Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

!offerma

koniec świata blisko

Polecane posty

ale po co te młotki w ogóle ich pozywały, skoro to wszystko było wyssane z palca? no co za głąby :D ­ tez myślę, że koniec świata jest blisko. nawet kate moss przytyła 😭

jak to po co? przecież od czasu do czasu agora albo tvn muszą wytoczyć proces komuś kto za bardzo patrzy władzuni na ręce. jak taki dostanie wyrok w postaci "przeprosin" za kilkaset tysięcy to inny, który by złe słowo na władzunie powiedzieć chciał najpierw ugryzie się w język.

W Polsce nic nie odbywa się zgodnie z planem. Zawsze mamy spore opóźnienie choćby w budowie autostrad, a co dopiero taki koniec świata. Przecież to ogromne przedsięwzięcie. Pewnie świat się skończy w wyznaczonym terminie a Polska kwartał później.

a tutaj coś poważniejszego. oczywiście nikogo to nie zainteresuje ale co tam: "Otóż w Polsce rokrocznie z różnych powodów, ale przede wszystkim z powodu biedy, zabiera się rodzicom ok. 15 tys. dzieci. Trafiają one na garnuszek państwa, które pod ich pretekstem doi podatnika na ok. 7 tys. zł miesięcznie od dziecka. Jak łatwo policzyć, do podziału z tego tytułu rocznie jest ok. 100 milionów złotych i tak naprawdę o te pieniądze toczy się gra. Dotąd szły one głównie na system domów dziecka. Ktoś jednak wpadł na pomysł, by ten rodzaj działalności nieco „sprywatyzować oczywiście w taki sposób, że gros pieniędzy wydawane jest teraz na państwowy nadzór, a mniejsza część na dopłaty dla rodziców zastępczych. Przy czym nikt nawet nie pomyślał, że cały system jest w zasadzie od początku do końca absurdalny, bo za jedną dziesiątą tych pieniędzy jeśliby je tylko pozostawić w kieszeni tych „zbyt biednych rodziców problem sam by się przecież rozwiązał." http://nczas.com.pl/

kolejna perełka ze stron "najwyższego czasu": "Polska to dom dom wielu serc. Mieszkam w nim ja i mieszkać chcę. To tutaj swe korzenie mam, nie rzucę ich, nie pójdę w świat. Do Unii też należeć chcę. To drugi dom, więc cieszę się. Dwa domy mam tak bliskie mi, w jednym chcę żyć, w drugim chcę być. m.in. taki wierszyk można znaleźć w podręczniku „Nasza klasa "

7 kafli miesięcznie?!!! ­ gdyby dali 2 kafle co miesiąc takiej rodzinie, to problem by zniknął, a dzieciak miałby jak pączek w maśle. a 5 kafli zostałoby w budżecie.

oh fuck. ­ ja to się uczyłam "kto ty jesteś? polak mały". znaczy chyba nawet się nie uczyłam, tylko było w "skarbie malucha". ­ a żeby nie było rasistowsko, to "murzynek bambo" też był.

Gość do oferma
Widziales ten program jak rodzina zastepcza zabila ta dwojke dzieci ? wczoraj czy przedwczoraj bylo na tvn uwaga.

Gość do oferma
Nie wiem czy mozna gdzies zobaczyc powtorke tego programu, nie chce mi sie szukac, ale to jakis koszmar byl - ta cala sprawa. tyle

znęcanie się nad dziećmi to zawsze jest koszmar. tylko o ile ten koszmar powodują zwyrodnialcy i patologia to nie ma na to rady, trzeba ich łapać i wsadzać do więzień. ale w socjaliźmie koszmar tysięcy dzieci powodują zupełnie bezkarne, rozpuszczone urzędasy którym wszystko wolno. samo istnienie pojęcia "porwania dziecka przez rodzica" jest dowodem na to jak ci biurokratyczni zwyrodnialcy zawłaszczyli sobie władzę nad nami.

Otóż w Polsce rokrocznie z różnych powodów, ale przede wszystkim z powodu biedy, zabiera się rodzicom ok. 15 tys. To jest cytat z artykułu(którego nie udało mi się zobaczyć, bo link prowadzi jedynie do strony) czy Twoje subiektywne odczucia, że zabiera się dzieci głównie ubogim rodzicom?

http://www.doradzamyprawnie.pl/dziecko/odebranie-dziecka-rodzicom-biologicznym.html ­ "Sąd Opiekuńczy ma możliwość ingerencji w sprawowanie władzy rodzicielskiej poprzez stosowanie odpowiednich środków dla zapobiegania zagrożeniu dobra dziecka. Dla zastosowania tego przepisu nie musi mieć miejsca naruszenie dobra dziecka, wystarcza wystąpienie stanu zagrożenia tego dobra, a zagrożenie dobra dziecka może dotyczyć jego interesów osobistych i majątkowych" ­ to znaczy, że można odebrać dziecko kochającym i biednym rodzicom :O

"to znaczy, że można odebrać dziecko kochającym i biednym rodzicom" to znaczy że można odebrać dziecko każdemu i wiele osób dzieci traci przez absurdalne decyzje popierdolonych sądowych biurokratów. dzieci są odrywane od ich matek, ojców i przekazywane obcym ludziom bo tak sobie sąd "uznał".

"Żelek, już niedługo Unia się sypnie i dzieci znowu będą uczone starego typu wiersza." ­ cytując tekst ze Shreka: "związki prominentów nigdy nie trwają długo :P ­ ale myślę, że na ostateczny rozpad przyjdzie jeszcze trochę poczekać.

no i teraz wiem, że na pewno nie będę wychowywać dzieci w tym kraju. ­ zresztą mamy już piękny cel na mapie świata :)

Co za brednie. Ten artykuł jest tak naciągany, że aż śmieszny. Można w nim przeczytać jak to PO nieomal puka do drzwi bogu ducha winnych rodziców i zabiera im dzieci pod pretekstem biedy. Nie twierdzę, że w niektórych przypadkach nadużycia mają miejsce, ale nie dajmy się zwariować. Żaba, dziękuję🖐️

niech sobie zostaną politycy i urzędnicy. ja nie zamierzam topić się w gównie, które ktoś inny narobił.

Gość do oferma
To nie o ten link chodzilo co dal zab, tylko o to co wkleil oferma. Sprawa byla na pomorzu. A rodzina tych imbecyli splacala nawet kredyt na nowy domek. Dzieci wzieli tylko dla kasy.

"Nie twierdzę, że w niektórych przypadkach nadużycia mają miejsce, ale nie dajmy się zwariować. " no pewnie. przecież urzędnik "chce dobrze" jak odbiera rodzicom dzieci, jakże by inaczej. to tacy nasi "dobrodzieje kochani" i "nie dajmy się zwariować" że jest inaczej. takich właśnie zindoktrynowanych, głupich bydlaków władzuni potrzeba. dopóki ich ma to może z nami zrobić co zechce. gratuluję pani, pani reformo.