Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JestemTutaj*

Ilu języków uczą się wasze trzylatki?

Polecane posty

Gość JestemTutaj*

Pytam poważnie bo muszę w końcu wybrać przedszkole dla dziecka i tak jedno oferuje 4języki oraz gwarancję że dziecko będzie mi w wieku 4lat płynnie czytało i liczyło (POWALA MNIE TO ALE CO MAM ZROBIĆ) Zaś inne placówki oferują przyjazną atmosferę zamiast 5języków i mnóstwa dodatkowych zajęć... Pomocy-świat się zmienił a ja nie wiem gdzie jestem Wskażcie mi drogę...

Gość hermenegilda ...
Ty sie serio zastanawiasz ??? Naprawdechcesz dziecku kompletnie odebrac dziecinstwo i zrobic z niego cyborga ???

Gość robisz sobie jaja
ale pomimo tych jaj odpowiem mamom o nastawieniu na hodowle cyborga - kwintesencja problemu jest zdanie "bedzie MI w wieku 4 lat plynnie czytalo i liczylo"... Nie robicie tego dla dzieci, robicie to dla siebie.

Gość birman
tylko weź gwarancję na piśmie

ja bym zadbała najpierw o to, aby dziecko nauczyło się mówić i czytać ładnie w swoim ojczystym języku polskim...i wybrała przedszkole to nie-językowe.

Gość zelowka
Może spróbuj zadbać o to, by twoje dziecko mówiło poprawnie po polsku? I opanuj własne rozpasane ambicje.

Gość JestemTutaj*
nie rozumiecie mojej sytuacji. ono musi się dogadać z 4 potencjalnymi ojcami

Gość JestemTutaj*
Podszywie ojciec jest jeden znany. Pracuję w branży usługowej i codziennie rozmawiam z wieloma ludźmi-wiem że na kafe może byc taka sytuacja że jedna osoba się wypowiada i stad jeden kierunek myśli. Ludzie twierdzą że posyłają swoje pociechy do najlepszych placówek i ich dzieci uczą się jezyków obcych ale nie tylko... -Chciałam poznać wasze zdanie

A ja bym wybrała językowe - bo to nie żadne odbieranie dzieciństwa, przeciez takich dzieci nie sadza się w ławkach i nie każe im wkuwac tylko sie uczą przez zabawę. W przedszkolu mojego synka wprowadzili ostatnio angielski i mój synek chociaz nawet po polsku jeszcze prawie nie mówi, bo w grudniu skończy 2 lata uwielbia te zajęcia. Bo przychodzi Pan, świetnie się z nimi bawi, mają kupę ruchowych zadań - jestem zachwycona, nawet jak mu to niewiele da, to przynajmniej ma kupę radochy z tego

Gość Zocha.
Mój jak miał trzy latka to sie uczył polskiego...taki zdolny.po chińsku juz co prawda nawijał ,ale Polski to było wyzwanie:P

Gość cóż mogę powiedzieć
Dziecko i tak nic z tego nie zapamięta - to raz. Dzieci dwujęzyczne mają za to upośledzone myślenie abstrakcyjne - więc nie warto. Po trzecie zaś - po jakiego wafla dziecku w tym wieku cztery języki??? Jedyny sens byłby taki, że zajęcia z nativem - dzieciak się osłucha z obcymi głoskami, to będzie potem potraifł je wymówić - ale założę się, że uczą panie przedszkolanki lub zwykli nauczyciele, których wymowa od ideału bardzo odbiega. Słowem - bez sensu. Daj dzieciakowi być dzieckiem.

Gość Wybuerz to z przyjazna atmosfe
Zamiast z jezykami, mialoby to sens gdyny dziecko w tych 4 jezykach mowilo juz na stale, ale pojdzie do szkoly i zostanie mu tylko angielski ewentualnie drugi jezyk, a o dwoch pozostalych zapomni Nie wspomne juz o fakcie ze sie czterech za chiny nie nauczy w przedszkolu, no ludzie mysl kobieto!!!:o

przecież to prowo nie oczywiste ale jednak antyreklama dla placówek które takie pierdoły wymyśliają oddaj nam swoje dziecko a zwrócimy Ci geniusza

Gość maciorra
Naprawde istnieja przedszkola,gdzie dzieci ucza sie 4 jezykow? Czy maja jeden z tych 4 do wyboru? Jesli pierwsza opcja,to debil to wymysli i debil,kto wierzy w tego skutecznosc. Jakbym miala w okolicy,to bym poslala corke do pzedszkola,a potem do szkoly dwujezycznej. Czyli nijakies lekcje i klepanie kolorkow i zwierzatek,tylko ktos polow czasu po prostu nawija do dzieciakow w obcym jezyku jak rodzice po polsku. Takie cos daje wspaniale efekty -lekcje to raczej pic na wode

Gość Coooo?
Z 4 potencjalnymi ojcami?... To Ty kobieto nawet nie wiesz kto ojcem jest?

Gość do cóż mogę powiedzieć
." Dzieci dwujęzyczne mają za to upośledzone myślenie abstrakcyjne - więc nie warto"-no tu wyskakujesz jak...Filip z konopii...