Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MiszynImposybul

Bliznowiec po kaszaku

Polecane posty

Gość MiszynImposybul

Witam Drogie Panie. Z tej strony mężczyzna :) Mam pytanie. 3 miesiące temu miałem usuwanego kaszaka na środku klatki piersiowej.Niestety okazało się że w miejsce kaszaka zrobił się bliznowiec. Po miesiącu pojechałem powtórnie i chirurg usunął mi tego bliznowca oraz kazał smarować ALANTANEM. Niestety i to okazło się nieskuteczne więc pojehcłem do pani dermatolog u której się dowiedziałem żę ten ALANTAN jest w ogóle nie skuteczny i można zastosować na usunięcie tego bliznowca: - Dermatix(droższy ale podobno skuteczniejszy) - Cepan(tańszy jakiś polski) - jakieś usuwanie laserami ale troche odradzała robić to Pytanie moje takie: Co mam zastosować żeby w jak najszybszym czasie usunąć tego bliznowca.Tutaj zamieszczam zdjęcia - http://imageshack.us/photo/my-images/835/20120911215119.jpg/ - http://imageshack.us/photo/my-images/801/20120911215051.jpg/

Gość To zależy ...
Widziałam serial o lekarzach na TLC (jest codziennie wieczorem) tam właśnie była babka z bliznowcem ale miała dużo większy. Dostała skierowanie na zabieg laserowy i jakieś smarowanie. Po zabiegu zmniejszył się, ale podobno nie da się go pozbyć całkowicie.Tak powiedział jej lekarz, jeśli dobrze pamiętam. Te odcinki często są powtarzane, więc jeżeli masz TLC, to może uda ci się oglądnąć.

Gość MiszynImposybul
Moze ktos jeszcze niech sie wypowie na ten temat

Gość pokrzywdzonaaa
Witaj mężczyzno ;) Ja jestem osobą doświadczona w bojach z tym dziadostwem. Niestety mam tendencję do brzydkiego gojenia a jak cięcie jest źle przeprowadzone to przy dużym napięciu skóry jest duże prawdopodobieństwo wystąpienia bliznowca. Powiem tak - to co ty masz to maleństwo, ja obecnie walczę z podobnym tyle że koło pępka. Mój jest bardziej wystający ale po stosowaniu żelu silikonowego trochę zmiękł. Najlepsze na to są żele silikonowe, ja aktualnie mam Bliznasil, kosztuje ok. 30 zł a skład ten sam co drogi Veraderm- 90 zł. Czas leczenia jest niestety długi, może być nawet do 2 lat jak bliznowiec jest duży. Tylko nie spodziewaj się cudów - zaleczony bliznowiec wygląda jak rozlana plama, jest jasny i płaski ale to nie będzie kreseczka :( A i musisz wiedzieć, że bliznowców się nie wycina bo potem odrastają większe.

Gość WYGRAŁAM Z BLIZNOWCEM!!!
Udało mi się wygrać z bliznowcem. Załatwiłam sobie od chirurga skierowanie na zabiegi(JONOFOREZA,ULTRADŹWIĘKI) NA LEKU CONTRATUBEX. LICZBA ZABIEGÓW TO 10. 3 razy powtórzyłam serię ! Udało mi się! PS: po ukończeniu zabiegów kupiłam maść dermatix która również mi pomogła i to bardzoo!!!!!!Cena jest dość wysoka ale maść jest bardzi wydajna i wystrczyła mi na 2 mies.:) także nie ma co sie załamywać jednak da się wygrać:)))