Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AmelkaKlara22

Czy to jest normalna sytuacja???

Polecane posty

Gość AmelkaKlara22

Witam. Mam synka prawie polrocznego. Do niedawna mieszkalam z mezem u niego w domu z jego dwoma mlodszymi siostrami, jednak ostatnio wprowadzila sie do nas dodatkowo jego starsza siostra z 3 letnim dzieckiem, gdyz chce ona rozwodu. Sytuacja jest taka: przyszla rozwodka- ktora sama wyglada jak nastolatka, zabiera mlodsze siostry -( 16 i 17 lat ) i jezdza razem na sobotnie dyskoteki, a nam zostawia swoje 3-letnie dziecko pod opieke na noc i nic nam za to nie placi - to jej dziecko budzi sie 2 razy w nocy na mleko. Problem w tym ze my tez bysmy chcieli zeby ona zostala z naszym synkiem choc jeden jedyny raz na noc a my bysmy pojechali na impreze - ale ona sie nie zgadza bo miala przyslowiowego meza chalupnika i od 12 lat nigdzie z nim nie byla na zadnej imprezie, non stop w domu. Ale to nie jest nasza wina! matki mojej i narzeczonego nie ma w polsce wiec niema nikogo innego zaufanego aby zostawic z kims te dzieci. Zanaczam ze ja z mezem chcialaym wyjsc jeden jedyny raz, a potem MOZE na sylwestra. Czy to jest naprawde tak duzo??? jestem na granicy pogniewania sie na bratowa, tym bardziej, ze gdyby jej tu nie bylo to jej mlodsze siostry siedzialyby w domu i one moglyby nam zostac z dzieckiem ( dlatego ze tak zawsze bylo i nic nie zapowiadalo zmian bo tu wszedzie jest daleko i maja malo znajomych, dopiero gdy wprowadzila sie ich siostra zaczela je wyciagac) . Czy to jest naprawde tak wiele ze chcialabym wyjsc z mezem choc jeden jedyny raz???? prosze o czytanie ze zrozumieniem bo pisalam szybko ze wzgledu na dziecko, temat byl zalozony gdzie indziej ale malo kto mi doradzil...:(

Gość azu
To nie zajmuj się jej dzieckiem i przestanie latać.

Gość swieczkaaromatyzowana
To się pogniewaj i nie daj wyzyskiwać :)

Gość AmelkaKlara22
to nie jest tak, ona to dziecko usypia przed wyjazdem a my dajemy 2 razy w nocy mleko gdy sie obudzi. w tygodniu nawzajem sobie pomagamy ale soboty to masakra jakas :( to nie nasza wina ze miala meza chalupnika :(

moje dziecko ma 3 lata i od czasu jak sie urodziło to byłam z męzem na imprezie jeden raz. takie życie kochana, dziecko to nie zabawka i podrzucić komukolwiek nie można. jak nie a z kim zostawić to Ty siedzisz w domu. bratowej bym tak czy inaczej przemówiła do rozsądku bo podrzucanie dziecka Wam nie jest wyjściem z sytuacji. kolejnym razem zaproponuj jej zostawienie dziecka jego ojcu, ciekawe co na to odpowie

Przechlapane ze dziecko trzyletnie się budzi DWA RAZY w nocy. Moja córeczka przesypiała noc odkąd skończyła dwa miesiące.

Gość azu
A co ma do tego fakt że miała męża domatora? Bo nie widzę związku? To znaczy że inne małżeństwa mają siedzieć w domu? :O Powiedźcie jej że ma się sama zająć swoim dzieckiem bo wy nie będziecie dawać mu mleka skoro ona dla was tego samego nie zrobi. Swoją drogą 3-latek jedzący dwa razy w nocy?

Gość AmelkaKlara22
moze i by zostawila ale ma daleko do niego, to tak jakby 2 razyu pojechala i wrocila na impreze tego samego wieczora. ja mmam dosc tego wykorzystywania....

Gość azu
To jej to powiedz i tyle.

Gość AmelkaKlara22
1 raz je kolo 11 wieczor dlatego ze przed zasnieciem dlugo nie je a drugi raz budzi sie kolo 7 rano a ich jeszcze nie ma z imprezy

Gość AmelkaKlara22
bo daleko na nia jadA I DLUGO ZAJMUJE powrot do domu, mamy wszedzie daleko

Gość azu
Odpowiesz mi na moje pytanie -co ma mąż "chałupnik" (domator jak mniemam) do was i do faktu że nie zajmie się waszym dzieckiem?

Gość AmelkaKlara22
no wlasnie nic nie ma ale ona sie tym tlumaczy!

Gość azu
to też sobie znajdź głupią wymówkę i niech się buja skoro jest taka nieużyta.