Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ale jajakaja

dlaczego do rekalam czesto nie oszukujmy sie sa wybierane nie za ładne dzieci ?

Polecane posty

Gość ale jajakaja

jak myslicie

Gość antyliza
Jak to czemu? Po znajomosci. A co, twojego dziecka nie wybrali?

Gość reklamy z dziecmi to zwykle
reklamy zagraniczne a tam maja wyjebane

Czasami te "brzydkie" dziecko jest urocze :) 1.Bo świat nie składa się tylko z piękności ? 2.Były po prostu dobre w tym co robią. 3.Znajomości.

a widziałaś kiedyś ładne dziecko? o jakim przedziale wiekowym mowa?

Gość inna277
nie widziałam ładnego dziecka zwłaszcza niemowlaka

Gość a glownie dlatego
zeby wygladaly jak przecietnej urody dzieci,ktorych jest najwiecej ...serio!

Gość mamma0
bo nie każde dziecko potrafi dobrze zagrać. A reklama to mimo wszystko bardzo trudna scena do odegrana. Wybierane są po prostu zdolniejsze, a nie piękniejsze. Poza tym kwestia gustu.

Gość srfgdgtrfg
W reklamie np. bebiko te dzieci może nie są cudowne, ale założę się, że większość z Was tak jak i ja potrafi się zaśmiać pod nosem to widząc. Ja tam lubię dzieci i od zawsze mówię, że maluszki są tak paskudne, że aż słodkie( rzecz jasna nie wszystkie).

Gość takumnie
ładne, nieładne... kwestia gustu. Co mnie totalnie wkurza i przez to nie mogę tych dzieci słuchać jest ich nagminne seplenienie. Nie wiem czy osoby, które przeprowadzają casting są na tyle nienormalne, że nie wiedzą, że wady wymowy to się leczy, a nie promuje w telewizji. To wcale nie jest "słodkie".

Gość Bo reklama jest skierowana
do konsumenta , osoby na której produkt zarobi na siebie i twórców a aby sygnał wysyłany w stronę potencjalnego nabywcy był atrakcyjny to musi pasować do realiów. Jeżeli w reklamie umieszczaliby tylko piękne dzieci to nie pasowałyby one do prawdziwego obrazu społeczeństwa gdyż matka oglądając taką reklamę ma widzieć w tym dziecku albo swoje dziecko (nie czuje się pokrzywdzona i wie że ten produkt jest właśnie dla wszystkich dzieci) albo poczuje się wręcz lepiej bo jej maleństwo jest atrakcyjniejsze dla oka ;). Wszystko ma wpływać na podświadomość i część świadomości (bardziej to pierwsze). Tu chodzi o czystą psychologię bo marketing opiera się w wielkiej mierze na psychologii.

Gość ale jajakaja
z tym seplenieniem racja była jakas taka reklama ze dzicko wcale nietakie małe tak sepleniło ze uszy wiedły :(