Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

keysy2121

co robicie dzis na obiad?

Polecane posty

Gość fdfss
kasza z gulaszem :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bimm
ja też kasza z gulaszem :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 54t45t
ja tez kasza z gulaszem :d

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a u mnie dziś
zupa pomidorowa z makaronem jeśli na jutro choć trochę zostanie to super jeśli nie to jutro będą same krokiety z kapustą i pieczarkami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bialy z fioletem
ja mam zupe warzywna porowo ziemniaczano marchewkowa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bialy z fioletem
a tam wyzej jedna kolezanka napisala do innej aby nie zdrabniala typu ziemniaczki suroweczka itp bo ze wyglada na uposledzona ... ehhhh a sama napisala moim zdaniem jeszcze gorzej bo zamiast kapusta , napisala kapucha !!!!!!!! ja juz wole jak ktos zdrabnia a nie pisze w stylu Kapucha itp , to tez swiadczy jaka kobieta jest , nie widac nas, ale po pismie mozna sobie wyobrazic ... delikatna subtelna kobieta nie powie kapucha

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ldwop
zupe grzybowa w wersji kremowej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kobrietta - małą dynię (moja miała ok. 1,5 kg) obierasz, wydrążasz wnętrze (pestki i te śmieci), posypujesz solą i bazylią i odkładzasz na pół godziny do lodówki. Mielisz mięso najlepiej wieprzowinę i wołowinę (ja miałam 1 kg i jeszcze sporo zostało na klopsy), do tego dodajesz zmielone 2 średnie cebule, kilka ząbków czosnku i 2 bułki namoczone w mleku. Wbijasz do tego jajko, wszystko wyrabiasz i wkładzasz do dyni. Dynie umieszczasz w brytfance wysmarowanej masłem, wlewasz szklankę wody i pieczesz godzinę w 180 stopniach. Pod koniec pieczenia można polać śmietaną. Kroisz na plastry i podajesz. Ja byłam mądrzejsza od przepisu, nie dałam bułek i mięso jest trochę za cięzkie, ale dobre w smaku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Aha - przed wydrążeniem dyni musisz odciąć górę mniej więcej w 1/3 wysokości.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
messol - dziękuje ci serdecznie dobra kobieto :) po przepisie czuje że danie będzie palce lizać.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hiuwdhqw
a ja zupa pieczarkowa z wczoraj a na drugie tradycyjne schabowe z ziamniakami i surowka z salaty oraz mizeria na slodko:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Mój mąż mizerie tylko na słodko je. Ogórki, smietana i cukier:) Ja dzisiaj mam miszmasz - kurczak z warzywami i ryzem - danie jednogarnkowe a raczej jednopatelniowe:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
aaa_wazka z cukrem ogórki? hehe ja zawsze jadłam z solą i pieprzem. nie przekonam się do cukru w tym zestawie hehe nie moje kubki smakowe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja tez tak nie jem, ale mąż tak się nauczył w domu i tak lubi. Ale on np najbardziej lubi pizze hawajską i mięso ze słodkimi owocami mieszać, ja tego nie lubię. Nawet nie lubi,e tych sałatek z ryżem, szynk,a i ananasem bo mi nie pasuje ryż, szynka i ananas do tego, chociaż wiele osób lubi tak:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×