Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem jak to zorganizować

czy można sie wyrejestrowac z UP na własne życzenie?

Polecane posty

Gość kjhgfdd
nie można 🖐️

Gość azalka
art. 33 ustawy o promocji zatrudnienia

Gość kjhgfdd
ale trzeba podać powód 🖐️ np podjecie zatrudnienia w innym wypadku urzad traktuje to inaczej :D

no to jak w końcu...

Gość jgkawha
to podajesz powod np. wyjazd za granice i gitara

Gość kjhgfdd
zgłoś wyjazd powyżej 10 dni potem idziesz kiedy chcesz ( tzn powyzej 10 dni do roku ) i podpisujesz ze wrociłaś

Gość azalka
art. 33 ust. 4 jeśli wyrejestrujesz się na własny wniosek nie ma z tego żadnej kary ( np.jak jest w przypadku niestawienia się lub odmowy 4 msc. ) dlatego możesz rejestrować się kiedy chcesz

Gość azalka
kjhgfdd po co mącicie ? prościej jest wyrejestrować się a własny wniosek i tyle.

Gość azalka
nie wiem jak to zorganizować - zadzwoń po prostu do Urzędu i tyle zapytaj się.

Gość kjhgfdd
azalka idz do urzedu i się zapytaj :D

Gość azalka
buahaha :D

Gość kjhgfdd
idę nie będę rozmawiać z taką tepa idiotką :D 🖐️

Gość azalka
kombinują i kombinują... i to wynika z niewiedzy - oczywiście można zakombinować, że się wyjeżdża - ale po co ? Czyta ktoś te kartki z prawami i obowiązkami osób bezrobotnych, które otrzymujecie w dniu rejestracji ? Jeśli nie to o taka karteczkę można poprosić i poczytać w domu a nie głupoty pisać :)

Gość azalka
nie wiem jak to zorganizować - z chęcią bym Ci pomogła, ale nie mam z Tobą jak się skontaktować. Kto pyta nie błądzi, po prostu zadzwoń do UP. :)

ale ja mam inny problem:(

Gość kjhgfdd
a przeczytałaś tę karteczkę dokładnie? bo śmiem twierdzić, że czytać nie umiesz

Gość azalka
acha i można zgłosić tylko max 10 dni braku gotowości nie więcej - kiedyś można było max 30 dni.

Gość azalka
acha i można zgłosić tylko max 10 dni braku gotowości nie więcej - kiedyś można było max 30 dni.

Gość dsxena
Azalka art 33 ust4... Ale 4 co? Tam jest od a do f

Gość azalka
osoba bezrobotna złożyła wniosek o pozbawienie statusu bezrobotnego (art. 33 ust. 4 pkt 6 ustawy) - wykreślasz się dobrowolnie - nie masz żadnej kary, więc rejestrujesz się kiedy chcesz

Gość azalka to pewnie niedouczona
stazystka z UP ktora dostala prace po znajomosci :classic_cool:

Gość tak na szybko
nie kłóćcie sie dziewczyny. każda z Was chciała pomóc i bardzo dziekuję. założyłam nowy wątek :skłamałam w urzedzie pracy...tam jest sedno mojego problemu. może któraś z Was odpowie?

Gość dsxena
To nie jest zaden argument. Powyzej masz 'nie stawil sie w powiatowymup...' tez nie manapisane ze jest kara ponizej cos o przerwaniu staazu - tez jest kara. Nie potrafisz czyac ustaw niestety. Nie wprowadzaj ludzi w blad. Gdyby takbylo kazdy kto dostalby chujowa propozycjie moglby sie wyrejestrowac a potem znowu zarejestrowac bez konsekwencji. Nie wprowadzaj w blad

Gość azalka
nie wiem jak to zorganizować - mam nadzieje, że pomogłam - jak masz pytanie to popytaj w UP :) a reszta niedowiarków niech się zapyta w UP :) bo potem maja pretensje do innych, że nie wiedzieli :)

Gość kjhgfdd
dsxena dokładnie. każdy by robił jak chce i urząd by nie nadążył z pracą, bo by codziennie ktoś się wyrejestrowywał a potem na nowo rejestrował.

Gość tak na szybko
skłamałam w urzedzie pracykonkretnie przy rejestracji. bo pytają czy się gdzies wczesniej pracowało, odpowiedziałam ze nie choć przez rok pracowałam na umowe zlecenie. było to w latach 2007-2008 a rejestrowałam się w listopadzie 2012. jak ta Pani mnie pytała to powiedziałam ze pracowałam na czarno, ale moze i miałam umowę zlecenie, ale nie pamiętam. ona powiedziała: dobrze, nigdzie Pani nie pracowała i juz. spytałam czy nikt tego nie sprawdza. ona powiedziała: nie sprawdza, wiem co mówię. no to podpisałam ten świstek ze nigdy nie pracowałam. i tyle. ale martwię się czy mogłabym mieć z tego tytułu nieprzyjemności? to niby takie gówno w zasadzie bo żadnego zasiłku nie pobieram, tak naprawdę zależało mi na ubezpieczeniu. tylko moje pytanie- czy ktoś to sprawdza, czy ta urzedniczka miała rację ze nikt tego nie sprawdzi? skopiowałam z nowego tematu bo nie wiem czy któraś z Ws tam wejdzie a to jest tak naprawde sedno problemu....:(

Gość azalka
brawo dla Was :) to że Wy o tym nie wiecie to nie znaczy, że tak jest :) ludzie tak robią :)

Gość tak na szybko
dziewczyny błagam odnieście się do mojego ostatniego posta zamiast się kłócić, proszę:( powinno być tam listopada 2011 oczywiście

Gość kjhgfdd
azalka żal mi ciebie :)

Gość azalka
nie wiem jak to zorganizować - w każdym momencie możesz donieść te dokumenty - ale one i tak są tylko informacją o Twoim doświadczeniu zawodowym - kompletnie niczym się nie przejmuj