Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zjawa

czy walczyć?

Polecane posty

Hej. Na wstępie powiem, ze jestesmy dorosłymi ludźmi, mamy po 26 i 27 lat, razem rok. Do przedwczoraj... Mieszkamy daleko od siebie, ja kończyłam studia gdy się poznaliśmy, zdecydowaliśmy się na odległość, w perspektywie mając to, że kiedyś trafimy do jednego miasta, że pewnie ja się przeniosę, bo on ma dobrą pracę a ja jej dopiero szukam. Obydwoje jesteśmy jednak wybuchowi i mamy trudne charaktery, nasz związek to mieszanina największych uniesień i najbardziej gwałtownych kłótni. Kilka sytuacji doprowadziło do tego, że boję się tak po prostu rzucić wszystko i do niego wyjechać - bo boję się, że po krótkim czasie to wszystko zdechnie i będę musiała wracać z poczuciem jeszcze większej porażki. Była kobieta po pijaku, niby nic, ale przytulał ją... 2 tygodnie myślałam co dalej z nami, był, dzwonił, przekonywał... Po 2 tygodniach uznalam, ze kocham, że wybaczę, że nie chcę, by to się kończyło, pojechałam do niego na kilka dni - i co? Koniec! Powiedział, że nie chce mnie unieszczęśliwiac, że czuje, że nie umie mnie przekonać, żebym spokojnie sie przeniosła do niego, że stracil wiarę, że coś z tego wyjdzie... Nie rozumiem, ktoś może mi to wyjaśnić? Usłyszałam że nie chce, że tylko by udawał, nic nie trzyma się kupy, ja siedzę i milczę, ale może powinnam napisać, zadzwonić, wymusić spotkanie? Czy on serio nas nie chce czy po prostu ma problem, nie daje rady z odległością, może trzeba go przytulić?... Jestem gotowa się przenieść i nas ratować, ale nie wiem, czy to ma sens. I czy ja znów zaufam?... Proszę o spojrzenie z boku.

znalazl sobie "dobra" wymowke i obraca kota ogonem czyniac ciebie odpowiedzialna za to co on sam czuje

nie rozumiem... wymówkę, więc serio odszedł i nie jest to krzyk o to, żebym w końcu dupę ruszyła i nie trzeba mnie było namawiać na przeprowadzenie się?...

hmm, związki na odległość to kiepska sprawa... widocznie on chce zyc w normalnym związku, miec kobiete blisko siebie, napisał ze stracił nadzieje, jak na moj gust to on szuka innej lub juz ją ma

szukasz czegos w podtekscie a tymczasem facet jasno i wyrazni ci wytlumaczyl co i jak a ty nadal szukasz w tym drugiego dna gdyby to byl krzyk jak to nazywasz to by rozmawial a on nie rozmawia tyko znalazl sobie wymowke by ci wiecej nic nie mowic przykro

to za późno sie przeprowadzać teraz?... a jest sens się w ogole odzywać do niego jeszcze?

ale serio można zdążyć przekreślić kogoś w tydzień? bo tydzień temu mówil takie rzeczy, że serio chcialam się przenieść, jechał z kwiatami, wszystko dla mnie. Da się tak zmienić zdanie?...

nie walcz to on powinien zawalczyc skoro oddal berlo to nie ponizaj sie

spadają klapki z oczu , adin , dwa , spadły ? on ciebie nie chce , powiedział ci o innej lasce z nadzieją ze od razu powiesz spier... ale ty mu wybaczyłas więc wymyslił ze nie jest wart ciebie , standart działania , niedługo kontakt sam umrze , on ciebie nie chce gra na emocjach

Typowe zachowanie dla osoby rozchwianej emocjonalnie.Miałabyś cięzkie życie z takim facetem,więc ciesz się,że to się skończyło zanim postawiłaś wszystko na 1 kartę.

No, to lekko mi nie będzie w takim razie. Serio myślałam o rozmowie, wyjaśnieniu, usłyszeniu dokładnie co za tym stoi... Teraz to już w sumie myślę, że to rzeczywiście nie ma sensu.

Myslę,że lepiej dla Ciebie będzie jesli to zakończycie.