Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pipkipki

czy soczki hipp sa słodzone?

Polecane posty

Gość pipkipki

czy tylko jest w nich cukier z owoców? podajecie?

Gość Klikajac sobie powoli
nie podaje hopp ani kubusiow ani innych wynalazkow..cukier i tyle....woda najlepszym rozwiazaniem dla mojego dziecka!

Gość matula...
producent moze napisac bez cukru, jesli jest w nim do 20% cukru! soki nawet jesli jest cukier tylko z owocow to sa zapychaczami tak czy siak. dziecko nie powinno na dobe wypijac wiecej soku niz jego wzrot, np ma metr, to moze nie powinno wypijac wiecej niz 100mil. to sa zalecenia dietetykow, wiadomo teoria - praktyka dwie rozne strony....

Gość matula...
ale ogolnie jak badalismy kiedys sklad hippowych sloiczkow (nie badalismy sokow) to byly dosladzane. to jest marketing, producent chce sprzedac, zarobic. bardzo czesto woli zaplacic kare za nieprawdziwe info na etykiecie, bo i tak mu sie to kalkuluje. jako laboratorantka i matka podawalam sloiczki czasem, ale z glowa. soki z tych, ktore badalam to juz z dwojga zlego lepszy tymbark niz kubus. kubus ma bardzo kiepski sklad.

Gość yyyhmyyy
Moje dziecko piło soczki od 6 mies. i wieku 4 lat ma ładne, białe ząbki. A koleżanka - przeciwniczka soczków podawała małemu tylko wodę a dziecko ma koszmarne zęby. Trochę jak zwierzę - ciągle o wodzie, współczuję, ani nie poznaje nowych smaków, dajcie spokój dziewczyny. Trzeba po prostu myć dziecku ząbki i po sprawie.

Gość yyyhmyyy
Moje dziecko piło soczki od 6 mies. i wieku 4 lat ma ładne, białe ząbki. A koleżanka - przeciwniczka soczków podawała małemu tylko wodę a dziecko ma koszmarne zęby. Trochę jak zwierzę - ciągle o wodzie, współczuję, ani nie poznaje nowych smaków, dajcie spokój dziewczyny. Trzeba po prostu myć dziecku ząbki i po sprawie.

Gość Klikajac sobie powoli
no coz, nie da sie zaprzeczyc ze tu jestesmy troche jak zwierze, a woda to najlepsze co moze byc obecnie oferowane dla czlowieka i jego zdrowia. Byc moze Twoja kolezanka oprocz tej wody pozwalala na inne slodycze, albo po prostu nie nadzorowala mycia zebow u dziecka....Nowe smaki? rozumiesz przez to cukier? bo to glownie sie da wyczuc w soczku typu kubus...jak dziecko ma poznawac smaki nwoe to wole mu dac cukinie albo marchewke w postaci naturalnej.....

Gość Gwiazdor***ka
Nie, piszę o innych soczkach, takich dla niemowlaków, a Kubuś nie jest dla niemowlaków :-O Woda to woda, a sok chocby z ananasem to chyba ma jednak jakiś smak.

Gość inna racja to
soczki hippa sa dosladzane, bo cukier konserwuje. te soczki sie nie psuja tak latwo.

Gość Gwiazdor***ka
Bosz, cukier, cukier... Na codzień mamy go tyle i mało kto to zauważa, ale w soczkach to już mamusie oczywiście znajdą cukier. Moje dziecko je z miłą chęcią domowe obiadki i wcina owoce, za słodyczami wcale nie przepada, a może i lubi, ale one u nas nie funkcjonują, wolę dać mu soczek o smaku kiwi z pomarańczą, czy marchewkowo-jabłkowy.

Gość marika...
ja ogolnie nie pijam sokow od lat, bo dla mnie sa za slodkie. maz od czasu do czasu, ogolnie pijamy wode. nasz synek 2,5 roku moze 2 razy w tyg pije soczek, ale ogolnie tez preferuje wode szczegolnie jak naprawde jest spragniony. oprocz dzieciecych soczkow on lubi taki sok wyciskany z pomaranczy - razem go robimy i z tymi wszystkimi farfoclami tam plywajacymi pije moze pol filizanki. to nie jest kwestia czy zdrowe czy nie - dla mnie soki kupne i gazowane napoje moglyby nie istniec, wiec syn poznal ich smak u babci.

Gość Taka jedna ja83
Nawet jak nie dodają producenci cukru do soków, to przeciez soki owocowe, czy owoce zawierają cukry naturalne.