Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Garger

Pokłóciłam się z chłopakiem o tabletki anty..Co o tym myśleć?

Polecane posty

Gość sanjanna
tepy reproduktor -cche cie zbrzuchacići moz e zostawi-nie ulegaj mu -dziecko to cos baardzo zmieniajacego zycie -i nie sluchja w tej sprawie nikogo poza sobą

Gość sanjanna
Maria CZ. i malarka Hanna B. - otwarcie przyznaja sie do bezdzietnosci z wyboru i niechęci do KK -im Kk nie zrobił wody z mózgu jak wiekszosci polkom

Ogólnie znamy się jakieś 2 lata ale razem jesteśmy jakieś 2 m-ce.Ja mam 30-tkę a on 35 lat. Właśnie równiez mam wrażenie,że on chciałby już mieć dziecko albo po prostu za pomocą dziecka,chce mnie bardziej zatrzymać przy sobie,bo jest zazdrosny o mnie.

No może tak. Gdyby mógl złapałby cie na dziecko, ale przecież sam nie zajdzie w ciąże :) Poczekaj jeszcze z seksem. Poznaj go lepiej. Bo moze to jakiś straszny zazdrośnik

Gość sanjanna
nie warto rodzic dziecka wbrew sobie -to zbyt powazna sprawa

Gość babolak
Prosze was, jaki gleeboko wierzacy katolik-nie-hipokryta skoro planuje rozpoczac wspolzycie i mieszka z dziewczyna bez slubu?? WYRAZNIE WIDAC, ZE ON ZWYCZAJNIE CHCE ZOSTAC OJCEM, JUZ TERAZ I ZARAZ (SLUB NIE JETS MU OD NICZEGO POTRZEBNY ANI TWOJA ZGODA )WIEC...NIE WIEM JAKIE MOTYWY NIM KIERUJA, TRUDNO DOCIEKAC NA PODSTAWIE PARU POSTOW ALE JEDNO WIEM NA PEWNO - BADZ CZUJNA I MIEJ SIE NA BACZNOSCI BO ZROBI CI DZIECKO!)

Dlatego ja z tabletek nie zrezygnuję.Znam go dobrze jako kolegę,teraz próbujemy sił jako para.On chyba dłużej coś do mnie czuł,wiele razy widziałam jaki był zazdrosny-zreszta nie krył się z tym.myslę własnie,że on tak naprawdę chce tego dziecka bo nawet gdyby nie wyszło byłby ojcem i mógłby mnie kontrolować póxniej jakby nie wyszło.

Moj M tez sie na tabsy nie godzi ze wzgledow zdrowotnych, uwza ze moga mi tylko zaszkodzic;) a kalendarzyk jest ok no i w ostatecznosci lteksty:classic_cool:

Gość kardashia
ja bym dla świętego spokoju powiedziała,że ok niech będzie ten kalendarzyk a i tak bym brałą tabletki nie mówiąc mu o tym :p

.Napisałam,że kalendarzyk można właśnie stosować jako PLANOWANIE dziecka wtedy,gdy kobieta ma niby dni płodne no i chyba analogicznie jak sie nei chce miec dziecka teraz, gdy sie ma dni plodne! nie uwazasz?? chyba jednak zostan przy tych tabletkach albo w ogole wstrzymaj sie z ym sekem az wszytko zalapisz...........

mowie ze kalendarzyk i latek! ja znam swoj organizm i jeszcze stosunek przerywany

Gość sanjanna
zasada - nie ma intercyzy nie ma cipci- wyniika ze on to jakis kontrolujacy tyran - i jak naprawde sama nie chcesz miecc ddziecka z nim - nie niech sie pierdoli ze wswym kalendarzykiem

Gość albertinne
setunia -kazdy dobry ginekolog powie ze stosunek przrywany nie chroni przed ciaza a tylko powoduje nerwice , zaburzenia erekcji przerost prostaty i przekrwienie narżadów plciowych-kinder niespodznaki jescz e nie było?raz kiedys czytalam ksiazk e Zdrowie kobiety z roku 81 i juz tam stosunek przerywany byl ostro ganiony -z e jest nieslkuteczny

Gość babolak
Oj Setunia, Setunia...Owszem metody tzw naturalne (raczej objawowo termiczne niz kalendarzy) w przypadku niektorych par sa dobre ALE raczej par malzenskich, dla ktorych ewentualna nieplanowana ciaza to nie tragedia, gleboko religijnych. sfiksowanycyh na punkcie eko i duchowym wymiarze seksu Nie wmawiaj ludziom, ze sa rownie skuteczne jak pigułki 9to katolicka propaganda oni w sposob pseudonaukowy potrafia udowodnic naewt ze ciaza leczy raka) poniewaz z wypowiedzi par ktore wiele lat stosowaly te wlasnie metode naturalna wiem, ze w tej grupie zdecydowanie czesciej niz w innych zdarzaja sie wpadki wlasnie (nie mowie ze od razu dziesiecioro ale czesto 2 czy 3 to byly nieplanowane) Mowisz, ze znasz swoje cialo? Mi wydaje sie zeniby tez jednak ono i sposob jego funkcjonowania, rowniez hormony sluz objawy dni plodnyc itp zmieniaja sie na przestrzeni zycia pod wplywem banalnych z pozoru czynnikow -to nie jest raz na zawsze zaprogramowany komputer. Plodnosc mozna ujarzmic tabletkami, mechanicznie gunka czy wkladka domaciczna ale przechytrzyc tak do konca sie jej nie da

