Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Glukozka

Starsze matki - skąd bierzecie siłę na noworodki i opiekę nad niemowlakiem???

Polecane posty

Gość Glukozka

Ja mam 35 lat, 3 dzieci, jak sobie czytam o starajacych sie kobietach w moim wieku lub około 40-stki, to bardzo się dziwie, zwłaszcza tym, które maja juz nastoletnie dzieci - PO CO??? Macie nowych mezów, z ktorymi chcecie miec wspolne dziecko czy jak??? Nie lepiej juz na wnuki poczekac??? Naprawde chce wam sie znowu wchodzic w taki kierat? Na "stare" lata? :-P

ja mam 32 lata i wcale nie uważam, że jestem "stara". a co dopiero o wnukach myśleć, na wnuki to będzie czas za 10-15 lat. :) a po co się starałam o dziecko? bo zawsze chciałam mieć gromadkę i według mnie piątka to idealna liczba. :)

Gość nie mierz swoją miarą
to że TOBIE się nie chce nie oznacza, że wszystkie kobiety mają tak samo... :O

Gość mamma0
glukozka, weź się lepiej zajmij tą swoją starością i umieraniem.... Są kobiety, które po 40stce rodzą, ale i takie, co po 80siątce zdobywają szczyty, biegają w maratonach. Co sobie postanowisz to robisz. Żal mi ciebie, ze wybrałaś w tym wieku starość.

Gość do maraketty
hmmm... no więc ja mam 34lata i nie mam dziecka, a to dlatego, że najpierw byłam 7lat z facetem, z którym się rozstałam, a następnie zanim poznałam prawdziwą miłość minęły 2lata. i kiedy już nadeszła ta wielka miłość i się pobraliśmy, to po ślubie okazało się, że 5lat nie mogę zajść w ciążę..i będę się starać dalej, nawet do 40stki, bo pragnę mieć z tym facetem dziecko:)...odpowiadając na Twoje pytanie nie wszystkie kobiety wychodzą w wieku 20lat za mąż i od razu płodzą dzieci np

Gość bbbbaaaarrkkkaaa
Ja mam 32 lata i dooiero poznalam.wlasciwa osobe,teraz jestem w ciazy,zycie sie tak ulozylo,jakbym mogla wybrac to zaciazylabym w wieku 22 lat gdy organizm sie najlepiej do tego nadaje

Gość Glukozka
Nie znacie mnie a juz oceniacie. Za maz wyszlam, majac 26 lat, pierwsze dziecko urodziłam jako 29-latka, kolejne - 32 (dwie corki).

Gość Zocha.
Ja mam 43 lata i mój najmłodszy ma 5 lat...to prawda ,że jestem nieraz zmęczona,ale to się nie liczy:)

Gość a w ogole co to znaczy starsze
matki? przeciez ja znam nie jedna laske po 30stce, ktora sie super trzyma, swietnie wyglada i jest wysportowana lepiej niz nie jedna 20stka, takze nie generalizujmy:)

Gość mijan
mam 35lat i 2 mies. temu urodzilam swoje pierwsze dziecko... piec lat sie staralismy sie.. odpowiadajac na twoje pytanie: nie czuje sie staro i jeszcze dlugo, dlugo nie bede sie tak czuc... a opieka nad coreczka nie jest dla mnie kieratem. A tobie autorko wspolczuje jak wiek 35 lat uwazasz za "stare" lata

Gość boga nie ma
jakbym miała 35 lat i troje dzieci to też już bym była złachaną starą babą. Póki co mam 33 i o dziecko dopiero zaczynam się starać, mam siły i energii jak nastolatka. Nie miało mnie co zmęczyć :) Wspólczuję ci. Przed tobą faktycznie już tylko starość z takim myśleniem :O

Gość masz ledwo trojke
dzieci, z czego jedno ma 6, a dwojka 3 lata i ty uwazasz, ze w tym wieku kobieta jest za stara na staranie sie o dziecko? przeciez twoje dzieci sa jeszcze male, bedziesz potrzebowala mase energii, aby je wychowac. poza tym w dzisiejszych czasach rodzi sie coraz pozniej. dziecko przed 25 rz jest dzis uznawane za mega wczesnie.

Gość Maraketta
Powinnaś już szukać dobrego miejsca na cmentarzu i kupić trumnę, bo niebawem umrzesz z takim podejściem.

