Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem jak to zorganizować

czy można sie wyrejestrowac z UP na własne życzenie?

Polecane posty

Gość azalka
w tym momencie jesteś dl urzędu osoba bez doświadczenia zawodowego

Gość azalka
aczkolwiek dziwi mnie zachowanie urzędniczki, bo mogłaś je donieść później, albo może powiedziałaś, że ich nie masz dlatego dała Ci do podpisania ten dokument

Gość azalka
acha i jesli szukasz odpowiedzi na takie pytania to wejdź na forum prawne , albo inne- bo to nie jest odpowiednie forum - tylko sobie w głowie namieszasz i niczego właściwego się nie dowiesz :)

Gość kjhgfdd
tak, niech idzie na forum prawne, bo ty ją w błąd tylko wprowadzisz niedouku :)

Gość azalka
hahahaha właśnie dlatego :D

Gość tak na szybko
azalko bardzo dziekuję. tylko że to co trzeba podpisac to jest taki dokumet że oświadczam ze nigdzie nie pracowałam a jeśli poświadcze nieprawdę to jest to karane z kodeksu nr i tak dalej. czyli że niby odpoiwedzialnosc karna. czyli rozumiem że to tylko taki straszak?

Gość tak na szybko
azalko ale własnie jak coś to nie moge donieść żadnych dokumentów bo poświadczyłam że nigdzie nie pracowałam. czyli mówisz ze to nieistotne? chyba prokuratura za to ścigac nie będzie;) ona mi tak powiedziała bo ja juz zaczęłam się gubić a że pracowałam na czarno, ale w sumie dawno więc nie pamiętam- moze i miałam umowę zlecenie. że niby sama już nie wiem, dlatego podpisałam ze nie pracowałam

Gość tak na szybko
upup

Gość rtfghujikol
a gdzie pracowalas? bo może mialas "fikcyjną umowę zlecenie" i pracodawca nigdzie ciebie nie zglaszal, wiec i tak to nie wyjdzie

Gość azalka
Urząd pracy nie ma jak sprawdzić czy pracowałaś - co najwyżej w zusie czy składki były opłacane, ale oni i tak maja za dużo na głowie i takich rzeczy nie sprawdzają -( przy kilku tysiącach zarejestrowanych osób to niemożliwe)

Gość tak na szybko
rozliczałam wtedy piy, wiec pracodawca raczej płacił. azalka o to mi własnie chodziło, czy oni mają mozliwość to sprawdzic i czy w ogóle mogą. dlatego pytałam czy jak się sama wyrejestruję to mogę odebrać te wszystkie papiery, łącznie z tym świstkiem który podpisałam...

Gość tak na szybko
upup

Gość azalka
niestety nie możesz zabrać tych dokumentów, to wszystko zostaje w Twojej teczce - ale ta jak mówię - do niczego nie było to potrzebne więc się nie przejmuj.