Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiooooooooo

do mam po cc

Polecane posty

kiedy zaczeyscie cos cwiczyc? Ja miesiac temu mialam cc, w ciazy przytylam 17 kg, po dwoch tyg od porodu ubylo mi 11 kg teraz cisza. karmie piersia i od trzech tygodni waga ani drgnie praktycznie. Dodam, ze nie jem zbyt duzo, bo nie mam czasu za bardzo jesc, gdyz wlasciwie caly czas latam kolo malej usilujac, zeby cos zjadla. Czy mam szanse na powrot do wago sprzed ciazy? Czemu karmienie nie powoduje u mnie chudniecia?

Gość tyłaś przez 9 miesięcy
a zrzucić kilogramy chciałabyś w miesiąc?;) nie ma tak łatwo;) dziewczyno, cierpliwości;) co to jest miesiąc? daj sobie czas ja po pierwszej CC wszystkie kilogramy zrzuciłam po 3 miesiącach od porodu (przytyłam 20kg) i najtrudniej było się pozbyć ostatnich 2-3 kg po 3 CC wszystkie kilogramy ciążowe zniknęły po równo 8 tygodniach od porodu (przytyłam 14 kg) i o dziwo nie było najmniejszego problemu z ubytkiem kilogramów po tej ciąży;) po żadnej z 3 ciąż nigdy nie ćwiczyłam, bo nie było na to czasu, a waga nadal jest taka jak przed ciążami - 51 kg przy 169 cm CIERPLIWOŚCI;)

no ale przez ostatnie 3 tyg waga ani drgnela..... :((( Czy jest szansa, ze w koncu ruszy w dol? Wszystkie chudlyscie od razu po porodzie, czy tez mialyscie takie etapy stania w miejscu?

Gość ojej ojej
Po miesiacu od cesarki chyba jeszcze nie dasz rady robic brzuszkow. Powiem Ci, ze u mnie bylo podobnie, to znaczy przytylam 14 kilo w ciazy i po porodziec iagle ich bylo powyzej dziesieciu, mimo karmienia piersia, i nieprzespanych nocy. Przykro to przyznac, ale zaczelam chudnac dopiero po odstawieniu corki od piersi. Wage sprzed ciazy osiagnelam dopiero po roku od porodu. ( czyli 7 miesiecy po odstawieniu od piersi )

Gość ribena 84
Ja przytylam 18 kg. Zaraz po porodzie spadlo mi 10 i w pierwszym tygodniu 3. % mam na plusie do dzis i nie robie z tego powodu afery-fajnie wygladam :) Moze u Ciebie te dodatkowe kg tez robia na korzysc?

Gość pocesarce
ja przytyłam w ciąży 25kg z 60kg do 85kg! po wyjściu ze szpitala miałam 10kg mniej pewnie dlatego że dużo wody zatrzymałam i wiadomo bobas itp potem karmiłam piersią jadłam sporo miałam zachcianki jak w ciąży ale nie tyłam waga po prostu stała od porodu, karmiłam piersią 6 miesięcy i nie schudłam nic!!! to nie prawda że od karmienia można schudnąć choć niektóre mamy mają to szczęście pewnie. Jak skończyłam karmić to przytyłam 2kg i postanowiłam się zabrać za siebie, wcześniej próbowałam rowerka, hula hop, skakanki ale szybko rezygnowałam i efektów nie było, dodam że przez kilka pierwszych miesięcy nie byłam w stanie ćwiczyć, długo czułam ranę po cięciu ale też nadźwigałam się przez dzień mojego sporego syna... Jakieś 8 miesięcy po cc przeszłam na dietę, zmieniłam swoje odżywianie na zdrowsze, odstawiłam świństwa i na efekty nie musiałam długo czekać, odzyskałam wagę w 2,5 miesiąca zrzuciłam jakieś 14kg bez ćwiczeń, tylko spacery z synem i obowiązki domowe. Moja rada dla Ciebie taka że powinnaś sobie dać trochę czasu na powrót do formy, jak nie czujesz się na siłach ćwiczyć to nie ćwicz, jedz regularnie i zdrowo skoro karmisz, dbaj o dziecko ale i też o siebie, wiem że jest presja żeby wracać do formy zaraz po porodzie ale ja to olałam i cieszyłam się dzieckiem jak poczułam się gotowa to schudłam na luzie, po cc jest nieco gorzej bo mięśnie brzucha do bani, mi został mały brzuszek i do zrzucenia 3kg do idealnej wagi ale mam to na razie gdzieś ważne że znowu noszę rozmiar M i jest mi z tym dobrze ;) bądź cierpliwa!

no ale to nie ma zadnego sposobu zeby waga wreszcie ruszyla w dol?

Gość tyłaś przez 9 miesięcy
jest;) poczekać! poważnie:) daj sobie czas, a waga na pewno w końcu spadnie;)

Gość iiiiiiiiiiiiiiiiiiiioooooooooo
up

Gość bigmama_
a ja przytyłam 35kg. zaraz po cc zeszło 17 i wtedy podobnie jak u Ciebie waga stała w miejscu po mies ubylo 2kg.. ale juz po poł roku schudłam cale 35! bez zadnych cwiczen.. po prostu.. ;)

Hej ja w ciazy przytyłam 25kg teraz moj syn ma pol roku a mi zostalo tylko 5kg nie odchudzam sie duzo spaceruje z synem dalej maly doi cyca.

Ja zawsze uwielbiałam ćwiczyć. Nawet zrobiłam kurs instruktora fitnes i na studiach W ciązy przytyłam 15 kg. Nie mogłam ćwiczyc bo ciąża zagrożona. 2 miesiace po cc wróciłam na siłownie. Jestem 5,5 miesiaca po porodzie. Moja waga jest o 2 kg mniejsza niż przed ciążą :-) Nie mam diety bo nadal karmie piersią.