Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karolinaoooo

OLEJ LNIANY NA TRĄDZIK

Polecane posty

Gość Karolinaoooo

Witam, ktoś z was stosował olej lniany wewnętrznie i zewnętrznie na trądzik. Ja pije po 2 łyżki dziennie od ponad 2 tygodni. Mam średni wysyp trądziku i zastanawiam się czy to minie i kiedy i czy w ogóle buzka będzie ładna i gładka. Czytałam na kilku forach że dzięki temu można poprawić stan cery. Jak ktoś ma podobne doświadczenia to proszę o podzielenie się nimi. Pozdrawiam:)

Gość nheaven
Leczyłam się chyba wszystkim co możliwe na trądzik (antybiotyki, maści, antykoncepcja, domowe sposoby). Teraz od ponad tygodnia nie jem mleka z przetworami. I nie mam nic. Dziękuję

Gość Karolaaaoo
Ktoś może coś wie na ten temat?

Gość magcola
Na tradzik proponuje cos innego wklejam linka Wzmożona praca gruczołów łojowych oraz niezłuszczony prawidłowo naskórek, tzw. rogowacenie przymieszkowe to jedna z wielu przyczyn pojawiania się trądziku młodzieńczego. Systematyczne stosowanie żelu z kolagenem spowoduje głębokie nawilżenie, które jest niezbędne w procesie pielęgnacji skóry ze skłonnością do trądziku. Zmiękcza się i uelastycznia naskórek, co przyczyni się do normalizacji procesu złuszczania. Niskie, kwaśne pH kolagenu ma działanie bakteriobójcze i stanowi tarczę ochronną dla skóry trądzikowej. Pod wpływem regularnego stosowania żelu skóra wygładza się, poprawia się jej napięcie, koloryt i nawodnienie. Kolagen z ryb dzięki zawartości polipeptydów ma również właściwości przeciwzapalne szczególnie przydatne po oczyszczeniu skóry. Poza tym stosując żel eliminujesz blizny powstałe po trądziku, które z czasem mogą szpecić Twoją piękną twarz.. Kolagen Naturalny Platinum dotyka przyczyny powstawania trądziku a nie skutków. Bezpośrednią przyczyną powstania trądziku jest nadmierne wydzielanie łoju w gruczołach łojowych. To z kolei prowadzi do zatykania tychże gruczołów. Nadmierny poziom łoju jest doskonałą pożywką dla bakterii. Wtedy dochodzi do stanów zapalnych. Kolagen Naturalny reguluje pracę gruczołów łojowych i rozwiązuje trądzik w zarodku. Kolagen Naturalny jest produktem wolnym od jakichkolwiek barwników, czy aromatów chemicznych. Jego skład tworzą wyłącznie: czyste białka nieuczulające, woda, stabilizatory oraz kwas mlekowy. Dla wielu osób uczulonych na setki składników kremów, żeli i odżywek preparat ten będzie jedynym możliwym do używania dla celów regulacji pracy gruczołów łojowych a tym samym eliminacji trądziku. Jakbys chciala sie dowiedziec cos wiecej to napisz do mnie na leonda1@wp.pl

Gość Ulenqaa
Ja lniany stosowałam i pomagał, ale chyba najlepiej sprawdził się olej konopny, który stosowałam punktowo (olej cbd). W ogóle kosmetyki konopne są hitem w mojej kosmetyczce, działają bardzo skutecznie, pomagają na wiele problemów - od trądziku po bardzo suchą skórę. Kupuje na https://www.konopnymarket.pl/, bo wybór jest duży, a stacjonarnie jest problem z dostępnością niestety. Zaopatruję się u nich nawet w krem do twarzy, który moja trądzikowa skóra bardzo lubi.

Stosowałam olej z czarnuszki na pryszcze i naprawdę schodzą. Ten olejek ma wiele właściwości. Polecam poczytać sobie na internecie i wypróbować. Może nie pachnie zbyt pięknie, ale ważne, że jest skuteczny