Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy..................

Czy 3-latek powinien umiec sam zakładac spodnie???

Polecane posty

Gość czy..................

Jak w temacie...

Gość malinoowkkwaa
moja umie sama sie ubrac.

Gość mrrrrrr3241
powinien chcieć spróbować ,ale jak go ciągle wyręczasz to nie dziw się , że nie umie.

Zwykłe spodnie z zamkiem i guzikiem powinien umieć, co innego jesli mają jakieś skomplikowane szelki...

Gość kocccchana
Raczej tak, przeciez to nic trudnego.

Gość od znajomych
moj potrafi bo za kazdym razem jak sam chcial to mu pozwalalam choc sprobowac, pokazywalam jak, zachecalam jak mowil ze nie da rady, chwalilam itd

Gość zależy jakie spodnie
takie na gumkę założy i zdejmie, ale jeansów z guzikiem nie ubierze, za słabe ma łapki jeszcze.

Moja córka umiała zakładać luźniejsze spodnie z gumką, np od piżamy czy dresowe, z dżinsami z guzikiem czy obcisłymi rurkami miała już problem.

Gość niesmaczne
Juz widze jak te wasze trzylatki zakladaja spodnie z guzikami i zamkami, mialam praktyke w przedszkolach i niektore 4-latki maja z tym problemy ale na kafe to same zdolniachy

Gość jeden potafi inny nie
Moj 3 letni synek wogole sie nie garnal do ubierania sie samemu. umiec umial ale checi nie mial. za to corka absolutnie nie pozwoli sobie pomoc. wszystko sama. dlatego wielu rzeczy jez sie nauczyla czego jej brat w jej wieku wogole nie mial ochoty robic. Faktem jest, ze dzieci wielu rzeczy nie potrafia zrobic nie dlatgo ze sa za male ale dlatego ze sa wyreczane.

Gość niesmaczne
mireczkowata nie pisalam o tobie, umiem czytac i widzialam ze pisalas ze twoje dziecko nie umie z guzikiem. Chodzi mi bardziej o nasza gwiazde lizabet.

Niesmaczne :) zdziwiłabyś się, ale z moim synkiem do żłobka chodzi dziewczynka, która ma dopiero co skończone 2 lata i umie zupełnie bez pomocy się ubrać tzn założyć dresy i skarpetki, kapcie...:) nie wiem czy umie zapinać jeansy a,e jeśli nie to za rok z całą pewnością będzie umiała :) zresztą pamiętam po sobie że też umiałam sie ubierać kiedy zaczynałam przedszkole a miałam wtedy niecałe 3 lata :) ale wcześniej chodziłam do żlobka, nie byłam cały czas w domu z mamą, która robiła wszystko za mnie :) moje dziecko też uczę samodzielności, w tym ubierania sie też, ma 1,5 roku i jak na razie idzie mu srednio :p dlatego tak podziwiam tą dziewczynkę, która jest tylko kilka miesięcy starsza a tak świetnie sobie radzi :)

O jezuuuu :o gdybym wiedziała że to ty wariatko jesteś tą pomarańczą wcale nie męczyłabym sie żeby ci odpowiadać :p tak ze koniec dyskusji w tym temacie :)

Gość niesmaczne
skoro masz 1,5 roczniaka to na jakiej podstawie twierdzisz, ze 3-latek POWINIEN umiec zakladac spodnie z guzikiem? To, ze jedna twoja znajoma dziewczynka wybija sie ze swojej grupy rowiesniczej to jeszcze nie znaczy, z eprzecietne 3-latki takie sa.

Gość zależy jakie spodnie
he he a ja bardzo chciałam go wyręczać, ale on się nie daje! szczególnie przy jedzeniu, wiecie to trwa długo i wszystko jest upaćkane, ale nie da się nakarmić, z ubieraniem podobnie, tylko z guzikami i zamkami daje sobie pomagać ;)