Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukam książki

Szukam książki, a przede wszystkim autorki.

Polecane posty

Gość szukam książki

Hej! Jakiś czas temu czytałam niezłą książkę, w tytule ma coś z piekłem, ale ni cholery sobie nie mogę przypomnieć całego tytułu, a w necie z tym słowem nic nie znajduję. Na okładce z tyłu była informacja, że książka jest debiutem autorki i chciałam poszukać w necie czy nie napisała czegoś jeszcze bo spodobał mi się jej styl i książka byłą intrygująca. Rzecz dzieje się koło 18 wieku na angielskiej prowincji gdzie osiada mężczyzna w średnik wieku, który zajmuje się anatomią. Wszyscy omijają jego dom i nikt nie chce się z nim zadawać z powodu jego zajęcia, a jemu to odpowiada, ponieważ jest typem odludka. Do czasu aż energiczna sąsiadka wciąga go w sprawę morderstwa jakiegoś człowieka, który został porzucony w zagajniku w jej posiadłości. Tak się książka zaczyna, potem się okazuje, że we wszystko zamieszana jest utytułowana, bogata rodzina, do której właściwie należy dana wieś, są kolejne morderstwa, okazuje się, że stary lord kiedyś zabił jakąś dziewczynkę, za to jego najstarszy syn go opuścił i związał się z kobietą niskiego urodzenia i tak dalej. Może ktoś czytał i pamięta tytuł?

Gość szukam książki
up

Gość szukam książki
Kurcze. :) Może okładkę opiszę :P Była w kolorach czerni i zieleni i była na niej lekko uchylona kuta brama. :P Pewnie to nic nie da, bo wydania mogą być różne, ale przynajmniej temat podniosę. :P

Gość szukam książki
Sorry za jakieś dziwne literówki i zwroty. Zawsze jak się staram to mi wychodzą dziwolągi :P

też bym chętnie przeczytała więc mam nadzieję, że znajdzie się ktoś kto podpowie tytuł

Gość szukam książki
Wścieknę się, a ją znajdę :P

Gość szukam książki
HA!!! Znalazłam! :D Po grafice w google. :P "Narzędzia piekła" Imogen Robertson, jakby ktoś chciał. ;)