Gość Zocha.
To ja juz piszę z za grobu :P

Gość 32 lata to starsza babka?
:D Nie rozśmieszaj mnie :D Ja mam 23 lata i w życiu bym nie powiedziała, że w wieku 32 lat za późno na dziecko :) Moim zdaniem to idealny wiek i naprawdę nie znam 32 latki, która wygląda, zachowuje się czy czuje jak "starsza osoba"

Gość Glukozka
Widze, ze temat przeżyl od wczoraj :-P Jak widac w dosc krotkim czasie zostałam mama 3 dzieci i byc może to spowodowało takie wypompowanie... Gdybym miała 35 lat i dopiero planowała dzieci, zapewne tryskałabym energią. Dlatego niech takie kobiety się nawet do mnie nie porównuja, bo nie wiedzą póki co, o czym pisza. Pogadamy po pół roku opieki nad niemowlęciem, okey? A moze jeszcze bliżniaki sie trafia (z wiekiem wzrasta prawdopodobienstwo :-P ) to nasz dialog bedzie miał jakies szanse.... Napisałam tylko, ze podziwiam kobiety około 40, które ŚWIADOMIE decyduja sie na KOLEJNE (nie drugie, ale trzecie czy czwarte) dziecko. I nikogo nie obraziłam, w przeciwieństwie do nastepnych wpisów 🖐️

Gość PomarańczoweJabłko
Autorko, pytasz się zaczepnie PO CO, sugerujesz, że w wieku 30 lat należy raczej o wnukach pomyśleć, a potem się dziwisz, że ludzie sie oburzają :) Mam 33 lata, jestem w 6 mc ciaży, mój mąż ma 44 lata i to jest nasze pierwsze dziecko. Tak nam sie po prostu życie ułożyło. Powody, dla których nawet 40 letnia kobieta rodzi dziecko, mogą być przeróżne. A skporo sie na to decyduje, to znaczy, że czuje się na siłach. A skąd czerpie siły pytasz? Może z miłości do dziecka, z radości bycia matką? O pracę taka kobieta raczej nie musi się martwić, bo zwykle ma powrót po macierzyńskim. Późne macierzyństwo jest też bardzo świadome. A to tez dodaje sił.

Gość PomarańczoweJabłko
Autorko, pytasz się zaczepnie PO CO, sugerujesz, że w wieku 30 lat należy raczej o wnukach pomyśleć, a potem się dziwisz, że ludzie sie oburzają :) Mam 33 lata, jestem w 6 mc ciaży, mój mąż ma 44 lata i to jest nasze pierwsze dziecko. Tak nam sie po prostu życie ułożyło. Powody, dla których nawet 40 letnia kobieta rodzi dziecko, mogą być przeróżne. A skporo sie na to decyduje, to znaczy, że czuje się na siłach. A skąd czerpie siły pytasz? Może z miłości do dziecka, z radości bycia matką? O pracę taka kobieta raczej nie musi się martwić, bo zwykle ma powrót po macierzyńskim. Późne macierzyństwo jest też bardzo świadome. A to tez dodaje sił.

Gość Glukozka
Pomarańczowe jabłko... DLACZEGO przeinaczasz moja wypowiedź? KIEDY napisałam, ze 30-letnia kobieta powinna czekań na wnuki??? Umiesz czytac ze zrozumieniem???? Napisałam w pierwszym poscie, ze kobiety w moim wieku i okolo 40, czyli STARSZE, a nie 30-letnie. Jakby nie patrzec, 10 duzo zmienia :-O

Gość PomarańczoweJabłko
GLUKOZA, Ty nie napisałaś, że podziwiasz, napisałaś: "bardzo się dizwie", "PO CO???", "macie nowych mężów (...)?", "nie lepiej już na wnuki poczekać???", "Na stare lata"? To nie są słowa podziwu :) Mam 33 lata, jestem w 6 mc ciąży, mój mąż ma 44 lata i to jest nasze pierwsze dziecko. Tak nam się po prostu życie ułożyło. Są 40 letnie kobiety, które rodzą dzieci i tryskają energią. Zwłaszcza, że taka kobieta często nie musi się martwić pracą, bo ma pewny powrót po macierzyńskim. Pytasz, skąd czerpiemy siłę? Z miłości do dziecka, z radości bycia matką, z radości, że oto właśnie spełniamy swoje marzenie :) I z wielu innych czynników... Mówisz, żeby się nie porównywać do Ciebie (podczas, gdy Ty się do innych porównujesz), bo nie wiemy jak to jest mieć 3 dzieci... A czy Ty wiesz, jak to jest leczyć się przez 15 lat, aby zajść w upragnioną ciążę, nie mócdługo znaźć prawdziwej miłości, nie mieć długo możliwości lokalowych i finansowych itd itp.. ? Gdybyś wiedziała, nie byłoby tego wątku. Każdy układa sobie życie po swojemu i jeżeli nikogo przy tym nie krzywdzi, to nikomu nic do tego. A co do kobiet, które mają nastoletnie dzieci i są znów w ciąży... no i co z tego? To nawet je odmładza :)

