Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

rozwazna01

skurcze w 15 tc.

Polecane posty

Dziś w pracy niespodziewanie miałam dość silny skurcz w dole brzucha. Później przestało, a obecnie zaczęły się powtarzać, są słabsze niż ten w południe, nie są regularne ale dość częste. Bardzo mnie to niepokoi. Nie chcę być panikarą tym bardziej, że 4 dni temu byłam u lekarza i wszystko było ok. Czy takie skurcze są normalne.

jeżeli są one krótkotrwałe to jak najbardziej normalne. Twoje ciało się zmienia, macica rozrasta. Zawsze możesz wziąć no-spę:) nie martw się i obserwuj swoje ciało jakby pojawiły się silniejsze i dłuższe bóle to skontaktuj się z lekarzem

Gość ifeelfalldown
normalne...zaczelam je miec wlasnie w 15tc teraz jest 18 i nadal je mam ..ale sa coraz rzadsze ....ale kilka na dzien sie zdazy...

Dziękuję za odpowiedzi. Tak, są krótkotrwałe i nie są zbyt silne, jednak odczuwalne. A o no-spie zupełnie zapomniałam, jutro kupię żeby sobie leżała w domu.

licz ile ich jest. jesli do kilku dziennie to ok. jesli więcej idz do lekarza w pierwszej ciazy od 17 tc miałam takie skurcze, niebolesne, macica robiła się twarda, po chwili przechodziło. doprowadziły one do skrócenia szyjki macicy i w 19tc wylądowałam w szpitalu. dostałam fenoterol i do 37tc go brałam - zapobiegał on tym skurczom i skracaniu szyjki i uratował życie mojemu dziecku ja bym tego nie lekceważyła. nie ma co panikowac, ale obserwuj siebie i licz te skurcze