Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hitlerkaa

Czy warto wchodzic w zwiazek z schizofreniczką??

Polecane posty

Gość gość
podobno kazdy czlowiek ma objawy różnych chorób psychicznych w swoim zyciu ,czy kazdy jest na nie leczony -nie jest ,podobnie jest z nowotworami kazdy ja ma

Gość gość
Obecna psychiatria to barbarzyństwo wobec słabszego bo nadwrażliwego...system zamyka daje plaster,truciznę by nic nie czuć i kopa do wyścigu szczurów.Jakiekolwiek pytania o inne metody są załatwiane drwiną ,śmiechem i większą dawką......

Gość gość
a ja mam 10 lat remisji. I mój lekarz drugi nieśmiało twierdzi że nie mam schizofrenii tylko jestem schizoafektywna, albo jedynie afektywna. Nawet nie myślę o sobie w kategoriach chory, bo miewam lepsze i gorsze tak jak każdy człowiek czy chory na coś innego. Nigdy nie miałam problemu z braniem leków, nie pale, nie piję i nie ćpam, Mam dziecko i trochę się o nie boję ale może nie zachoruje, jedno dziecko wystarczy. w ciąży leków nie brałam i nic się nie stało. Owszem było rozchwianie po porodzie ale ile zdrowych kobiet je ma. Doszłam do siebie. Chcę żyć normalnie jak człowiek i pracować i cieszyć się życiem. Kocham życie. Jest mi ciężko, bo nie chce aby ktokolwiek wiedział o chorobie ale niestety czasem muszę gdzieś się do tego przyznać na przykład u jakiegoś lekarza, nie chce aby ktokolwiek podważył moje kompetencje jako rodzica. Uważam, że straszna kara mnie spotkała, że zachorowałam i że zaliczyłam psychiatryka. Bardzo pomogła mi mama, dzięki Niej schudłam i wróciłam na studia i poszłam z czasem do pracy. Bardzo Ci dziękuje mamo i bardzo Cię kocham. Tata mnie nie wspierał nigdy więc, przemilczę jak mi nadokuczał i z tego powodu, myślicie że miło jest słyszeć, że jest się czarną owca w rodzinie i największym osiągnięciem jest psychiatryk? Dziękuje Bogu, że miałam to szczęście w nieszczęściu, że funkcjonuje normalnie jak człowiek żyje. Tylko z drugiej strony jest stygma, jest strach i wiem, że społeczeństwo się krzywo patrzy na takich ludzi jak ja, więc w sumie przyznałam się raptem kilku osobom do tego że jestem chora, tym którzy mnie nie znali i nie widzieli w chorobie. Brzemie jest straszne...

Gość gość schizofreniczna marta
ile ludzi tyle opini :P