Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Garger

Pokłóciłam się z chłopakiem o tabletki anty..Co o tym myśleć?

Polecane posty

Od niedawna jestem z cudownym facetem i w końcu czuję się szczęśliwa.Jeszcze nie spaliśmy ze sobą i wczoraj jakoś tak temat wszedł na seks i metody zabezpieczania się.Mój facet próbował mnie podpytać co i jak.Powiedziałam,że ja biorę tabletki i dla mnie to najlepsza metoda.I tu jego zachowanie zaczęło się robić hmm dziwne.Powiedział,że po co,że mamy tyle lat,że jest kalendarzyk a jak dojdzie do zapłodnienia to będzie dziecko i nie ma problemu.ja nie chcę stosować metody kalendarzyka-uważam to za głupotę,nie chcę też dziecka "z wpadki" a na bycie matką mam jeszcze czas.Facet powiedział mi wtedy,że w takim razie nasz związek ja traktuję jako bez większych zobowiązań i to go zasmuca i nie wie co myśleć.Kobietki spotkałyście takiego faceta w życiu?Panowie co myslicie?

Gość krispinilla
to religijny debil-nawet gdybyscie umierali ze stadem dzieci to Kk wam nie pomoze -nie ulegaj mu bo skonczysz jako smaotn a matk a

a on ma chatę i zarobki takie, żeby w razie czego dzieciaka utrzymać? bo jeśli nie, to skrajnie niepoważnie podchodzi do życia. ­ tacy święci i pobożni zwolennicy kalendarzyka pierwsi uciekają w popłochu, jak się pojawia dziecko.

Gość krispinilla
metody naturalne sa bardzo zawodne - i stad te biedne wielodzietn erodziny i dzieci z wpadek

Gość Tędy właśnie przechodziłem
Dziecko, kalendarzyk stosowało się jakieś 40 lat temu, teraz są naukowo opracowane metody planowania rodziny oparte o pomiar temperatury i badanie s.luzu. Może po prostu Twój facet nie chce, żebyś truła się takimi hormonami, które negatywnie mogą wpłynąć na Twoje zdrowie, martwi się o Ciebie. Inni facetom jest na rękę, ze ich kobieta się truje chemia i to ich wielka troska o partnerkę.

Gość krispinilla
religijni debile to stosuja i dlatego klery maja tepych wyznawcow jak mrowków- jak twa pracca ,zarobki itp?

Gość cnotka.a
Masz rację, masz cudownego faceta. Może jest katolikiem, jak 95% społeczeństwa i nie jest hipokrytą (tu już gorszy wskaźnik). To bardzo dobrze o nim świadczy, serio. Ciesz się

Gość krispinilla
plemniki moga zyc w ciele baby do 5 dni a cykl moze sie rozregulowac przez stres leki odchudzznaie prace na zmiany , wstawnie w nocy, podróze -, tylko 20% bab ma reularn e cykle -wiec metody nautraln e-to debilizm nad debilizmami-kler chce miec miliard wyznawców i tyle

Gość Zaguchaaaaaaaa
Kalendarzyk jest dobry na PLANOWANIE DZIECI a nie zapobieganiu... :(

No własnie wiem,że są zawodne dlatego nie chcę o tym słyszeć.Albo gumki więc albo tabletki.Najbardziej ufam jednak tabletkom bo wtedy ja tak jakby decyduję i pilnuję samej siebie :).Ma dobrą pracę i dom,ja też pracuję.Ale po 1 dopiero zaczynamy pomieszkiwać razem a po 2 ja jeszcze nie chcę dzieci.On się tłumaczył tym,że skoro jesteśmy dorośli i się decydujemy na seks to w razie czego powinniśmy wziąć odpowiedzialność za dziecko..Mówi,że nie chcę abym się truła i tak dalej.

Gość cnotka.a
no tak, ale tu się już znaleźli "światli", którzy wiedzą najlepiej, jak planować rodzinę i dbać o związek, a przy okazji wygłaszania swoich mądrych porad, uważają za stosowne zgnoić tych, którzy myślą inaczej. Bardzo to demokratyczne, ekstranowoczesne.

Gość Tędy właśnie przechodziłem
Oczywiście zwolennicy antykoncepcji maja tak wyprany mózg przez propagandę.Metoda NPR ma wskaźnik Paerl'a wyższy, nie gorszy niż inne środki antykoncepcji, ale myślę, ze raczej nie będą tego wiedzieć. Tyle, że aby skuteczność była odpowiednia musisz wcześniej jakieś 3 miesiące się poobserwować, a ponadto ich stosowanie wymaga więcej dyscypliny, ale nie jest mniej skuteczne, zależy od ludzi. A jak nie chcecie mieć dziecka, to nie współżyjcie, bo antykoncepcja też nie daje 100%.

cóż, więc po prostu macie inne podejście do życia. on tak naprawdę chce już mieć dzieci, a ty jeszcze nie.

