Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiemcomamrobicccc

Grożą mojemu chłopakowi

Polecane posty

hej, witam was mam problem, mianowicie: ostatnio z moim mężem kupiliśmy własne mieszkanie na Warszawskiej Pradze. wiadomo to dosyć szemrana okolica. od początku mój mąż nie spodobał się tutejszej ekipie małolatów. od pierwszej doby były wyzwiska,przepychanki,śmiechy i tym podobne. tydzień temu przebili nam opony w samochodzie,a dwa dni temu w bramie okradli mojego męża..teraz rzucają pełno wszelakich groźb, boję się o bezpieczeństwo swojej rodziny tym bardziej że mam 2 letniego synka. proszę o radę co można zrobić z takimi patolami..wolałabym na policje nic nie zgłaszać, bo wiem że może być gorzej, policja mało co zrobi, a oni wtedy już całkowicie nie dadzą nam żyć, ale w ostateczności chyba nie będę miała wyboru..

Gość cycytcytch
Kupil bym dlugopis z kamera sa takie na allegro przy kazdym spotkaniu z ta patologia ich nagrywal a potem poszedl bym z tym na policje wtedy by napewno cos z nimi zrobili ewentualnie zawolal paru znajomych i z nimi odpowiednio porozmawial

Gość cycytcytch
Kupil bym dlugopis z kamera sa takie na allegro przy kazdym spotkaniu z ta patologia ich nagrywal a potem poszedl bym z tym na policje wtedy by napewno cos z nimi zrobili ewentualnie zawolal paru znajomych i z nimi odpowiednio porozmawial

Gość tak jest bo
twój mąż nie broni sie?

Gość aaaaabbbbbbbbcccccccc
Policja nic nie zrobi, bo dopóki was nie zabiją to tak naprawdę oni niewiele mogą tym typkom zrobić, tym bardziej że oni zazwyczaj znają prawo (bo popełniają przestępstwa) i znają jego słabości. To ich może rozwścieczyć jeszcze bardziej. A jak was będą bić to Policja i tak wam nie pomoże, zazwyczaj na nich czeka się wieczność bo śpią gdzieś w parku. Masz bardzo ciężką sytuację, ciężko coś doradzić. Mąż może spróbować zdobyć broń, legalnie oczywiście. Niech się zapisze do klubu strzeleckiego, zrobi badania, zda egzamin i za parę miesięcy wystąpi o pozwolenie sportowe. Będzie mógł nosić pistolet, wprawdzie rozładowany, ale załadowany magazynek i tak można mieć w kieszeni. Tylko że to rodzi kolejne zagrożenie - takie pajace mogą nie uwierzyć że to prawdziwa broń i on w obronie własnej będzie musiał ich zastrzelić, a to wiadomo - problemy. Tak na poważnie : sugeruję zmienić miejsce zamieszkania. Bo dzielnicy nie wychowasz, to raczej dzielnica załatwi ciebie.

broni się, oczywiście przecież nie przemyka jak mysz przy nich, ale ma znikome szanse skoro on jest sam, a oni stoją w tych bramach po 20 chłopaków..co do nasłania na nich znajomych niestety nie jesteśmy z Warszawy, nie mamy tutaj wielu znajomych, więc trochę kłopot z tym będzie, a znajomi z dawnych lat mieszkają za dużo kilometrów stąd :)

niestety nie możemy się w najbliższym czasie przeprowadzić, ponieważ nie mamy na to już pieniędzy, a musimy zostać w Warszawie, bo tutaj mąż ma dobrze płatną pracę..a co do tej policji to masz rację, niestety tak działa polskie prawo, pełno luk..

Gość aaaaabbbbbbbbcccccccc
Ale wiesz co ... Praga jest znana w całej Polsce z patologii .... po jaką cholerę tam kupować mieszkanie ??? Bo tanio ? Ok - ale razem z niską ceną dostajesz też w gratisie takich właśnie sąsiadów. Trzeba było o tym pomyśleć wcześniej. Ja w życiu bym tam mieszkania nie kupił. Pamiętam jak byłem w wojsku i raz mnie tam oficer wieczorem po coś wysłał, myślałem że to strefa wojny i że już nie wrócę żywy.

Gość efwrwq
Nic nie zrobisz. Jeśli nie zamierzasz się przeprowadzać to pozostaje mieć nadzieję, że się do was przyzwyczają i dadzą wam spokój.

Gość rozbrojona
Nie dziwie sie ze w kraju leni,nikomu sie dupy nie chce ruszyc zeby zylo sie odrze i bezpiecznie.To kraj bezprawia,chociaz z oficjalnym rzadem.Fajnie ze was bylo stac na to zeby kupic mieszkanie,pewnie glodujecie zeby tylko splacac kredyt a do tego jakies oprychy bezkarne zatruwaja wam zycie.Wiesz w normalnym panstwie,dzwonisz po policje i masz to z glowy.W Polsce wszystko jest fikcja,nawet policja i to cale panstwo co juz dawno nie istnieje bo co bylo warte to juz wysprzedane i zabankrutowalo a bankruci oblowili sie miliardami .Chcesz tak dalej zyc?Nie?Rusz dupe z fotela i zacznij cos robic,zeby Twoje dzieci mogly isc bezpiecznie do szkoly a Ty za swoja zarobiana pensje moglabys miec o wiele wiecej niz masz.Wyjdziesz na ulice i zawalczysz o bezpieczenstwo i godne zycie dla Twojej rodziny?Czy dalej bedziesz tylko narzekac? WYJDZMY NA ULICE,DOSC BEZPRAWIA,GLODOWYCH PENSJI I PRACY PO SMIERC.ZALEZY CI NA TWOICH DZIECIACH?WALCZ O LEPSZE JUTRO NA ULICY BO INNACZEJ NIE MOZNA. Dasz rade?Czy bedziesz tylko narzekac?

