Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a moja małaa

co odp 4-latce?

Polecane posty

Gość a moja małaa

cos kiedys słyszała w te.o domu dziecka i zaczeła pytac powiedziałam jej ze niektóre dzieci nie mają mamy przyjeła do wiadomosci i tyle a dzis sie mnie pyta a skąd się biorą dzieci co nie mają mamy ? no mnie troszke zatkało nooo od mamy to czemu jej potem nie mają? przypominam ona ma niecałe 4 lat wiec nie bede jej gadac jakis strasznych rzeczy

Dziś rozmawiałam z moją mama, że muszę jechać do marketu kupić jakąś zabawkę i czy popilnuje mi córki. Córka słysząc o zabawce, spytała dla kogo, czy ktoś ma może urodziny (córka ma niecałe 5 lat). Ja jej odpowiadam, że nikt urodzin nie ma, a zabawka potrzebna mi jest, bo ciocia z wujkiem biorą ślub i zamiast kwiatów chcą zabawki które oddadzą do domu dziecka. Zapytała mnie o ten dom, to jej mówię, że tam mieszkają dzieci, które nie mają rodziców. Ale tak chwilę pomyślałam i sprostowałam, że w zasadzie to oni mają jakichś rodziców, tylko ci rodzice ich nie chcieli i oddali właśnie do domu dziecka. Na to córka powiedziała. To jak nie chcą dzieci to po co je rodzą ? Nic nie odpowiedziałam. Zatkało i mnie i moją mamę.

moja ma niecałe 4 lata i wie, że ludzie umierają. w naszym bloku mieszka dziewczynka, którą wychowują dziadkowie i ta dziewczynka na placu zabaw kiedyś do swojej babci powiedziała "mamo" moja córa spytała: "mamusiu czemu Basia mówi do babci mamo?" powiedziałam, że nie ma mamy. że nie wszystkie dzeici mają mamy. ona: a co się z nią stało? ja: umarła. nadia: jest w niebie? dzieci rozumieją więcej niż nam się wydaje. jestem przeciwniczką ściemniania i mydlenia oczu. gdzie mozna mówię prawdę

Gość a moja małaa
nie zawsze mamy umierają bywa nie chca dzieci albo sa zrodzin patologicznych a ja uwazam ze mam jeszcze na uswiadamianie jakie to zycie jest a juz w szczególnosci na 5 min przed spaniem