Setunia-to naprawdę podziwiam,że się na to godzisz.A stosunek przerywany nie zabezpiecza przed ciążą,bo nie tylko w sperma może zapłodnić przecież.Poza tym to nie jest dobre dla faceta właśnie.ja również znam swój organizm,jednak różnie w życiu bywa,jakiś stres czy coś i już okres się przesunie i dupa.

Mi się wydaje,że on chce mić z tobą dzieci poprostu. Tak spotkałam się z takim mężczyzną w życiu,ale nie zachęcał mnie do kalendarzyka,raczej robił wyrzuty z powodu jakiegokolwiek sposobu zabezpieczania sie,miał 26 lat i chiał mieć dzieci-rozstaliśmy się a ja matką zostałam 15lat później on 6lat później został ojcem.

Gość sanjanna
ci co stosuja metody natural n e najczesciej maja liczn e potomstwo z wpadek-chybaz e po 1,2 , 3 dziecku zmadrzeja i zaczna stosowac srodki anty

On właśnie chce iść czysto "na żywioł".Zero zabezpieczenia i będzie co ma być.ewentualnie własnie kalendarzyk ale pewnie dlatego,że liczy na ciążę.

Trzeba mieć chyba organizm jak zegarek szwajcarski żeby mu tak ufać. Ja sobie nie wyobrażam mierzyć temperaturę przed seksem czy powiedzieć "kochanie, zanim pójdziemy do łóżka to podaj mi kalendarz".

Gość sanjanna
ciemnota i szkodliwosc Kk polega na tym ze nakazuje miec stado dzieci-nawet biedzie glodzie, brudzie ,smrodzie i przy ruinie zdrowia -potepia jednodzietnosc-vide wywiad na frondzie Czy jedno dziecko to grzech? i światły zakonnik stwierdza że tak

Gość sanjanna
rodzicielstwo to powazna sprawa i tylko reliigjni debile ida na zywiol -bo jakos to bedzie

Gość adfadfadf333
powinni wam zaszyc te rozpastne cipy wy qrwy dupodajki! NPR to normalna metoda planowania rodziny, tylko idiotki skonczone faszeruja sie chemia zeby facetowi bylo dobrze.

Gość sanjanna
a kasa to rosnie na drzewach? a kaplani i politycy to pomagaja biednym wielodzietnym rodzinom i glodnym dzieciom?No nie -dlatego kto madry to stosuje antykonceoppcje i ma malo dzieci chyba ze jest bogaczem

akurat ewentualna ciaza nie byaby wielka tragedia mam juz woje laa, tzn mamy , troche o tym już rozmawialismy, wiem czego sie moge po nim spodziewac;)

Gość babolak
Moorlad, czylalas kiedys posty "staraczek", te ich dyskusje na temat gestosci sluzu, jego barwy i rozciagliwosci w danym dniu (oraz zapisywaniu tych obserwacji), mierzenia temperatury w odbycie aby wyliczyc moment przyblizonej owulacji itp,.Jesli stosuje sie metody "nowoczesne" naturalne metody to trzeba tak robic tylko odwrotnie (biorac jeszcze poprawke na to ze plemniki moga byc zywe w pochwie przez pare dni po stosunku a wiec lepiej zeby przed samymi dniami plodnymi raczej nie wspolzyc booo). I tak przez cale zycie a jak wspominalam ogranizm kobiety to skomplikowana delikatna maszytna ktora mozenas nagle zrobic w konia (raz wystarczy) i na nic sie zdadza nasze skomplikowane wyliczenia oraz obserwacje...nie na moje nerwy

To mnie ma być dobrze a nie facetowi :).I jak sam napisałeś planowania rodziny a nie zabezpieczania się przed nieplanowana ciążą.ja również nie wyobrażam sobie nie móc się kochac kiedy mam na to ochotę bo dni płodne..

Setunia ja też mam swoje lata i moja rodzina byłaby szczęśliwa ale nie wyobrażam sobie,żebym miała po każdym stosunku się zastanawiać czy już będzie ciąża czy nie.

Gość sanjanna
KK popiera biale malzenstwa -albo od początku nic - albo po zrobieniu stada dzieci dozywotni celibat