Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

_Cini_

Malo wod plodowych

Polecane posty

Jakie nastepstwa moze niesc za soba mala ilosc wod plodowych w ciazy? Czy ktoras z was miala ten problem?

Gość cfvbnm,./fgbhn
Lekarz trzymał moją sąsiadkę w szpitalu z odchodzącymi wodami. Kilka dni później inny lekarz zdecydował o cesarce. Małą Zosię odrywali siłą od łożyska bo się przykleiła. Ma uszkodzone ucho.

Gość Niestety też miałam
Ja też jak byłam z córką w ciąży miałam mało wód płodowych. Nie pamiętam w jakiej skali oni to mierzą ale ja miałam na granicy 4/5, A norma jest chyba od 8.

Też mam wlasnie na granicy. I jak, wszystko przebieglo nomalnie, prawda?

Gość cfvbnm,./fgbhn
Jej tez nie odeszły, ale sączyły się tydzień.

Gość Niestety też miałam
Nie do końca normalnie. Od 32 TC leżałam w szpitalu - bo dodatkowo nie czułam ruchów dziecka. Musiałam być non top monitorowana. Masakra. Oj napłakałam się w tej ciąży. Ze strachu o dziecko, z bezsilności itp. Dodatkowo dali mi zastrzyki żeby dziecku szybciej rozwinęły się płuca. Bo istniało duże prawdopodobieństwo że poród nastąpi szybciej. Do tego malutka nie przekręciła się do główką w dół. Lekarz mówił, że to dlatego bo w tych dolnych zbiornikach (tj. jak oni mierzą tą ilość wód płodowych) nie miałam prawie wogóle wód. Mówiąc krótko dziecko już prawie od początku walczyło o przetrwanie. I że małej włączył się już instynkt przeżycia. Cesarkę miałam zaplanowaną 10 dni przed planowanym rozwiązaniem. Jak lekarze przypuszczali położenie do samego końca było pośladkowe. Ale na szczęście z dzieckiem wszystko ok. Tylko przez to pośladkowe miała dysplazję obu bioderek. Ale dodam tak na marginesie, że: chyba przez to, że dostałam te zastrzyki na wykształcenie płuc mała miała od początku "głos" i ma zresztą do dziś haha,śmieliśmy się jeszcze jak byłam w ciąży że mała od początku ma wszystko w D...E kiedy to lekarz powiedział mi że dziecko będzie prawdopodobnie z położenia pośladkowego, i jeszcze to moje płakanie w ciąży też odbiło się na tym, że mała dużo płakała. Ale dziś ma 5 lat i jest mega zdrowym, energicznym dzieckiem. A i z tego płakania też wyrosła ;-)

Gość Niestety też miałam
27tc

Ja jestem w 21. Dowiedzialam sie wczoraj o tych wodach. Pije caly czas wode mineralna, mam nadzieje, ze pomoze. Brzuszek do tego taki maly... Wygladam, jakbym tylko przytyla z 3kg.

Na razie bede pila bardzo duzo wody mineralnej i zobaczymy, co powie lekarz za miesiac na USG.