Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaszle i kaszle no

chore dziecko i co mam robić?

Polecane posty

Gość kaszle i kaszle no

miał katarek i kaszel lekki w nocy zaczął sie dusić więc pojechalismy na pogotowie a tam pediatra mówi ze zapalenie oskrzeli. Przepisał inhalacje pulmicort, berodual i mucosolvan i kazał w pon do kontroli do swojej przychodni. Dzwonie tam dziś to mi mówią ze w tym tygodniu juz miejsc nie ma a dziś jest czarno. Ale ja mu bańki postawiłam a po bańkach nie wolno wychodzić. Było lepiej bo cała niedzielę się bawił. A dzis gorączka, kaszel i znów mi się dusi. Mam go ubrac i jechać? Takiego po bańkach? ale tak go dusi ze az wymiotuje. Jak tylko sie połozy. Co tu robić?

Nie wiem co ci doradzić, ale jakby z moją córcią było coś nie tak to bym pojechała do lekarza (zresztą już tak bywało).

Gość wozkolandia
zapalenie oskrzeli jest niebezpieczne dla dzieci,uwazaj troche z tym.Dziecko moze c sie w nocy udusic.Wiec nie olewaj tego.

Gość fdsdsa
a nie możesz gdzieś prywatnie zadzwonić i zapytać co robić? albo zamów wizytę do domu

Gość kaszle i kaszle no
ja wiem na meza czekam bo sie zwolnił a roboty i jedzie ale sie boje ze te banki przyziebimy i tylko to zaszkodzi. Nie wiem już sama. Jak zamówie wizyte prywatną to mi 6 godz kazą czekac a on jak się tylko połozy to go dusi tak ze sie czerwony cały robi i oddech ledwo łapie. Nie wysiedzi mi 6 godzin.

Gość idz do lekarza TY
jw.

Gość kaszle i kaszle no
zasnal teraz na siedzaco to nie kaszle widocznie mu katar scieka i go drazni. Nie wiem moze jak mu ciepła kurtkę założe i w koc owinę to nic sie nie stanie?

Gość fdsdsa
możesz go na sobie ma brzuszku położyc i oklepywać po pleckach; a z tymi bańkami to nie wiem; a nie możesz zadzwonić do lekarza i zapytać o te bańki?

Gość kaszle i kaszle no
on ma juz 5 lat wiec nie taki maluch z niego. Ja mu inhalacje 3 razy dziennie robiłam i oklepywałam porzadnie pokazali mi jak. rano miał z mucosolvanu czyli zeby odkaszlał a teraz pulmicort z berodualem o 19 mu robiłam.

Gość mamajulenkii
w jakim wieku masz dziecko?

Gość fdsdsa
po inhalacji też sięchyba nie powinno wychodzić

Gość kaszle i kaszle no
niecałe 5 lat

Gość kaszle i kaszle no
no i spi. połozył sie i juz nie kaszle teraz.zwymiotował katarem i mu chyba ulzyło. tylko taki ubrany do wyjascia jest w dresie kurcze nie wiem czy go budzic i w pizame przebierac czy jechac jednak czy niech tak śpi? Tyle ze w salonie na kanapie. Nigdy mi sie tak nie dusił i jestem spanikowana.

Gość mama dwóch dziewczynek
na pewno powinien dziecko osłuchać dobry pediatra, może potrzebny jest antybiotyk ? Z tego co piszesz to tak myślę, że może leki za silne dla niego, za mocno mu się odkrztusza... ja nie wyciągałabym go teraz, wezwałabym lekarza do domu.

Gość mama dwóch dziewczynek
jak śpi to niech śpi, nie ruszaj go, obserwuj tylko jak oddycha. Ja duszenia przechodziłam wiele razy, wiem jaki to strach... może skontaktuj się z jakimś prywatnym pediatrą na telefon i umów się, że w razie jakiejś akcji w nocy będziesz dzwonić, a jak nie to juro rano... nie znam tego leku na b... czy to antybiotyk? zapalenie oskrzeli wymaga antybiotyku, więc i tak lekarz potrzebny.

Gość kaszle i kaszle no
to taki rozkurczowy na oskrzela jak pulmicort tylko silniejszy.

Gość elka84
Tylko jak Ci lekarz powie ,że to nic takiego i przejdzie to jedź do innego lekarza, ja w zeszłym roku byłam taka naiwna. Dziecko też miało zapalenie, ale lekarka nie stweirdziła zapalenia oskrzeli, przepisala syropki i nie kazała się martwić, więc sie nie martwiłam, bo aż tak sie nie dusił, ale kaszel nie mijał, trwał już 2 tydzień więc się wkurzyłam i pojechałam do innego lekarza, powiedział to samo , nie martwić się, a dziecko takie kaszlem umęczone. Tym razem jakby się tak zdarzyło jechałabym jeszcze do 3 lekarza, był ostatnio chory na szczęscie pojechalam do dobrej pani doktor i w 3 dni wszystko mu przeszlo.