Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomarańczowacalibra

Auto na gaz to lipa ?

Polecane posty

Gość pomarańczowacalibra

Bezpieczne to?

Gość birman
bardzo niebezpieczne, wybucha po 1000-2000km. A na poważnie - z gazem nie wpuszczą Cię na podziemny parking. Ale to nie ma nic wspólnego z samą instalacją.

Gość pomarańczowacalibra
Z czym to związane w takim razie?

Gość birman
z ubezpieczeniem obiektu. W razie awarii gaz idzie na dół i z podziemnego nie ma jak odpłynąć.

Gość a kto to sprawdza
przy wjeżdzaniu na podziemne parkingi ? NIKT. wielkrotnie wjeżdzałem i nkt ani razu mnie nie sprawdził. a zawór do tankowania nie jest ukryty , jest widoczny w zderzaku.

Gość Kochanie Ty NIE moje
Bez jaj, ja miałam samochód na gaz bardzo długo i po pierwsze nie wybuchlo, po drugie na kazdy parking zawsze wjezdzałam na podziemne tez, po trzecie jest o połowe taniej. Same plusy aaa i bajaki ze pada szybko silnik to tez nie prawda

nie dość że calibra, to jeszcze na gaz:O ...zapamietaj sobie raz na zawsze, że do samochodu wlewa się benzyne, a na gazie gotuje się obiady

Gość birman
są kuchenki turystyczne na benzynę i samochody na gaz. i na prąd też są i samochody i kuchenki. co kto lubi.

nie filozofuj mi tutaj tylko poczytaj czym jest "nagar" ...zwłaszcza dla tak wydupconego silnika:O

Gość pomarańczowacalibra
Nazwa z dupy wyjęta wiem nie mam calibry pomarańczowy to mój najmniej ulubiony kolor. Zasatnawiam się czy i kiedy będziemy gotowi przejąć ten ogromny dofinansowany w Usa hybrydowy dobytek? Czy to w ogóle będzie gdzie zatankować takie cuś czy w kraju białych murzynów nikt nam takich stacji nie wybuduje? Przecież gdzieś ten złom trzeba będzie kiedyś opchnąć no nie? Jak sądziecie?

Gość birman
Można sobie też samochód fabrycznie zagazować. Też nagar ? Nagar bierze się ze spalania oleju a nie z gazu.

Gość pomarańczowacalibra
Nagar twardy biało-zielonożółty osad pojawiający się na ścianach komory spalania i denku tłoka w silnikach spalinowych. Nagar powstaje ze skoksowanych niedopalonych cząstek paliwa i oleju. Osad, pojawiający się również na świecach zapłonowych, stwarza niebezpieczeństwo samozapłonu. Nagar osadza się także na naczyniach kuchennych jak patelnie, kociołki, kotły czy garnki. hyyyy??????????????

gaz bardzo oszczedny ... na pełnym baku gazu za 85 zł przejade około 300 km wiec jest bez porównania a bezpieczenstwo takie jak w normalnym na benzynie

Gość pomarańczowacalibra
No faktycznie tanio A na hybrydzie 4l na100km ?

Gość birman
Jeśli boisz się niedopalonych skoksowanych cząsteczek gazu w cylindrze to gaz nie jest dla Ciebie :)

Gość pomarańczowacalibra
Ale gdzie to zatankować? Pod krakowem katowicami i w okloicy stolicy?

nie cytuj mi tutaj wikipedii, bo taki mądry to ja tez jestem. wyższa temp spalania w połączeniu ze smarowaniem powoduje szybsze zużywanie się części takich jak: gniazda zaworowe, układ wydechowy i katalizator. zasiarczenie LPG także nie jest bez znaczenia...

Gość doopsko
smierdzi

Gość birman
gaz ? wszędzie w dodatku dość ciężko jest go sfałszować. Jeśli trafisz na nieuczciwego pompiarza co najwyżej przepłacisz za przekręcony licznik. Gorzej jak wlejesz do nowoczesnego diesla pomyj z wiejskiej stacji

Gość pomarańczowacalibra
Są ludzie którzy mówią że dzieci się nie powinno przewozić autem z napędem na gaz i powinno sie mieć spisany testament przed odpaleniem auta.

Gość pomarańczowacalibra
A nie nie jak nie o gazie ja o hybrydzie pisałam-właściwie to co sie do takiej hybrydy leje? Wie ktoś?

Gość pomarańczowacalibra
//// czyli o jakim napędzie mam kupic auto na kolejnych 15lat życia?

Gość Kochanie Ty NIE moje
LPG dostaniesz prawie na kazdej stacji paliw, troszke trudniej jest za granicą. Aczkolwiek np. w Niemczech jest duzo stacji które maja LPG. Poczytaj instrukcje jest tam napisane ze 2 butle gazu do pełna, a potem jeden zbiornik benzyny powinienes spalic wiec bez przesady z tym nagarem.

Gość birman
W przyszłym roku wychodzi elektryczny VW. Trochę przymały ale do zastanowienia. Tylko pewnie cena zabije. No i żadne auto już teraz nie przejedzie 15 lat także nie stresuj się

Gość pomarańczowacalibra
Czyli gaz jednak? Tak sobie myśłę że nie ma wyjścia żadnej alternatywy żeby było taniej

Gość pomarańczowacalibra
Czyli współczesne auto ile żyje bo ja mam w garaży 20letniego trupa co serce ma jak dzwon.

"No i żadne auto już teraz nie przejedzie 15 lat także nie stresuj się" takie fakty:D

Gość pomarańczowacalibra
I gdyby nie obudowa to kochałabym jak dziecko własne.