu używamy dafi wybrałam swój ulubiony kolor Teraz maja nawet nowe wskaźniki wymiany wkladow swetna sprawa. Do solidności wykonania nie mam zadnych zastrzezen, uważajcie na podróbki i chińszczyzne.

Gość gość
Ja mam w kuchni filtr montowany pod zlew Bregus z dodatkowym kranikiem na czystą wodę i z wypróbowanych wcześniej uważam to za najlepsze rozwiązanie. Filtry dzbankowe faktycznie wychodzą drogo (chociaż teoretycznie może wydawać się , że nie, ponieważ wydajesz mniejsze kwoty w mniejszym odstępie czasu). Jednak jeśli usiądziesz sobie i zliczysz faktyczny koszt to łatwo wywnioskować, że bardziej opłaca się konkretne rozwiązanie. Potem za utrzymanie nie płacisz praktycznie nic, a efekt bez porównania. Masz 24h/ dobę czystą, świeżą wodę w pełni przefiltrowaną. Ja używam jej do wszystkiego: kawy, zupy, herbaty, do rozpuszczenia z sokiem, ale też do picia z cytryną i jestem zachwycona. 8mio stopniowe oczyszczanie plus odpowiedni wkład dają naprawdę świetne efekty. Jeżeli ktoś nie widzi różnicy warto wykonać badania TDS lub jeszcze bardziej specjalistyczne.

Gość gość
haha a ja myslalm z poczatku ze chodzi o imiona dla dziecka:D

Gość boczok12
Cześć jak najbardziej powinniśmy zadbać o filtrowanie wody ponieważ zdrowie mamy jedno i powinniśmy o nie dbać . Filtr to także duża oszczędność ponieważ oszczędzamy na wodzie butelkowanej . W domu mam dzbanek filtrujący firmy dafi oraz wkłady które zmieniam co jakiś czas polecam takie rozwiązanie . Tutaj możecie pooglądać produkty tej firmy dowiedzieć się czegoś więcej oraz jest możliwość zakupu dafi.pl Jestem bardzo zadowolony z ich produktów

Gość Malgosia R
Nie polecam filtrow weglowych typu Brita. One jedynie w niewielkim stopniu dechloruja wode, dzieki czemu smak wody jest lepszy. Jednak nie sa to filtry przeznaczone do oczyszczania wody z toksyn. Jedyne skuteczne filtry to filtry odwroconej osmozy. Ja kupilam filtr z firmy Hydropure. Jestem z niego bardzo zadowolona. Co wiecej mineralizator otrzymalam gratis, ktory wzbogaca wode o pierwiastki zycia. Pan monter przyjechal do mnie i za darmo zainstalowal filtr pod zlewem. Firma, jako jedyna w Polsce, oferuje wieczysta gwarancje, wiec jak cos sie popsuje za 5-10lat to monter bezplatnie wymienia czesci na nowe. Dodatkowo moj filtr ma rezonator bioceramiczny, ktory ozywia wode, dzieki czemu woda, ktora pije aktywuje inne czasteczki w moim organizmie! Naprawde polecam. A tutaj podaje kontakt do mojego Przedstawiciela (cala Polska), ktory jest bardzo milym i sympatycznym czlowiekiem. Odpowiedzial na wszystkie moje pytania i dodatkowo jeszcze zaoferowal duzy rabat! Mozecie smialo do niego dzwonic: tel 886 292 933. POLECAM! :)

Gość gość
Każdy sposób jest dobry na to, aby poprawić jakość wody – nie ma o czym mówić. Ale czy nie warto iść krok dalej i po prostu zamontować porządny filtr w instalacji? Wtedy jest pewność, że woda jest dobrze filtrowana – na przykład taki filtr http://www.gc2000.pl/ - daje sporo lepszą jakość wody.

Gość Magda Wiech
Ja mam Dafi , zgadza się, że cena najniższa, jak dla mnie jest rewelacyjny, wcześniej kupowałam wodę mineralną do gotowania bo w moim kranie woda jest nietylko niesmaczna co i kamień ma. Jak już jest zużyty to lampka to sygnalizuje, mnie spokojnie starcza na miesiąc, chociaż dużo jej zużywam, same zalety, polecam :)

Gość Alicja Z
Pewnie, ze warto. Ja mam dzbanek z filtrem Dafi Unimax do twardej wody, różnica kolosalna, smak wody zmieniony, woda tak pyszna, że nawet nie muszę jej gotować, taniej wychodzi niż kupowanie mineralnej bo bardzo tanie filtry, ja już wody bez filtrowania się nie napiję.

Gość Ewella333
Ja mam dzbanek Sintra z filtrem , to jest jeden z produktów , których producentem jest Dafi. Gotuję na filtrowanej wodzie zupki, robię herbaty, używam do wszystkiego, mojej mamie taki kupiłam na imieniny http://sklep.dafi.pl/produkty/dzbanki-do-filtrowania/szklany-dzbanek-filtrujacy-2l-led-sensor.html Podobnie jak mój usuwa kamień, dzięki niemu można pozbyć się szkodliwych substancji, które mogą się w niej zawierać.

Gość gość
Myślę,że warto zainwestować w profesjonalne uzdatnienie. ja zmontowałbym sobie w domu taki zestaw filtrów: http://sklep.osmoza.pl/filtry-na-caly-dom-c-9.html to szansa na spore oszczędności i na pewno taka czysta woda wychodzi na zdrowie.