Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marzena z Krakowa

Jak zerwać?

Polecane posty

Gość Marzena z Krakowa

Jak zakończyć związek po trzech latach? Gdy jest już chyba tylko przyzwyczajenie? Miłość każdego dnia ustępuję coraz więcej miejsca nienawiści. Jest my, jest ON, a nie ma już mnie. Nie jestem szczęśliwa, ciągle muszę z czegoś rezygnować. Nie mogę w siebie inwestować, nie mogę się rozwijać, nie mogę robić tego, co chcę. Były różne historie, mogłabym napisać książkę o nas. Zazdrość, zawiść, złość, przemoc (z mojej strony, z bezsilności), próba samobójcza, jego przemoc psychiczna. Dopiero obroniłam licencjat, a już muszę wybierać - praca czy On. Czuję się jak w więzieniu, jak w kieszeni. Jestem coraz bardziej zdesperowana, znerwicowana, roztrzęsiona po każdej "akcji". Nawet jego rodziców jeszcze nie poznałam, ba nawet u niego w domu nie byłam, a tymczasem ja muszę się ze wszystkiego spowiadać, opowiadać. Ciągle próbuję wzbudzać we mnie poczucie winy. Mam już dość wysłuchiwania jaka jestem zła, jaka ze mnie oszustka, jak się z nikim nie liczę, z jakimi frajerami się zadaję, mimo że nigdzie nie wychodzę, z nikim się nie zadaję. Zrezygnowałam z koleżanek, rozmów z nimi. Ostatnie dwa i pół roku uciekło mi przez palce. Poszłam na studia pełna nadziei na nowe życie, a teraz mam poczucie zmarnowanego czasu, zmarnowanych szans. Już kilka razy próbowałam z tym skończyć, ale zawsze przyjdzie, zadzwoni, albo ja nie wytrzymam, albo wpadam w depresję, piję, nawet raniłam swoje ciało, a raz, gdy powiedziałam, że zrywam, nałykałam się tabletek rozrzedzających krew... Miłości (prawdziwej, namiętnej, pełnej) też nie uprawiamy i brakuje mi tego. Bardzo. Jak się z nim rozstać? Tak definitywnie? Jestem za słaba. Zaczynam się już nawet zastanawiać nad zdradą... chociaż wiedziałabym, że w czymś zawiniłam i mogłabym mieć pretensje do siebie, ale nie chcę tego...

Gość vvvvvvvvvvvvvxxx
Daje ci jedną rade uciekaj od niego to milosc toksyczna!zeby najlepiej sie skonczylo dla ciebie musisz wpasc w jakis zwiazek nawet niezobowiazujacy zebys niezostala sama.Jestes niewolnica musisz szybko dzialac to cie wykonczy najlepiej znajdz kogosz szybko kto cie z tego wyciagnie trzyamm kciuki