Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamajulenkii

Ile mleka modyfikowanego wypijają wasze miesięczne dzieci??

Polecane posty

Gość mamajulenkii

wg tabeli zywienia na opakowaniu (karmie bebilonem) Julka powinna wypijać 120ml, od paru dni jakby mniejszy apetyt ma wypija mi tak ok 70-80ml. Martwie sie czy to nie za malo?

Moja wypila tak 120 ml ,czasami wiecej. Twoja corka pila wczesniej wiecej? Ja zmienilam mleko z podobnego powodu,karmilam odpowiednikiem bebilonu tez. Moja zaczela sie buntowac i wypijac tylko 30/40 ml. Nie wiem, czy mleko jej przestalo jej smakowac, czy jaka byla przyczyna,ale teraz znow pije normalnie.

Gość wozkolandia
moj jak mial miesac pil 60 ml,2-4 miesiace 90,5-7 120 ,8-10 150 ml,11-14 180 ml,15 do nadal ma 16 210 ml.Najwaznejsze zeby waga byla dobra,nie wcskaj na hama,to najgorsza rzecz jaka robia matki,mozesz dziecku rozszarpac zoladek,kazdy brzuszek dziecka jest inny.

Gość mijan
moja jak miala miesiac wypijala ok. 60ml, teraz ma 2mies. i wypija 100 -120ml. Jak dziecko prawidlowo przybiera na wadze to nie ma czym sie martwic. Dzieko pije tyle mleka ile potrzebuje

Gość mamajulenkii
tak, wczesniej pila wiecej 120ml wypijala na spokojnie, teraz od 2-3 dni tak malo je... wazylam ja jak skonczyla 3 tygodnie to wazyla 4600 a jak wychodzilysmy ze szpitala to 3700. Nie wiem teraz ile wazy, dopiero na szczepienie jak bedziemy jechac to sie okaze...

Gość mamajulenkii
problem tez tkwi w tym ze ona nie chce zjesc wiecej ale nie wytrzymuje potem 3 godzin do koejnego karmienia i czesto juz po poltorej godzinie, dwoch budzi sie glodna... a podobno nie mozna karmic czesciej bo zoladek trawi mleko te 3 godziny.

Dokladnie tak samo bylo u nas Ja zmienilam mleko i teraz jest ok. Pilnuj tez, zeby jej sie odbilo. Moze dziecko sie zapowietrza i dlatego nie chce pic.

Gość emcekwadrat
30 lub 60 ml. Ale karmilam ją także piersią.