Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agus555

zasiłek rodzinny

Polecane posty

Mam pytanie mój dochód za 2011 r 20649,55 na 3 osoby w tym dziecko niepełnosprawne czy należy mi się rodzinne jak obliczyć to czy ktoś wie jaki dochód nie wolno przekroczyć

To jest zbrodniczy bandytyzm, żeby decydować o przyznaniu zasiłku na podstawie dochodów z ubiegłych lat. Przecież w ubiegłym roku ktoś pracował i nie potrzebował zasiłku, a teraz nic nie zarabia i przymiera głodem. Kurwa, żydzi z PO robią wszystko, żeby wymordować naród polski i nie zapewnić żadnego socjalu. Zrobią wszystko, żeby nie przyznać zasiłków w jakiejkolwiek formie. Irlandia i Kanada, to niedoścignione raje.

Gość basia43990
najlepiej złóż wszystkie potrzebne dokumenty to sie dowiesz Najpierw musisz załatwić sobie z urzędu skarbowego zaświadczenie o dochodach za 2011 rok -(swój i męża)czeka sie tydzień nastepnie złóż wniosek o przyznanie rodzinnego oni sami nie wiedzątak od razu - po ok 1 miesiącu otrzymasz decyzję Myśle że plus rodzinne powinnas dostac dodatek z tytułu wychowywania dziecka niepełnosprawnego

Gość ore sobie na traktorze o bosze
539 na osobę

jak ktoś w ubiegłym roku pracował a teraz już nie to się ten dochód utraca...on się wtedy nie wlicza ale wykazany być musi po to się świadectwo pracy przynosi i umowę o prace do ksero

alimenty też się wliczają, fakt jest taki dodatek

Gość jakis czarny mam
638,9 kryterium wzroslo

jakby państwo nie zabierało, to nikt by nie musiał dostawać żadnego zasiłku. To jest właśnie socjalizm. państwo lepiej wie co zrobić z Twoimi pieniędzmi.... bo przecież Ty byś je rozpieprzyła i nie zadbała o siebie. [ironia.. gdyby ktoś miał wątpliwości]

hahh pracuje w świadczeniach to wiem fakt raz może warunkowo przekroczyć normę którą jest 539 o kwotę najniższego zasiłku czyli 77zł tj. 616 zł na osobę

Gość mamama sammaama
wlasnie a jak jest z tym dohodem.? w zeszlym roku pracowalam, mam na corke alimenty i rodzinne. ale obecnie nie pracuje? czy sumuje sie wszystkie dochody i dzieli na dwoje?

tak sumuje i dzieli na dwoje, ale jak teraz nie pracujesz to sobie możesz ten dochód utracić, weż ze sobą razem ze wnioskiem świadectwo pracy, umowę itd.

Gość mamama sammaama
aha.Nie wiedzialam ze tak mozna. a jak zloze jutro papiery to ile czeka sie na decyzje? czy w listopadzie niormalnie dostane kase?

Gość jakis czarny mam
ore sobie-ale autorka ma niepelnosprawne dziecko

decyzja w listopadzie jeżeli ci nie przekroczy dochód to zapewne tak