Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

teraz ja mówię

Egipt a ciąża?

Polecane posty

Hej. Lecimy za kilka dni do Egiptu, a przy okazji się staramy o dziecko. Czy gdyby się okazało, że jestem w bardzo wczesnej ciąży, to coś mi grozi? Od razu uprzedzam, od wczoraj już jedziemy na probiotyku i będziemy go łykać przez cały urlop, aby się uchronić przed "zemstą faraona".

Gość moim zdaniem nic Ci nie grozi
co najwyżej uważaj na alkohol i na alkohol u partnera podczas planowania dziecka; miłego urlopu.

Gość sxcsx
nie, uwazaj na kawe, fajki, alko i baw sie dobrze

Gość ottobre
zaszczep sie przeciwko hepatitis A, bo mozesz to tam zlapac i po powrocie wymioty i bole brzucha pomylisz z ciaza...

Gość hhaaa
ny bylismy w egiocie w lutym - po powrocie, po ok miesiacu okazało sie ze jestem w 6 tyg. ciazy. nic mi się nie stało. Tyle tylko, że brfąc tam ciągle chciało mi sie spać (to były poczatki -ok2 - 3 tydzień) no i niestety zdarzyło mi sie wypic parę drinków.

Gość hhaaa
i jeszcze mielismy połączoną wycieczkę objazdową tez tydzien - wstawaliśmy ok 6 rano i do 18-19 byliśmy na wyjeżdzie - dopiero był powrót do hotelu. potem w egipcie poszliśmy z moim na nurkowanie jednodniowe- jak o tym pomyślę... dość daleko płyneliśmy i tam mnie tylko zemdliło - ale nie byłam jedyna i nie zastanowiło mnie to - chociaż nigdy nie miałam choroby morskiej. co jeszcze - po powrocie musieliśmy uzupełnić towar w naszym biznesie i taszczyłam wielkie wory, ciężkie ok 10kg na pierwsze pietro - nie wiedząc, ze jestem w ciąży, na wyjeżdzie miałam dostać okres ale zwaliłam to na zmianę klimatu i cały czas miałam nieregularne cykle więc mnie to nie zmartwiło zabardzo

Gość fdsdsa
moja koleżanka była na dominikani w ciąży i przeżyła, wykupiła tylko dodatkowe ubezpieczenie, żeby w razie czego za szpital nie płacić

Gość to jednak można latać
do 7 tygodnia ciąży?Bo podobno nie ...

Gość agula8
wiele z nas na samym początku ciązy robiła głupie i nieopdowiedzialne rzeczy które jak się póxniej okazuje nie maja zadnego wpływu na ciążę ani na dziecko. Musisz tylko uważać co pijesz żeby nie złapac biegunki, probiotyki to świetny pomusł-najlepiej kobiece-ja brałam w wakacje provag, córce podawałam lactoral a mężowi trillac.Obyło się bez niespodzianek:)