Gość krispinilla
skoro nie jestescie malzenstwem a on juz chce miec dzieci to czerwon e swiatlo- zostalabys sama z reką w nocniku-z nieslubnym dzieckiem - uznaj kaplanow za gówno i ścierwo a ich wytyczn e niech c se kretyni wsadza w dupe

Gość 0000000041111
Tędy właśnie przechodziłem - a NIEKTORZY mają wyprane mozgi przez propagande katolicką. Najlepsza antykoncepcja to seks oralny oraz anal.

Gość krispinilla
organizm kobiety jest bardzo wrazliwy to nie maszyna -wiec nie mozna kontrolowac plodnosci -predzje czy pozniej jakis blad w obliczeniach objawach i wpadka -coz Kk nie pomaga biednym rodzinom tylko popiera i nakazuje wiielodzietnosc w biedzie - no debilizm i wy go sluchacie?

Gość cnotka.a
tabletki anty- to ingerencja w naturalny cykl hormonalny kobiety. Każda ingerencja w naturę może być ryzykowna, o czym trąbi najnowsza ekologia. Bądźmy konsekwentni - jeśli ratujemy pszczoły i wielbłądy, ratujmy też kobiety.

Gość kahinna
KK uważa kobiety za zwierzęta do rodzenia dzieci -więc tylko idiotki go słuchają

Moje koleżanki to kalendarzyk stosują właśnie,gdy już z mężami planuja dziecko.On jest starszy o 5 lat,być może myśli o dziecku.Mówi,że z była się nie zabezpieczali i ona pilnowała kalendarzyka.Ja biorę tabletki,mam nieregularny okres,sporo stresów w pracy i obawiam się,że szybko bym zaszła w ciążę.od jego siostry wiem też,że jedna z jego byłych była w ciąży ale poroniła i później mój facet był załamany..czuję się jakby chciał,żebym wpadła bo wtedy jakby miał większa pewność,że go nie zostawię.

Gość kahinna
kobieta ze stadem dzieci moze umrzec z glodu na ulicy a zadni kaplani i politycy jej nie pomoga-jesli baba nie chce tak skonczyc to uwaza kaplanów zagówno skurwieli i skzodniki i stosuje antykoncepcje

Gość kahinna
jak mas z nieregularny okres i stresy w pracy -to co ty se mozesz wymierzyc i wyliczyc? wpadka murowan nie sluchaj tego debila bo to ty poniesiesz skutki ciazy i porodu

Mysle że to prowo. Facet niby ok, ale upiera sie przy kalndzryku. Ble ble prowo ma na celu zjechanie katolików , teraz wszyscy bedziecie pisac że to idiota religijny i ze katole sa be, bo upierają się przy kalendarzyku. Żaden światły katolik nie stosuje już kalendzrayka.

Gość kahinna
jesli chodzi o seks kobiety malzenstwo antykoncepcje to KK tkwi w starozytnosci więc tylko debile go sluchają

Gość krispinilla
w gazetach pisza z e ciemni idioci -stosuja kalendarzyk oraz in e metody naturalne i wpadek jest z e hohho- to polska ciemnota-tylko kretyn uznaje KK za autorytet

Koralowa-nic nie mówię odnośnie katolików.Mój facet nie chodzi o dziwo do Kościoła,więc nie wiem po c miałabym najeżdżać na Katolików?po drugie czytaj ze zrozumieniem...Napisałam,że kalendarzyk można właśnie stosować jako PLANOWANIE dziecka wtedy,gdy kobieta ma niby dni płodne.Nie wiem po prostu co mam robić i dlaczego się tak strasznie "rzuca" z powodu mojego brania tabletek.Chciałam więc poczytać kobietek i facetów,bo dla mnie zachowanie mojego faceta jest bardzo dziwne.Myślałam,że to dobrze dla faceta gdy uprawia seks bez gumki ale nie martwi się o "wpadkę".Oczywiście każda metoda nie daje 100% pewności ale zero zapobiegania albo metody naturalne?Hm..

Gość krispinilla
tylko idiota ufa naturz e-natura wg Kk nieomylna -daje wielodzietnosc ,ciąze w najgorszym momencie, chore, kalekie ,uposledzone dzieci -tylko debil ufa naturze

Nie spotkałam po prostu takiego faceta jeszcze z takim podejściem...Moi byli były zadowoleni,że się zabezpieczam.czasem oprócz moich tabletek sami też używali gumek i cieszyli się,że nie będzie nieplanowanej ciąży.A tu problemem jest antykoncepcja.Pierwszy raz spotykam się z takim zachowaniem i jeszcze awantura :(.

Możliwe, że on chce dziecka i liczy na to, że samo wyjdzie. Poza tym jest idiotą- mógłby wprost powiedzieć, a nie owijać w bawełnę...

Dziwne. tez mam wrażenie że chce mieć dziecko, ale dlaczego? Ile macie lat, jak długo się znacie?