Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość byćmamusią

Boję się porodu, i tego że sobie przy dziecku nie poradze

Polecane posty

Gość byćmamusią

Od jakiegoś czasu boje sie porodu i tego że nie dam rady przy dziecku. Czuję się bezradna nie mam z kim o tym porozmawiać. Nie wiem kiedy powinnam wybrać się po wyprawke dla dzidzi, termin mam na grudnia. Moja teściowa ciągle gada że jeszcze za szybko na kupowanie, bo może się coś stać. Tak jakby z góry zakładała że coś się wydarzy. Przez nią czuję taki niepokój i boje się o swoje dziecko. Każdy swój sen sprawdza w sennikach i debatuj że coś sie wydarzy. Nie chcę robic przykrości swojemu męzowi ale ja do niej jakoś nie mam zaufania, niby mi sprzyja ale z drugiej strony mam wrażenie że zle mi życzy. Przez nią czuję taki strach i coraz zadziej mam ochotę na jej towarzystwo. Chciałabym z nia rozmawiać o swojej ciązy, i nawet na zakupy chciałabym z nią pójsć ale jej podejście do mojej ciąży powoduję że przestaję ją lubić.

Gość Siwa;-)xxxx
Ja jestem dopiero w 4tyg ciazy i powoli kompletuje wyprawke.wozek i lozeczko tak w 7mcu i inne rzeczy kosmetyki pieluchy itp.a ubranka juz zbieram;-)nie masz sie czym martwic.ja pierwsze dziecko ur w wieku 17lat bylam sama ze wszystkim.masz meza niech cie wspiera i nie sluchaj tesciowej;-)one uwazaja ze wiedza najlepiej.to ty jestes w ciazy i rob po swojemu;-)a co do porodu-to moja 3cia ciaza i boje sie gorzej niz przy pierwszej bo wiem co mnie czeka:-/nie chce cie oklamywac ze to wspaniale przezycie bo tak nie jest(z wyjatkiem momentu kiedy juz trzymasz dzidziusia)kup znieczulenie ja tak zrobie.

Gość kreatywna nimfomanka
siwa 4 tydzien?to chyba jakis jasnowidz potwierdził taką wczesną ciążę chyba;) a z ta wyprawką to naprawde przegięłaś dziewczyno,jeszcze nie wiesz czy ciąza sie utrzyma a zakupy robisz?ale masz marzenia

Gość Siwa;-)xxxx
Nie jasnowidz tylko dobry lekarz u ktorego bylam prywatnie.a czemu ciaza ma sie nie utrzymac twoim zdaniem skoro jestem zdrowa moj maz tez poza tym ur 2dzieci i problemu nie bylo.biore kwas foliowy,nie pale nie pije alkoholu i zdrowo sie odzywiam

Gość byćmamusią
chciała napisać pewnie w 4 miesiacu. Czemu na kafe znajdują sie takie ktore muszą komuś dokopać

Gość juzmama81@
Spoko wyluzuj. Twoje obawy są całkiem normalne też tak miałam. Urodziłam i w sumie tak strasznie nie wspmminmam tego porodu-poszło szybko:) Każda kobieta odbiera to inaczej więc nie słuchaj i nie nakręcaj się.Jak urodziłam to byłam zielona nie umiałam nawet przewinąć maluszka w szpitalu i pamietam czekałam zrospaczona na ciotkę która miała przyjść do mnie w odwiedziny no i ona mi pomogła. Ale schody zaczęły się w wdomu wpadłam w deprechę poporodową ale na szczęście się pozbierałam. Było ciężko ale wsztstkiego nauczyłam sie sama. Więc głowa do góry dasz radę i nie załamuj się jak Ci coś nie będzie wychodzić. A teściową to ty lepiej przegoń bo podejrzewam że będzie ci się mądrować nie pozwól na to musisz jej pokazac ze to ty tu rządzisz i to twoje dziecko... Powodzenia!

Gość Madralaa
Zeby byc dobra matka musisz po prostu wierzyc w siebie. Jak bylam w szpitalu po urodzeniu synka kobieta z ktora lezalam mi powiedziala. Rob tak jak sama czujesz, musisz byc pewna siebie i nie pozwolic sobie odebrac pewnosci. Ona rodzila drugie. I miala racje. Od poczatku bylam dosc pewna siebie. Uczylam sie sama. Sluchalam co inni mieli do powiedzenia ale robilam jak sama uwazalam. Chocby taka pierdola czy ubrac czapeczke czy nie. Albo z wyprawka bylo tak ze w 4/5 msc bylam w polsce na swieta i sobie nakupilam ciuszkow dla dziecka na pierwszy rok (bylo taniej dla mnie a w pl nie bylam od grudnia). Oczywiscie tesciowa ze to za wczesnie, ze za duzo,ze zapesze :/ a ja teraz nie musze biegac po sklepach tylko z szafy wyjmuje :) takie przyklady mi tylko przyszly na mysl. Wiesz z dzieckiem tak jak ze wszystkim w zyciu. Dorosla jestes wiec ty decydujesz.

Gość kreatywna nimfomanka
dlaczego dokopac? potwierdzona ciaza w 4 tygodniu?pierwszy raz słysze cos takiego he he he przeciez to nawet na najlepszym usg zarodka nie widać !taaa.potwierdzona u najlepszego specjalisty,smieszna jestes

Gość juzmama81@
a wyprawkę to juz przygotuj później będzie ci coraz ciężęj i nie będziesz miała siły na chodzenie po sklepach czy pranie i prasowanie ubranek wiem to po sobie w ost miesiącu ledwo sie juz ruszałam. A teściowej nie słuchaj bo nie ma racji

Gość Siwa;-)xxxx
Smieszna to jestes ty jak moze nie byc widac ciazy w 4mcu

Gość Mamusiek
Kreatywna kto cie tak oszukal?:p jak bylam w 3cim tygodniu ciazy to było juz widać pecherzyk na monitorze wiec nie pitol.

Gość kremova
jest mozliwe ! ja tez w 4 tygodniu dowiedzialam sie o ciąży a wlasciwie o pecherzyku , wiadomo ze zaden lekaz nie da 100 % pewnosci ze pecherzyk nie jest pusty bo serduszko zaczyna bic ok 6-7 tydzien ale w czwartym tygodniu juz widac pecherzyk ciazowy

Gość Mamusiek
A moze zdarzyc sie tak ze jest pusty?ja bylam w 3cim tyg zrobilam test wyszedl pozytywny i bylam u gina na drugi dzien i byl ten pecherzyk.