Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość (NIE)singielka

Podajcie przepisy na zdrowe i tanie posiłki dla singli

Polecane posty

Gość (NIE)singielka

Cześć. Nie mam pomysłu na zdrowe i szybkie dania dla samej jednej, otóż mój facet wyjechał do pracy za granice trzy tygodnie temu, a ja jedyne co jem to zupki chińskie,kaszki w proszku itd. wszystko w proszku. Zdaje sobie sprawę z tego że nie dostarczam żadnych witamin do swojego organizmu. Nie opłaca mi się gotować np. 2 ziemniaków i jednego kotleta... Może jest więcej osób które mieszkają same i zdradzą co gotują???

ja mieszkam sama i nie widzę problemu usmażyć jednego kotleta i do tego jakieś frytki czy ziemniaki, sałatka

szybkie, zdrowe i tanie leczo. dla samej siebie jak robię to mniej więcej tak: ciacham na patelnię, ze trzy cebule w kostkę, paprykę w kostke - koloru obojętnego, dwa pomidory w plasterki, i z pól cukinii w kostkę (oczywiściej tej małej sklepowej nie tej wielkiej z targu ;p ). doprawiam solą, pieprzem i ostrą papryką. przykrywam pokrywką, na malutki ogień i niech się dusi. czasami tylko przemieszać. i gotowe :D smacznego :d

Gość (NIE)singielka
leja83 dzięki na pewno skorzystam. Ja pierniczę nie lubię spaghetti, hgg pytałam o przepisy nie o to czy widzisz problem czy nie.

ja jeszcze bardzo często jadam zieloną fasolkę z bułką tartą, tak samo kalafiora i brokuła z bułką tartą. kraję cukinie taką dużą w plasterki około centymetra, panieruje jak schabowe i smażę.

ja jeszcze bardzo często jadam zieloną fasolkę z bułką tartą, tak samo kalafiora i brokuła z bułką tartą. kraję cukinie taką dużą w plasterki około centymetra, panieruje jak schabowe i smażę.

Gość (NIE)singielka
kalafior, brokuł i fasolkę też jem z bułka i masełkiem;-) gotuje mi się zupa, ale jest jej tyle że nie wiem co z nią zrobię, nie potrafię ugotować mniej, to jest dziwne, przyzwyczajenie robi swoje;-) zajrzę na bazar za cukinia dziś

ja jem normalnie wszystko co bym jadła, gdybym mieszkała z kimś. To ze mam męża idiotę nie może powodować że mam się źle odżywiać!

Gość (NIE)singielka
czemu wy tacy zawistni. Spytałam tylko o jakieś przepisy, od tego to forum chyba jest czy się mylę? a tutaj zaraz na mnie naskakujecie, co za ludzie.

Sałatki, surówki mogą być pożywne w zależności od tego co wrzucisz doń. Taka solidna micha z np. gyrosem może spokojnie zastąpić obiad. Czasem gotuje sobie gar zupy i jem dłuższy czas, zawsze lepiej zażerać stresa zupą niż chipsami :P. Jak tu ktoś zresztą niezbyt kulturalnie zauważył w dzisiejszych czasach nie ma problemu by zrobić czegoś duzo i np zamrozić w woreczkach foliowych. Leczo to też bdb pomysł.

Gość mala ogrodniczka Natalia
Może makaron+ser biały +cebula na masle podsmazona a potem podduszona. Makaron gotować z dużą ilością soli do tego per biały i cebula trochę soli, wszystko wymieszac i pycha :-) albo na słodko bez cebuli bez soli a zamiast tego cukier :-)

albo ciasto francuskie kupic zawinąc w nie z parówki przykryć serem żółtym i wstawić do piekarnika 220stopni 13minut. Polac keczupem

Gość dfghgfdrftyuhbgvfd
na średni gar zupy- 3-5 skrzydełek, 30 dag mrożonej, krojonej włoszczyzny, mieszanka warzyw do mrożonej zupy typu zupa wiosenna, albo kalafiorowa- mięso umyć, wrzucić do gara razem z warzywami, zagotować aż warzywa będą miękkie, a wywar nabierze smaku.

w ciasto francuskie można zawinąc także warzywa na patelnie, fileta z kurczaka ale bardzo cienko rozbitego, pieczarki z cebula

Gość dfghgfdrftyuhbgvfd
tarta- kup ciasto francuskie albo kruche, wyłóż tym formę do tarty, do środka naładuj warzyw, sera, mięsa (jakie lubisz najbardziej) zapiecz :)

Gość dfghgfdrftyuhbgvfd
a na przekąskę piekę muffinki, słone ze szpinakiem i fetą, albo słodkie z owocami. łatwo je przechowywać albo zabrać ze sobą do pracy, albo na spacer.

w ciasto francuskie można zawinąc także warzywa na patelnie, fileta z kurczaka ale bardzo cienko rozbitego, pieczarki z cebula

Gość gość
ktos podzieli sie jakimis fajnymi przepisami dla singli, ktorzy nie lubia duzo stac przy garach? :D

Gość gość
Ugotuj sobie np zupe cebulowa. Jest banalna i tania. Raz mozna zjesc ja z makaranem innym razem z grzanka z serem. Ja mialam cztery dni obiadu. Dalam duzo cebuli zesmazonej dosc mocno, wyszla fajna gesta i syta.

Gość gość
a jak taka zupe zrobic? jakie skladniki?

Gość gość
mrożone warzywa + kurczak , ja tak jadam i żyję :classic_cool:

Gość gość
a w jaki sposob te warzywa mrozone? na patelnie razem z kurczakiem plus przyprawy? jakie mieszanki warzyw kupujesz?

Gość gość
ktos ma jakies inne pomysly?

Gość gość
up

Gość gość
Chleb posmarowany nożem, śląska żymła z luftem albo pyry gotowane z kartoflami.

Gość gość
Zapomniałem jeszcze o wodzionce. Smacznego!

Gość gość
można kupić też jakieś dania gotowe i mieć po prostu awaryjnie. ja sam je jadam od czasu do czasu jak nie mam siły nic gotowac lub po prostu nie mam czasu -bardzo wygodna opcja. polecam sprawdzić dania frykas - naprawdę dobre i nie drogie