Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i co zrobić?????

problem z sikaniem w przedszkolu:(

Polecane posty

Gość i co zrobić?????

Syn(3 lata) od września chodzi do przedszkola. Na początku nie było problemu ale czwartku wszytko sie zmieniło...Pani mówi że chce siku idzie z nim do łazienki a on płacz krzyk, histeria że nie umie:( w piątek płakał i wolał się zsikać w majtki niż załatwić do toalety:(( w domu też jest problem bo sika do wc jak trzymamy mu siusiaka bo on nie chce:(( nie wiem co zrobić:(((panie w p-kolu nie mogą dotykać genitali dziecka i ja to rozumiem ale nie wiem jak wybrnąć z tej sytuacji:(( jakiś czas temu gdy sikał osikał sobie rączkę i chciał ją umyć...nie posłuchał mnie żeby samodzielnie nie odkręcać wody i oparzył sobie rączkę...czy to może mnieć zwiazek???

niech sika na siedząco. nikt go nie będzie dotykał a i on nie bedzie musiał trzymac siusiaka jak nie chce.

niech sika na siedząco. nikt go nie będzie dotykał a i on nie bedzie musiał trzymac siusiaka jak nie chce.

Gość tttttuuutttii
A pytałaś czy nic go nie boli?

Gość i co zrobić????
kurcze w tym problem że on nie chce usiąś na sedes bo płacze że spadnie:(( nie mam pojęcia o co chodzi:( nic go nie boli bo pytałam... jedynie boli go brzuszek jak długo trzyma mocz ale to chyba normalne jak długo sie nie sika:( w czwartek jak wpadł do domu to tyle nasikał że byłam w szoku ze ile moczu może oddac dziecko...

A nie moglby sikac do nocnika dopuki mu schiza nie przejdzie? W przedszkolu tez?

Mam podobny problem mój syn 3latka ,nie sika w przedszkolu.W domu ładnie idzie sam do WC siada i sika (sika na siedząco) a w przedszkolu od początku września ani razu nie zrobił siku ,pani mówi ,że idzie z nim ale on nie chce tam sikać i trzyma tak długo aż wróci do domu albo się posika.Tłumaczę mu ,że jak będzie sikać to pani da mu nagrodę itd. ale on w domu mówi dobrze zrobię siku a jak jest w przedszkolu to stoi i nie zrobi.

Gość i co zrobić????
Sylwia widze ze masz to samo:( mój też trzyma bo on chce w domu a jak już nie wytrzymuje to w gacie:( tyle że on na początku normalnie korzystał z WC...pani nie wie co sie stało...podejrzewam że przypomniał sobie ta sytuację z gorącą woda:(

no mój od początku nie chce w przedszkolu sikaća jak przychodzę po niego i się pytam zrobiłeś siku to on mówi tak nie wiem może trzeba czasu aż się przyzwyczai

a powiedz mi co radzi ci wychowawczyni?? Mi mówi zeby często mu w domu mówić ,że w przedszkolu też ma robić siku tyle ze ja mu ciągle mówie a on i tak swoje

Gość i co zrobić????
ja tez wychodzę z załozenia ze sie przyzwyczai ale u nas jest jeszcze problem z paniami:( one chyba maja juz dość tej sytuacji:((

Gość i co zrobić????
po rozmowie ktora ja podjęłam dowiedziałam sie ze mam go nauczyć sikać i koniec...o podpowiedzi jak to zrobić mogę pomarzyć:( ja w domu ciągle nawijam o sikaniu do kibelka w przedszkolu, ze bedzie nagroda. Dzisiaj nawet poszłam z nim do łazienki żeby mi pokazał jaka maja łazienkę i zobczymy bo jak wychodziłam to mówił ze bedzie sikał do i kibelka w przedszkolu ale on tak mówi caly czas wiec nie wierzę:(

no to tak jak u mnie codziennie słyszę nauczyć dziecko,że w przedszkolu ma sikać tylko ciekawe jak

