Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mijamia

Dziewczyny pomóżcie, wysyp po OCM :(

Polecane posty

Gość mijamia

Proszę o radę kobiety stosujące tę metodę oczyszczania twarzy. Około 3 tygodni temu zdecydowałam się na oczyszczanie twarz olejem w nadziei, że pomoże to mojej cerze. Przed OCM miałam duże problemy z brodą, ciągle wyskakiwały mi na niej pryszcze, pojawiały się grudki. Czoło było w miarę ok, ale teraz przypomina pobojowisko i wygląda gorzej niż broda:( ten stan utrzymuje się około tygodnia. Czy któraś z was również przechodziła wysyp? ile to trwało? jak go przyspieszyć? Nie wiem już czy dalej w tym trwać czy rzucić oleje:(

Gość Marzenia się spełniają_*
przetrwać i się nie poddawać, wysyp jest tylko na początku, potem jest już tylko lepiej i lepiej spróbuj dodać jakiegoś dezynfekującego olejku do czasu poprawy, np. lawendowego

Gość mijamia
Nie mam lawendowego, ale wczoraj wieczorem dodałam parę kropel herbacianego. Jak długo ten stan moze sie utrzymywac? denerwuję się, bo czoło wcześniej wyglądało już w miarę znosnie, a przede wszystkim niedługo wracam na uczelnie no i jak tu tak...

Gość Marzenia się spełniają_*
nikt Ci dokładnie nie powie, ile to potrwa, bo u każdego wygląda to inaczej możesz za to poeksperymentować z innymi olejami, może inne będą działały delikatniej

Gość olejowa :)
Dokładnie, nie przerwyja, bo to oznaka, że twarz się oczyszcza i wyrzuca z siebie wszytskie śmieci. Przmywaj twarz rumiankiem, najczesciej jak możesz, dobrze tez jest moczyc reczniczek do OCM w rumianku, zamiast czytsej wody.

Gość mijamia
Dzięki za odpowiedzi, dodałyście mi siły :) właśnie umyłam buźke i trzymam kciuki zeby jutro bylo lepiej

Gość mijamia
Odradzam wszystkim te metodę!!! Po 2 miesiacach w koncu przestalam uzywac olejow, to co one zrobily z moją cera jest straszne :( moja twarz wyglada jak pobojowisko, nic nie pomoglo modyfikowanie mieszanki, zmienianie olejow i szmatek... jesli komus nie sluzy, to radzę jak najszybciej z niej zrezygnowac, a nie czekac na "cud" i doprowadzic się do stanu takiego jak ja.

Gość xoamelinaxo
Stosuję już od miesiąca.. pierwsze 2tygodnie były serio okej! aa tu nagle zaczął się koszmar na mojej twarzy... mega wielki wysyp i to w takich miejcach, w których nigdy nic nie miałam i to nie zwykłe pryszcze tylko podskórne gulę. Obawiam się, że to może uczelnie na rycyne? Odłożyłam i myję samą mieszanką... ale boję się oczyszczać twarzy taakimi olejami. Nie wiem czym to mogło być spowodowane.. wiem,że wysyp to dobry znak.. ale dopiero po 2 tygodniach i już dwa mnie trzyma. Zrezygnować i wrócić do tradycyjnego mycia twarzy żelami czy trwać w tym dalej? prosze o pomoc!

Gość KKKKKKKKKalina
nie rezygnuj, wysyp jest normalny, to nie uczulenie.

Hej, a jakich olei używasz? tych naturalnych? Może Twoja skóra nie toleruje jakiegoś oleju. Wybierz te naturalne. Poza tym powinnaś się wstrzymać z OCM jeśli masz wysyp krost. Zacznij od zaleczenia tych ropnych, bo w takim razie roznosisz. Proponuję pastę cynkową i płyn miceralny.

Gość gość
Olej rycynowy ma za zadanie wyciągać z głębi ciała toksyny.Dlatego stosuje się go do okładow na bolące miejsca, potem się zmywa soda oczyszczona. Może po pół godzinie warto by było przetrzeć twarz woda z soda i umyć pózniej źródlaną woda.jeśli ciało jest zanieczyszczone , np okolice ust wskazuje na zanieczyszczone jelito, wtedy w ten sposób ciało się oczyszcza, właśnie przez olej rycynowy. Najlepiej wpisać Face map w Google, a rejon zanieczyszczeń powie nam z jaka częścią ciała mamy problem. Na czyszczenie jelita dobrze robi babka płesznik.