Gość PomarańczoweJabłko
GLUKOZA, Ty nie napisałaś, że podziwiasz, napisałaś: "bardzo się dizwie", "PO CO???", "macie nowych mężów (...)?", "nie lepiej już na wnuki poczekać???", "Na stare lata"? To nie są słowa podziwu :) Mam 33 lata, jestem w 6 mc ciąży, mój mąż ma 44 lata i to jest nasze pierwsze dziecko. Tak nam się po prostu życie ułożyło. Są 40 letnie kobiety, które rodzą dzieci i tryskają energią. Zwłaszcza, że taka kobieta często nie musi się martwić pracą, bo ma pewny powrót po macierzyńskim. Pytasz, skąd czerpiemy siłę? Z miłości do dziecka, z radości bycia matką, z radości, że oto właśnie spełniamy swoje marzenie :) I z wielu innych czynników... Mówisz, żeby się nie porównywać do Ciebie (podczas, gdy Ty się do innych porównujesz), bo nie wiemy jak to jest mieć 3 dzieci... A czy Ty wiesz, jak to jest leczyć się przez 15 lat, aby zajść w upragnioną ciążę, nie mócdługo znaźć prawdziwej miłości, nie mieć długo możliwości lokalowych i finansowych itd itp.. ? Gdybyś wiedziała, nie byłoby tego wątku. Każdy układa sobie życie po swojemu i jeżeli nikogo przy tym nie krzywdzi, to nikomu nic do tego. A co do kobiet, które mają nastoletnie dzieci i są znów w ciąży... no i co z tego? To nawet je odmładza :)

Gość Glukozka
Widzisz Pomarańczowe Jabłko, nie umiesz czytac ZE ZROZUMIENIEM. Zadałam pytanie do kobiet, które MAJĄ JUŻ DZIECI (nawet nie jedno, a wiecej) i mimo to pod 40 rodza kolejne. Nie myslalam o tych, ktore sie lecza dlugie lata czy dopiero teraz decyduja sie na pierwsze dziecko...

Gość PomarańczoweJabłko
Długo nie pojawiała się moja pierwsza wypowiedź i napisałam jeszcze raz -sorki :) AUTORKO! Jak to kiedy? „Ja mam 35 lat, 3 dzieci, jak sobie czytam o starajacych sie kobietach W MOIM WIEKU lub około 40-stki, to bardzo się dziwie (.) Nie lepiej juz na wnuki poczekac???

Gość Glukozka
Czy widzisz roznice miedzy kobieta 30-letnia a 40-letnia????

Gość PomarańczoweJabłko
Ja nie umiem czytać, a Ty za to jesteś zgorzkniałą kobietą, którą przerastają obowiązki domowe :) Do kobiet 40 letnich, mających już nastoletnie dzieci też się odniosłam. Pytałaś o kobiety w swoim wieku i 40 letnie.

Gość PomarańczoweJabłko
Twój post jest ewidentnie zaczepny. Świat jest różnorodny. Jeżeli ktoś stara sie o dziecko, to znaczy, że tego pragnie i ma na to siły. Niezależnie czy ma 35 czy 40 lat.

Gość Glukozka
pomaranczowe... skoro juz zaczynasz rzucac epitetami, koncze z toba dyskusje. nie bede znizala sie do twojego poziomu 🖐️

Gość noeminoeminoemi
Najlepiej rodzić do 30. Moim zdaniem, kobieta która musiała się wybawić/ dorobić/ przelecieć 20 facetów zanim zdecyduje się na dzieko w wieku 35l to zwykła głupia egoistka. Czytam że wszystkie starające się czy rodzace po 30, jakimś CUDEM wygladaja młodziej, są bardziej wysportowane, piekne zadbane od 20... żałosne, bo jakoś w pracy, na zakupach, basenie etc tego nie widze. Fanaberie zmanierowanych bab, które uważają sie cudowne matki ze wzgledu na wiek ( przecież taka po 30, to mądrzejsza od 20 :D ) hahaNie chciałabym w wielu 15lat mieć matki 50letniej, gdzie nastolatka ma rózne nastroje z powodu dojrzewania, i matka podczas menopauzy- nie tak natura chciała :o To że obecnie wydłuża się wiek życia, nie oznacza że menopauza przyjcie w wieku lat 60-70, bo co z tego ze podniesiecie sobie biusty wygładzicie zmarszczki, nałozycie tone pudru a nawet wcisniecie w leginsy.. czasu nie oszukamy.