Gość i co zrobić????
jak poprosiłam panią żeby mu tego siuraka trzymała na razie póki sie nie przełamie to z wyrzutem mi powiedziała ze oni nie moga:( rozumiem to ale skoro ja wyrażam zgodę i dziecko by sie tak nie stresowało to nie można??? ech nie chce byc nadopiekuńczą mamuśką wpatrzona w dziecko jak w obrazek bezkrytycznie ale czasem wysiadam z tym przedszkolem:(

Gość i co zrobić????
no właśnie ciekawe jak???? a syn uparty...aż sie boje iść dzisiaj po niego co znowu będzie:(

Ja tak samo jak czekam aż przyjdzie to pierwsze co to patrze jakie ma spodnie a jak rozmawiam z wychowawczynia to czuje się jakby mój syn był jedynym dzieckiem na świecie co nei robi siku w przedszkolu

Gość i co zrobić????
ej a czy nasze dzieci nie chodzą do tego samego przedszkola? czytając ciebie mam wrażenie że czytam o sobie...

a skąd jesteś ja mieszkam w Katowicach. Mój syn sika od wtorku w przedszkolu jak to zrobiłam sposób aż za prosty ;-) Mam 2 syna co ma 5 lat i chodzą do tego samego przedszkola tylko do innych grup w poniedziałek jak po nich przyszłam to poprosiłam starszego syna zeby poszedł z tym młodszym i on z nim poszedł i wysikał się.We wtorek powiedziałam pani ,że jak syn chce siku to zeby poszla po tego starszego ona tak zrobiła i dzisiaj mi mówi ,że syn poszedł już sam do ubikacji.Powiem ci ,że cieszyłam się jak przy pierwszym zabku ;-)

Ty masz problem z sikaniem- ja z kupa- od mies ładnie wola siku i sam biegnie do wc- a kupę wali w gacie- w domu jak widzę ze sie chowa po kątach - sądząc na nocnikowych/ wc- daje zajęcie - pól godz posiedzi i nic- zejdzie- za 5 min kupa wgaciach- a potem ucieka i sie nie da przebrać W żłobki to samo- panie już maja dość- i zaczęły mu znowu zakładać pieluchy Bo nie wola- a potem wszystko upaprane Ja już nie wiem jak go zachęcić- prośby groźby obietnica nagrody Nic nie działa I już. Mnie trafia to pranie tych gatek

Wiesz co ja miałam podobny problem z tym starszym synem5lat tzn. jak uczyłam go do nocnika to robił ale jak chciał kupę to musiałam mu zakładać pieluchę przez to dostał taka blokadę i robił kupę raz w tygodniu a nawet rzadziej.Poszłam do lekarza i on mu przepisał syrop na zatwardzenie i po tym syropie siedział tak do 30 min i w końcu zrobił potem już robił bez problemu.Myślę,że może powinnaś iść do lekarza niech ci przepisze coś i podawaj mu w domu zaraz jak mu dasz syrop czy czopki to niech siedzi an nocniku raz drugi,trzeci i w końcu się nauczy

Ale on nie ma zatwardzenia- a jak mu dam syrop to biegunki na pewno nie utrzyma :(

Gość i co zrobić?????
Hejka:)) Nie pisałam wcześniej do dostęp[u do neta nie miałam a właściwie to komp mi padł;( A wiec ja nie z Katowic K -owa...A co do sikania to problem rozwiązany:))) Przez ok tyg jak przychodziłam po syna pytałam czy sikał i wchodziłam z nim do łazienki i sikał w mojej obecności. Potem pani przedszkolanka(tutaj wykazała sie dobra wolą bo chyba widząc moja determinacje;) )poszła z nami i od tego czasu jak syn wołał siku ona szła z nim do łazienki a teraz jak ostatnio pytałam to chodzi juz sam:)) no ale obietnica nagrody była i po otrzymaniu betoniary problem znikł sam:))) ufff odetchnęłam:))