Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jdfiuaghiusdfhaiu

espumisan w ciąży??

Polecane posty

Gość jdfiuaghiusdfhaiu

espumisan w ciąży?

Nie jestem przekonana, ja też mam wzdęcia i miałam w poprzedniej ciąży i nic nie brałam. A co jest napisane w ulotce?

teraz przeczytałam, że w ulotce jest napisane, aby w przypadku ciąży lub jej podejrzenia poinformować o tym lekarza, więc może coś jest na rzeczy.

A ja espumisan dostałam wraz z reklamówką próbek z rzeczami dla dzieci w sklepie z odzieżą ciążową wiec myślę, że zakazany nie jest.

Gość Zośka_bro
Można w ciąży spokojnie zażywam espumisan, jest nawet w formi kropel dla maluchów co powinno Was tym bardziej uspokoić, jesli chodzi o możliwość przyjmowania tego wyrobu medycznego w trakcie ciąży.

Gość gość
Zapraszam wszystkie przyszłe oraz obecne mamy do sklepu: www_kinderswiat_pl - podkreślniki oczywiście zamieniamy na kropki:)

Gość Grocha
Zgadzam się z Zośką, ja miałam polecony właśnie od lekarza;)

Gość gość
espumisan nie wchodzi w żadne reakcje z naszym organizmem , jedynie zmniejsza napięcie bąbelków powietrza zgromadzonych w jelitach, nie wpływa na nic innego , można by rzec że jest obojętny dla organizmu, lepiej wziąć espumisan niż męczyć się z gazami , które podczas ciąży są bardziej dokuczliwe , zwłaszcza w późniejszym etapie ciąży , kiedy to dzidzia nawala po wypełnionych gazem jelitach , ała ...

Espumisan potrafi dać naprawdę sporą ulgę. Dobrze wiedzieć że można brać w ciązy bo jeśli w ciąży to i podczas karmienia a moja szwagierka właśnie męczy się ze wzdęciami.

Gość Elka87
Można w ciąży, podczas karmienia, można dawać maluchom po ukończeniu 1 miesiąca życia. Dla każdego w innej odpowiedniej formie do podania.

Gość gość
To musi być straszne, takie ciągle nnawracające wzdęcia. Jak nie u mamy to u dzidziusia. Dobrze, że są na to sposoby. A powiedzcie co zrobić gdy naturalne sposoby zawodzą i środki też?

Gość Elka987
Akurat o naturalnych tu się niewiele pisze... a jak taki symetykon w espumisanie zawiedzie to należy po prostu udać się do lekarza. Takie dolegliwości które nie przechodzą mogą wiązać się z istnieniem jakiejś choroby.

Gość gość
No tak, ale wtedy to byłaby jakaś katastrofa :) Ja słyszałam, że przysiady i brzuszki są wskazane, ale jak jest się w ciąży to brzuszki raczej są przeciwskazane ;D

U mnie przy dużych wzdęciach, trwających nawet parę dni pomaga tylko ten najsilniejszy espumisan max on ma 140mg symetyknu więc niczego silniejszego już nie ma na rynku. Zresztą jak działa to nie szukam niczego innego. Jeśli chodzi o ciążę to warto zwracać uwagę na dietę, na to co się je wiele pokarmów jest przyczyną wzdęć tutaj jest fajny artykuł jakie produkty powodują ten stan http://www.espumisan.pl/pytania-i-odpowiedzi/jakie-potrawy-powoduja-wzdecia/

Gość gość
Słyszałam, że espumisan można w ciąży, ale czy max też?? Nie jest za mocny??

Spokojnie max też można w ciąży, symetykon się nie wchłania więc jest bezpieczny.

Gość gość
Up up jakie dawki stosujecie

Gość gość
Jaka dawkę można przyjąć?