"WYJDZMY NA ULICE,DOSC BEZPRAWIA,GLODOWYCH PENSJI I PRACY PO SMIERC.ZALEZY CI NA TWOICH DZIECIACH?WALCZ O LEPSZE JUTRO NA ULICY BO INNACZEJ NIE MOZNA. Dasz rade?Czy bedziesz tylko narzekac?" daj mi przykład w jaki sposób mam to zrobić ;) chętnie skorzystam ;)

Gość milkiii
ale tam na pradze przecież ekipełe Karramby powinno być...i nic złego nie powinno spotkać sprzymierzonych z Dziurą Marinero i jezoosem :classic_cool: http://www.youtube.com/watch?v=9_YEJVR44bY to warszawa praszka tu są moi przyjaciele wporzo chłopaki są dilerzy i złodzieje :classic_cool:

Gość warszawianeczka'
Nie odczepią się, niestety :( Z takimi trzeba umieć rozmawiać; osoby napływowe mają przegwizdane w takiej sytuacji. Niestety, na Pradze dalej jak przed wojną :) Ludzie kuszą się, że mieszkania taniej tam chodzą, ale coś za coś... Można tam , co najwyżej wynająć kąt, ale nie kupować niczego na własność. No, chyba, że ktoś lubi takie klimaty :)

Gość dzisiejsze
dzieciaczki są słodkie heh pewnie twój syn cie zabije .....świat traci moralność ...

Gość kjbkjbkj
tak wychodzi oszczednsc na mieszkaniu teraz sie wyprowadzisz sprzedasz mieszkanie za grosze a jeszcze zdrowie i miecie stracisz

Gość rwrywuwi
hahahaha zgwałcą Cię młodziaki :D a twojego facet powieszą za jaja twojego syna też mogą zgwałcić ale ich laski ALE TO TYLKO TAKI CZARNY SCENARIUSZ

Gość kjbkjbkj
ja na pradze dostalem nozem na ulicy radzyminskiej na przystanku pelnym ludzi nikt nie pomogl

Gość qtqywufbxcn
ze w kraju leni,nikomu sie d**y nie chce ruszyc zeby zylo sie odrze i bezpiecznie. Rozbrojona wyjedź do ameryki to zobaczysz bezpieczny świat albo do londynu gdzie białe kobiety śą napastowne i bite przez murzynów to że kraj jest bogaty wcale nie oznacza że bezpieczny mało wiesz o świecie

Gość kjbkjbkj
pamietam to wydarzenie jak dzis trzech malolatow chcialo telefon pozyczyc zby zadzwonic wszusyko sie rozegralo szybko pamietam ze modlilem sie tylko zeby mnie do bramy nie wciagneli bo wtedy juz by bylo po mnie a dwoch mnie za plecak ciagnelo do bramy myslelaem ze to koniec na szczescie podjechal autobus wyrwalem sie i wbieglem do autobusu i patrze ze jestem caly w krwi. okazalo sie ze w plecy mi wlozyli noz nawet nie poczulem

Gość qtqywufbxcn
jej raczej nic nie zrobią najwyżej zgwałcą jak sukę ....

Gość kjbkjbkj
na policji w kartotece rozpoznalem jednego i co z tego???? po kilku miesiacach widzialem go z tramwaju na ząbkowskiej jak stal z kolegami, podobno mial dobre alibii na ten dzie a policja umorzyla sprawe

Gość qtqywufbxcn
kjbkjbkj Serio a t ile miałeś lat jak to się zdarzyło i w jakim wieku byli tamic ?

Gość kjbkjbkj
takze ja orage wspominam w taki sposob, nigdy tam moja noga nie postanie.

Gość kjbkjbkj
ja mialem jakies 23 lata a tamci to gnoje po 16-18 to bylo w 2002 roku

Gość kjbkjbkj
z trzema nie wygrasz a ja mialem zajete rece jakimis torbbami a cala akcja byla z zaskoczenia na przystanku pelnym ludzi czekajacych na autobus

Gość qtqywufbxcn
kurde ja mam 30 lat i jak jakiś gówniarz che się ze mną zemirzyć to dalej ...

Gość qtqywufbxcn
z trzema nie wygrasz a ja mialem zajete rece jakimis torbbami a cala akcja byla z zaskoczenia na przystanku pelnym ludzi czekajacych na autobus Mogłeś na nich wpaś ciałem z rozpędu i zacząć uciekać ....

kjbkjbkj, ale jak chcieli "pożyczyć telefon" to dałeś im ten telefon czy po prostu ci go ukradli, hmm?

Gość qtqywufbxcn
no z trzema nie wygrasz fakt po za tym taki 17 atek lub ok to już zbudowany jak dorosły ....

Gość kjbkjbkj
nikt sie nawet nie ruszyl jak wpadlem do autobusu nikt nawet nie pomogl wszyscy udawali ze nie widza ja wyjalem telefon i zaczalem dzwonic najpieer do domu i dopiero potem na pogotowie po jakism czasie dopiero autobus zatrzymal kierowca ale bylo to juz gdzies na zeraniu czyli taki kawal przejechal autobus i nikt sie nie zainteresowal