Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezbarwna Henna

czy mozna po niej farbować włosy innymi farbami

Polecane posty

Gość bezbarwna Henna

http://www.khadi.pl/cassia-bezbarwna-henna-senna Czytam sporo pozytywnych opinii o tej "odżywce" do włosów i zastanawiam się nad użyciem, bo mam marne rozjaśniane włosy. Nie wiem tylko jednego - czy można później farbować zwykłymi farbami po jej użyciu, czy tak, jak w przypadku henny "kolorowej" nie jest to wskazane? Może ktoś wie, będę wdzięczna za pomoc

Gość Fiku Mikuuuuuuu
A jaki masz kolor włosów i na jaki chcesz zafarbować i kiedy stosowałaś hennę ?

Gość bezbarwna Henna
teraz mam pasemka blond. Nie chce na razie niczym farbować, tylko włosy odżywić. Z racji tego, ze mam niestety trochę siwych włosów i marnie wyglądam w naturalnych włosach, pewnie za jakiś czas znów sobie będę farbowała. boję się tylko, że farba może się po hennie dziwnie zachować. Nie mam doświadczenia z henną zupełnie, dlatego pytam.

Gość jaq
ja miałam henna (innej firny) piekny kolor, ale jedno mycie i koniec. po 1 miesiacu pofarbowalam farba.

Gość Fiku Mikuuuuuuuu
Poczekaj aż henna dobrze się wypłuka i możesz farbować.

Gość bezbarwna Henna
dzięki, zobaczymy. chyba zaryzykuję :)

Z tego, co kiedyś czytałam, gdy chciałam pomalować włosy henną, trzeba zrobić 2-3 miesięczną przerwę pomiędzy henną a farbą inaczej może wyjść na głowie spory misz-masz. Sama pomalowałam henną na ciemny brąz, po dwóch miesiącach użyłam farby chemicznej i wszystko było ok. Na pewno dużo zależy od struktury włosa

Gość bezbarwna Henna
moje włosy są rozjaśniane ,więc na pewno porowate. Najwyżej przed nastepnym farbowaniem zrobię próbę na pojedynczym kosmyku

Bardzo dobry pomysł. Na blondach skutkiem ubocznym może być zieleń, więc warto się upewnić

Gość bezbarwna Henna
wiem, że henna jest silna, ale ta jest bezbarwna, nie ma pigmentów. Stąd mój pomysł i pytanie Szkoda, że w brązach mi fatalnie jest, z chęcią bym sobie już na zawsze przy hennie została jako marchewa lub kasztan :)

Gość fiku mikuuuuuuu
Przy ciemnych włosach nie ma w wiekszosci przypadków żadnych problemów, dziewczyny farbuje henna i fabrami na zmiane, ale własnie przy blondach mogą zdarzyc sie niespodzianki, jednak mysle ze tylkoe wtedy kiedy zabiegi zbieh=gaja sie z soba w krótkim czasie.

Gość ewikkks
Można bez żadnych problemów. Zakaz farbowania dotyczy jedynie pseudo-henny, czyli fabr chemicznych ze śladową ilością ziół (np. Venita).